Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Θα πάρουμε επιτέλους την Αγία Σοφία;


π.Διονύσιος Ταμπάκης – Ναύπλιον
Σχετική εικόνα

«Σε πρόσφατο προσκύνημα μας στο Άγιον Όρος επισκεφθήκαμε έναν Άγιο και σοφό Γέροντα και τον ρωτήσαμε λαχανιασμένοι από την ανηφόρα και με αγωνία 

-Πάτερ θα την πάρουμε την Αγια Σοφιά;

Και εκείνος με ήρεμη βεβαιότητα μας απάντησε:
-Βεβαίως!! Όταν αποκτήσουμε πνευματικότητα ανώτερη από αυτούς που την είχαν και την ‘χάσαν, τότε θα πάρουμε πίσω την Άγια Σοφιά.



-Γέροντα , μας φαίνεται λίγο ακατόρθωτο αυτό.
-Εε , τότε ας κάνουμε μία έκπτωση και ας αποκτήσουμε την «πνευματικότητα» αυτών που την έχουνε τώρα και τότε θα την νε’πάρουμε.


Ας αποκτήσουμε την αδυναμία των Τούρκων να κατατάσσονται πρώτοι πανευρωπαϊκώς στις εκτρώσεις όπως εμείς. Ας τους μιμηθούμε στην τεκνογονία, στον σεβασμό προς τους μεγαλυτέρους,στην οικογενειακή συνοχή που έχουνε.
Δυστυχώς εμείς ,παρότι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι ,έχουμε καταντήσει και ως πρόσωπα και ως λαός χειρότεροι και από τους αβαπτίστους .Έτσι λοιπόν θα μας δώσει ο Θεός την Αγία Σοφιά; Εε τότε θα ήταν πολύ άδικος!


Βουτηχθήκαμε στα κάτεργα του Ίντερνετ δεκάωρα ολόκληρα, μάθαμε για τους Γεροντάδες της Ορθοδοξίας και τις προφητείες απ’εξω και ανακατωτά ,αλλά μετάνοια ουδαμού…Οι Εκκλησίες είναι ακόμη άδειες! Καταφέραμε να αποκτήσουμε εγκεφαλική μετάνοια και όχι πρακτική.
Κατέχουμε την μόνη Ορθόδοξη αλήθεια, το προζύμι του κόσμου όλου που προσμένουν όλες οι φυλές της γής, μα εμείς οι φουρνάρηδες, ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,γίναμε η πιο αξιοθρήνητη γενιά του κόσμου.
Κατέχουμε το πολυτιμότερο διαμάντι και το διαλαλούμε, μα φορούμε βρώμικα και λέτσικα ρούχα και έτσι όπως μας βλέπουνε οι άλλοι λαοί,δεν μα το πιστεύει κανείς.


Θέλουμε να διαδώσουμε την λαμπρή Ορθοδοξία μας σε όλη την υφήλιο ,αλλά εμείς με την κακόμοιρη ζωή μας , τις μικρότητές μας και το χαμηλό μας επίπεδο και την σαπίλα της ψυχής μας , που βρωμάει φορμόλη, κηρύττουμε ένα Χριστό πεθαμένο και όχι αναστημένο και έτσι μας λέγει Ο Θεός «το γαρ ὄνομα τοῦ Θεοῦ δι᾿ ὑμᾶς βλασφημεῖται ἐν τοῖς ἔθνεσι»(Ρωμ.β-24)
Πανικολογούμε σαν τις Κασσάνδρες , βλέποντας γύρω μας όλο κινδύνους και απειλές.Όμως εγώ ρωτώ : εμείς κινδυνεύουμε τελικά από τον κόσμο ή ο κόσμος κινδυνεύει από εμάς τους υποκριτές ;


Ας γίνουμε λοιπόν καθάριοι Χριστιανοί, διότι πλέον ο κόσμος δεν ζητάει από εμάς τους Ορθοδόξους κατορθώματα και ακροβασίες ,αλλά απλά, αλήθεια και ακεραιότητα, και έτσι θα γίνουμε οι καλύτεροι ιεραπόστολοι που θα αλλοιώνουμε όλους τους λαούς μυρίζοντάς μας ποτισμένους με το πάναγνο λιβάνι της Ορθοδοξίας μας.

