Κυριακή 27 Μαΐου 2018

«Για όσους υποστηρίζουν εγκυρότητα στα μυστήριά τους»!


Αδελφός μας έστειλε μήνυμα την κάτωθι εικόνα:

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

και το σχόλιο: Για όσους υποστηρίζουν εγκυρότητα στα μυστήρια τους!



Ας δούμε όμως και μία άλλη εικόνα ενθυμούμενοι έναν άλλον ανάξιο:

Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ


Όλοι γνωρίζουμε ότι το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας παρεδόθη από τον Κύριο στους μαθητές του την ώρα του Μυστικού Δείπνου. 

Με πολύ απλά λόγια· Τι έπαθε όμως ο Ιούδας όταν μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων; Ποιά η συνέπεια;

«καὶ μετὰ τὸ ψωμίον τότε εἰσῆλθεν εἰς ἐκεῖνον ὁ σατανᾶς....» (Ιω. 13,27)
(Και στον Ιούδαν, αφού επήρε το ψωμί από τα χέρια του Διδασκάλου, εισήλθεν εις αυτόν ο σατανάς.....)


Noμίζουμε δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια! Ο νοών νοείτω! Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το τι εννοούμε, ας πατήσουν τον σύνδεσμο στα σχετικά άρθρα.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ (VIDEO)



O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετέχει στο Βατικανό στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει το ίδρυμα Centesimus Annus. 

O κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του «η Κοινή χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό», αναφέρθηκε σήμερα, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, σε κύρια προβλήματα αλλά και ανάγκες της εποχής μας. «Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε μια τεράστια οικονομική κρίση η οποία συνδέεται με την διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και τις συνέπειές της, με το ότι ο πολιτισμός παραδόθηκε στην οικονομία, με την αύξηση της φτώχειας, την ασιτία και την ελλιπή διατροφή, και την τραγωδία των μαζικών μεταναστεύσεων», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Βαρθολομαίος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παράλληλα, αναφέρθηκε στην «θεοποίηση του κέρδους», στη σύνδεση της αξιοπρέπειας με την κτήση και στην υποβάθμιση του ανθρώπου σε «homo economicus». 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα ζητήματα της οικολογίας. «Το οικολογικό πρόβλημα είναι στενά συνδεδεμένο με την οικονομική ανάπτυξη», από την στιγμή που «ο ακραίος οικονομικισμός προκαλεί τόσο οικονομικά, όσο και οικολογικά προβλήματα», ανέφερε. Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, «μια οικονομία η οποία αποσυνδέεται από τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, οδηγεί αναπόφευκτα στην εκμετάλλευση της φύσης και στην καταστροφή του περιβάλλοντος». 

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι «η γρήγορη πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, μαζί με τις ευεργετικές της συνέπειες, οδηγεί και σε αποτελέσματα που δεν προάγουν την αλληλεγγύη». «Ποτέ όσο σήμερα δεν διαθέταμε τόση επιστημονική γνώση, και δεν δρούσαμε τόσο βίαια και καταστρεπτικά κατά της φύσης και των αδελφών μας. Συνεχίζουμε να παράγουμε τρομερά όπλα μαζικής καταστροφής, κινδυνεύοντας να φτάσουμε σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο», ανέφερε. Επίσης, υποστήριξε ότι, στις ημέρες μας «η συζήτηση περί "μετά-θρησκευτικής εποχής", έχει αντικατασταθεί από εκείνη περί μιας "μετά-κοσμικής περιόδου", στην οποία η θρησκεία διεκδικεί και παίζει έναν δημόσιο ρόλο, και συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές προσπάθειες του ανθρώπινου γένους». 

Το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, με τον οποίο συνδέονται με σχέση ειλικρινούς, αδελφικής φιλίας και μια κοινή προσέγγιση σε ότι αφορά τον ρόλο και το βάρος του Χριστιανισμού στην σημερινή κοινωνία.





ΠΗΓΗ: https://panorthodoxcemes.blogspot.gr/2018/05/video_27.html

Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου στο Βατικανό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον Πάπα Φραγκίσκο, στην Αγία Εδρα.

Οι δύο Προκαθήμενοι αντήλλαξαν θερμά λίγια αγάπης και φιλίας, ενώ συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου στη Ρώμη όπου ομίλησε στο στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει το ίδρυμα Centesimus Annus.
Δείτε και φωτογραφίες από την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Βατικανό…
 
   

«ἡ ὥρα ποὺ ὁ Θεὸς φανέρωνε τὸν Ἑαυτό Του στὸν κόσµο μὲ τὸν τελειότερο τρόπο».


Ο ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ. Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ.



Πενήντα μέρες  μετὰ τὴν ἐκ νεκρῶν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτήρα μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, δέκα μέρες μετὰ τὴν εἰς οὐρανοὺς Ἀνάληψή Του, ξαφνικὰ ἦρθε ἀπὸ τὸν οὐρανὸ µιὰ βοὴ σὰν φύσηµα δυνατοῦ ἀνέµου. Ἡ βοὴ γέµισε ὅλο τὸ σπίτι ὅπου οἱ Ἀπόστολοι, ἡ Παναγία μας καὶ οἱ ὑπόλοιποι πιστοὶ ἦταν συγκεντρωµένοι καὶ προσευχόντουσαν. Μαζὶ μὲ τὴν παράδοξη βοὴ εἶδαν νὰ διαµοιράζονται σ᾽ αὐτοὺς γλῶσσες σὰν φλόγες φωτιᾶς, καὶ νὰ κάθεται ἀπὸ µιὰ φλόγα στὸν καθένα τους. Ἦταν ἡ ὥρα ποὺ ὁ Θεὸς φανέρωνε τὸν Ἑαυτό Του στὸν κόσµο μὲ τὸν τελειότερο τρόπο.



Νετανιάχου : Ο Ναός στην Ιερουσαλήμ θα ξαναχτιστεί!


Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφέρει τρεις φορές πως το Ισραήλ θα χτίσει τον 3ο Ναό του Σολομώντα.
Τώρα το τελικό κομμάτι του παζλ πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή πριν ο άνθρωπος της αμαρτίας έρθει στη σκηνή και τελικά εκπληρώσει την προφητεία.
 Ο Βασιλιάς Σολομώντας έκτισε στην Ιερουσαλήμ τον πρώτο Ναό.
Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι-επί Ναβουχοδονόσορα- τον κατέστρεψαν και τον ξανακτίσαμε.
Ο Βασιλιάς της Περσίας Κύρος κατέστρεψε τον 2ο Ναό το 70 μ.Χ.,αλλά σήμερα το Ορος του Ναού είναι στα χέρια μας και ο Ναός θα ξαναχτιστεί.
 Η ομιλία έγινε στο επίσημο άνοιγμα της Αμερικάνικης Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα στις 14 Μα'ί'ου 2018 και αφού καλωσορίζει τον Τζο Κούσνερ και την Ιβάνκα Τραμπ στο βίντεο εμφανίζονται τα συλλεκτικά νομίσματα που κυκλοφορούν στο ισραήλ με τον Βασιλιά Κύρο της Περσίας και τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ,αλλά και το συλλεκτικό νόμισμα που επίσης κυκλοφορεί στο Ισραήλ με την απεικόνιση του 3ου ναού του Σολομώντα!







ΠΗΓΗ: http://orthodoxathemata.blogspot.gr/2018/05/blog-post_871.html