Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ζημιές στη μονή Δαφνίου μετά τους μετασεισμούς – Έπεσαν ψηφίδες


Σύμφωνα με νεώτερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, τις απογευματινές ώρες μετά τον μετασεισμό, από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στη Μονή Δαφνίου, διαπιστώθηκε και πτώση ψηφίδων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, το μνημείο θα παραμείνει κλειστό αύριο Σάββατο, 20 Ιουλίου, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και το Μουσείο Ακροπόλεως αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.




Μοναστηράκι: Έπεσε ο Σταυρός στο Ναό της Αγίας Ειρήνης

hgfi1

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική με επίκεντρο τη Μαγούλα, έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στην Αθήνα και προκάλεσε μία αλληλουχία μετασεισμών.
Στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην οδό Αιόλου, στο Μοναστηράκι, ο σεισμός προκάλεσε την πτώση του σταυρού στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Σημείωση Romfea.gr: Επίσης να αναφερθεί ότι στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μοναστηρακίου έχει λυγίσει ο Σταυρός στο καμπαναριό.

hgfi2
hgfi2
hgfi2
koimisi monastiraki 1Ο Σταυρός στο καμπαναριό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μοναστηρακίου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