Μονάχα η ΜΕΤΑΝΟΙΑ είναι αυτή που ορίζει το μέλλον μας και ως πρόσωπα και ως έθνος, τίποτα άλλο.»


ΠΗΓΗ: https://proskynitis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_110.html

Σφοδρή επίθεση Βαρθολομαίου κατά της «αγίας ανυπακοής»


Eπίθεση στους απόντες και στους αμφισβητίες της Συνόδου του Κολυμπαρίου περιελάμβανε για πολλοστή φορά μια παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εκπροσωπούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την έναρξη (21-5-2018) του 8ου Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου του Α.Π.Θ. που είναι αφιερωμένο στη Σύνοδο της Κρήτης βρήκε την ευκαιρία και πάλι να βγάλει χολή κατά όσων απείχαν από την προ διετίας Σύνοδο αλλά και κατά της “αγίας ανυπακοής” η οποία μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχει γιγαντωθεί !
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανέγνωσε το Πατριαρχικό μήνυμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως σκοπός της Συνόδου ήταν να διακηρύξει την ορθόδοξη ενότητα, να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά θέματα και να προσφέρει μια καλή μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο και δεν ήταν μια εσωστρεφής συγκέντρωση αλλά αντίθετα υπογράμμισε το άνοιγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Στην συνέχεια υποβαθμίζει την μη συμμετοχή τεσσάρων Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών χαρακτηρίζοντάς την ως “δυσάρεστο γεγονός, το οποίο όμως δεν επηρέασε ούτε την ομαλή πορεία του συμβιβαστικού έργου ούτε έθιξε την ευρύτερη συναινετική συνείδηση και ταυτότητα της Εκκλησίας”.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρθολομαίο η απόφαση αποχής δεν ελήφθη με βάση εκκλησιολογικά, κανονικά ή άλλα θεολογικά κριτήρια, αλλά για λόγους διευκόλυνσης σκοπιμοτήτων ξένων στην αυθεντική παράδοση της Εκκλησίας.

Κατόπιν σημειώνει πως τα κείμενα της Συνόδου, παρόλο που δεν έχουν υπογραφεί ακόμη και από παρευρισκόμενους σε αυτήν Ιεράρχες, ξεχωρίζουν για τη θεολογική τους ακεραιότητα εκφράζοντας αυθεντικά την ορθόδοξη παράδοση και την αυτοσυνειδησία, καθώς και την ευαισθησία και την ανησυχία της για τα υπαρξιακά προβλήματα της ανθρωπότητας και για τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτιστικές προκλήσεις.
Κατόπιν επιτίθεται στους αντιδρώντες λέγοντας πως η Σύνοδος αποτελεί μια πολύ σαφή απάντηση στους “αυτοχειροτόνητους” υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, οι οποίοι συκοφαντούν τη συναινετική προσπάθεια και διαιρούν τον λαό του Θεού.
Τέλος παραδέχεται πως το Φανάρι θα πιέσει για την αποδοχή των αποφάσεων της Συνόδου από την πληρότητα της Εκκλησίας.

Αβύδου Κύριλλος πριν από 4 μήνες: ''Η απάντησή μου δεν θα αργήσει πολύ''


Ο διαχειριστής του ιστολογίου ''Κρυφό σχολειό'' είχε συντάξει μία εμπεριστατωμένη απάντηση προς τον Αβύδου κ. Κύριλλο που αφορά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Όμως ενώ ο κ. Κύριλλος είχε αναφέρει ότι:

«Δεδομένου, ὅτι ὁ κ. Μάννης συνέταξε καὶ ὁλοκλήρωσε τὴν ἀπάντησὴ του ἕξι καὶ πλέον μῆνες ἀπὸ τὴ σύνταξη τοῦ δικοῦ μού ἄρθρου, σᾶς πληροφορῶ, ὅτι ἡ δική μου ἀπάντηση δὲ θά ἀργήσει τόσο πολύ».

φαίνεται ότι και ο ίδιος θα αργήσει διότι πέρασαν πλέον 4 μήνες! 

Οπότε, αναμένουμε την απάντησή του.....

ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!

s24_1905desi-psifiak-katataxi-ee
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:







Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί η φετινή αξιολόγηση του δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (Digital Economy & Society Index) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο δείκτης, γνωστότερος ως DESI, απεικονίζει τη χώρα μας στην 27η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. Την Ελλάδα ξεπέρασε η Βουλγαρία, που κατετάγη φέτος στην 26η θέση, ενώ στην τελευταία (28η θέση) μετά την Ελλάδα κατετάγη η Ρουμανία. «Ο δείκτης DESI υπολογίστηκε εκ νέου για τα προηγούμενα έτη για όλες τις χώρες, ώστε να ληφθούν υπόψη μικρές αλλαγές στην επιλογή των δεικτών, καθώς και διορθώσεις στα δεδομένα στα οποία βασίζονται οι εν λόγω δείκτες. Ως εκ τούτου, η βαθμολογία και η κατάταξη των χωρών μπορεί να έχουν μεταβληθεί σε σχέση με την προηγούμενη δημοσίευση», ανέφερε το σχετικό έγγραφο για τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι και πέρυσι η Ελλάδα κατέλαβε την ίδια θέση.
Η υποχώρηση της Ελλάδας είναι εμφανής κυρίως στους επιμέρους υποδείκτες που συνθέτουν τον δείκτη DESI. Ειδικότερα, υποχώρηση σημειώθηκε τόσο στον υποδείκτη της «Ενσωμάτωσης της Ψηφιακής Τεχνολογίας» (24η θέση αντί 23ης το 2017) όσο και στον υποδείκτη «Ψηφιακές Δημόσιες Υπηρεσίες» (28η θέση αντί 27ης θέσης πέρυσι). Ο πρώτος δείκτης μετρά τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, π.χ. χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, πωλήσεις μέσω Διαδικτύου, ηλεκτρονικό εμπόριο κ.λπ., και ο δεύτερος μετρά την αξιοποίηση της τεχνολογίας στον δημόσιο τομέα, π.χ. χρήστες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.
H υποχώρηση της χώρας, παρά την αύξηση των τιμών των υποδεικτών σε απόλυτα μεγέθη, είναι μεγαλύτερη αν δεν ληφθεί ο επανυπολογισμός των δεδομένων που πραγματοποίησε φέτος η Κομισιόν. Ετσι, με βάση την περυσινή αξιολόγηση η Ελλάδα κατατασσόταν στον υποδείκτη «Ψηφιακές Δημόσιες Υπηρεσίες» στην 24η θέση και όχι στην 27η, όπως παρουσιάζεται στη φετινή αξιολόγηση. Επίσης με βάση τον υποδείκτη της «Συνδεσιμότητας», η χώρα στην περυσινή αξιολόγηση κατετάγη στην 27η θέση.
Η αύξηση των απόλυτων τιμών του δείκτη DESI και των υποδεικτών του, υποδηλώνει τα θετικά βήματα της χώρας. Ωστόσο, θετικά βήματα κάνουν και οι άλλες χώρες, και μάλιστα οι χώρες με τις οποίες ανταγωνίζεται η Ελλάδα κάνουν μεγαλύτερα βήματα (π.χ. Βουλγαρία), με αποτέλεσμα το χάσμα να διευρύνεται αντί να μειώνεται.
«Η Ελλάδα κατατάσσεται 27η στο σύνολο των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.», αναφέρει η αξιολόγηση της Κομισιόν. «Συνολικά, τα τελευταία έτη, η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Το προηγούμενο έτος, η πρόοδος ήταν κατά τι πιο αργή από τον μέσο όρο της Ε.Ε.».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αξιολόγηση, η Ελλάδα υστερεί στη μετάβασή της στις γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις, η οποία «είναι πιο αργή απ’ ό,τι σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.», ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται η αύξηση των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών, η αύξηση της κάλυψης 4G που πλέον πλησιάζει τον μέσο όρο της Ε.Ε. Ακόμη, σύμφωνα με την Κομισιόν «οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών και των ψηφιακών δεξιοτήτων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr/965140/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/proteleytaia-sthn-ee-h-ellada-to-2017-sthn-yhfiakh-oikonomia