Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Απαγορεύονται tablets και κινητά στα ψαλτήρια με απόφαση της Ι.Σ. του Οικουμενικού Πατριαρχείου

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ''ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ'' ΤΟ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ''ΜΑΣΤΙΓΑ'', ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΕΩΣ, ΕΧΕΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.

Να αφήσουν τα tablets, τα laptops και τα κινητά τηλέφωνα και να επιστρέψουν στα πατροπαράδοτα βιβλία καλεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο τους ιεροψάλτες και καιρό τώρα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κατά κόρον στα αναλόγια τους «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές.
«…η εν τοις εφεξής χρήσις κατά την διάρκειαν των Ιερών Ακολουθιών εν τοις Εκκλησιαστικοίς Αναλογίοις ηλεκτρονικών συσκευών, εις υποκατάστασιν των Λειτουργικών βιβλίων της Εκκλησίας ημών, κρίνεται ως όλως απάδουσα εις την τάξιν, αποδοκιμαστέα και σκανδαλισμόν φέρουσα τοις πιστοίς» αναφέρεται με σαφήνεια στην απόφαση που έλαβε η Ι. Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Συμπληρώνεται μάλιστα πως «Δεον κατά ταύτα οπως παντελώς αποφεύγηται η χρήσις τοιούτων τεχνικών μέσων εν τοις Ιεροίς Ναοίς και τη Θεία Λατρεία, οδηγούντων εν τέλει εις την εκκοσμίκευσιν της λειτουργικής ζωής».
Η επιστολή


ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;


Το ιστολόγιο ''Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση'' σε νέο επίσης άρθρο αναφέρει ότι οι Παλαιοημερολογίτες:

«..... δὲν δέχονται συνεργασία πρὸς ἀντιμετώπιση τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.



Είναι αληθές; Όχι δεν είναι, διότι όταν εμείς γράφαμε:


«Εμείς πιστεύουμε ότι ο καιρός των κειμένων, απαντήσεων, ερωτήσεων κ.λπ. παρήλθε. Αν θέλετε και συμφωνείτε, μπορούμε να κανονίσουμε μία συνάντηση με τον πνευματικό σας και να συζητήσουμε  πρόσωπο με πρόσωπο...»

και πάλιν:

«Εμείς είμασθε ανοιχτοί προς διάλογο συνεργασίας (και όχι αντιπαραθέσεως, δίνοντας ακόμα περαιτέρω διευκρινίσεις σε όποιον θελήσει), με κάθε καλοπροαίρετο Ορθόδοξο που αγωνίζεται κατά των Καινοτομιών, αλλά και κατά της πονηράς αυτής Παναιρέσεως που μαστίζει έτη και έτη τώρα την Εκκλησία του Χριστού».


αρνήθηκαν και οι ίδιοι μας κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούμε  ''μασωνικές πρακτικές'' επειδή ζητήσαμε διάλογο κατ΄ιδίαν! Οι ίδιοι όμως όταν ζητούσαν παρόμοιο διάλογο π.χ. προς τους Αγιορείτες, τότε λησμόνησαν και τους ίδιους τους λόγους τους.

Επίσης δημοσίευσαν άρθρο του κ. Τσακίρογλου ο οποίος μας λέγει (εμμέσως πλην σαφώς) ότι οι Παλ/τες θεώρησαν την αλλαγή του Ημερολογίου ως το ''πρώτο βήμα''.  Είναι έτσι; Η απάντηση εδώ.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι αν θέλουν ''συμμαχία'', τότε ας ξεκινήσουμε την διοργάνωση κατ΄ ιδίαν διαλόγων προς συνεργασία και όχι διαδικτυακών διαλόγων αντιπαραθέσεως, ώστε έτσι μαζί να βρούμε την λύση.

Αναμένουμε.......