ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Διάφοροι αδελφοί μας ερωτούν δια το τι ''θέση'' παίρνουμε για την επερχόμενη ''Κάρτα του Πολίτη''. Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα ώστε να αποφανθούμε! Άποψη έχουμε όμως και αυτήν θα καταθέσουμε.

Το ζήτημα αυτό θέλει πολύ προσοχή. Ακόμα ενθυμούμαστε όσους (δεκαετία ΄86 και μετά) θεωρούσαν ότι τότε ήλθε το χάραγμα και έπαιρναν τα βουνά ώστε να σωθούν! Επίσης ενθυμούμαστε οικογένειες που διέλυσαν το σπιτικό τους λόγω αυτών των ζητημάτων. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να λησμονήσουμε το γεγονός ότι αυτοί που φωνάσκουν εις την διαπασών συνήθως είναι μοναχοί οι οποίοι δεν έχουν καμία υποχρέωση, παιδιά κ.λπ..

Οπότε το ζήτημα αυτό θέλει πρωτίστως αποχή από τα πάθη, προσευχή, προσοχή, και διάκριση!

Η άποψή μας είναι ότι καλόν θα είναι να μην την πάρουμε διότι όλοι γνωρίζουμε ότι αυτήν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα πάντα ελέγχονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό! Γνωρίζουμε επίσης ότι όλο αυτό το σύστημα κάπου θα οδηγήσει. Το πρόβλημα δυστυχώς που συνεχώς παρουσιάζεται είναι οι ερμηνείες - παρερμηνείες που γίνονται εδώ και αρκετά έτη. Δημιουργούν σύγχυση και έτσι ο απλός πιστός σκοτίζεται.

Πρέπει οι αγαπητοί αδελφοί να κατανοήσουν ότι το χάραγμα το έχουμε ήδη εντός μας διότι μας κυβερνούν τα πάθη και αυτό δεν είναι ταπεινολογία αλλά η αλήθεια! Όταν κάνουμε έργα του διαβόλου ήδη τον έχουμε δεχθεί εντός μας, οπότε το να φωνάζει κανείς για τον Αντίχριστο και το Χάραγμα είναι γελοίο!

Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί που φωνάζουν ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ με όλα τα σχετικά....., δεν παρουσιάζουν και λύσεις για την μη αποδοχή. Απλώς φωνάσκουν, κατηγορούν τους υπολοίπους ως ''προδότες'' λησμονώντας λόγους όπως:





Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ε.Π.Ε. ΤΟΜ. 35

και τίποτα παραπάνω! Δυστυχώς δεν έχουμε μεγάλα πνευματικά αναστήματα όπως παλαιότερα και δια τούτο υπάρχει και η τοιαύτη σύγχυσις. Θα πρέπει να κατανοήσουν μερικοί ότι όταν θέλεις να εμφανίζεσαι ως ''ηγέτης'' τότε θα πρέπει να αναλάβεις και τις ανάλογες ευθύνες ειδάλλως γίνεσαι γελοίος και υποκριτής.

Πιστεύουμε ότι όσοι δεν την πάρουν πολύ καλά θα κάνουν. Θα χάσουν όμως τον μισθό τους όταν κατηγορούν τους άλλους που ίσως την πάρουν (ακόμα δεν γνωρίζουμε). Θα τον χάσουν διότι δεν δέχονται τον Αντίχριστο και το Χάραγμά του εξωτερικά, αλλά εσωτερικά ήδη και τον έχεις αποδεχθεί και σε έχει χαράξει εντός της καρδίας σου.

Να τονίσουμε ότι και οι αντίθετες όμως ερμηνείες - παρερμηνείες διαφόρων που θεωρούν ότι η Κάρτα του Πολίτη δεν είναι τίποτα, είναι αστείες και μάλιστα αντιπατερικές

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και θυμίζουμε:

Aποχή από τα πάθη, προσευχή, προσοχή, και διάκριση!

Άλλος
κάνει κουμάντο και μάλλον τον έχουμε πια ξεχάσει!