Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Στο Αμμάν αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στη Πανορθόδοξο Σύνοδο

Στο Αμμάν αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας
Στο Αμμάν αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμ. Βενέδικτο Βεσά, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βάντ, Φελεάκ καί Κλούζ. Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Κλούζ.
Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος τονίζεται αναφέρεται μεταξύ άλλων και η αποστολή Επισκόπων στο Αμμάν της Ιορδανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Πανορθόδοξο Σύνοδο που είχε προτείνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ό,τι «η συνάντηση αυτή δεν έχει χαρακτήρα Σύναξης προκαθημένων που θα επιλύσει το ζήτημα της αποκατάστασης της ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ ορισμένων Εκκλησιών. Γι’ αυτό δεν θα συνετάσχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, αλλά αντιπροσωπεία Επισκόπων», ενώ αιτιολογεί την απόφασή της αυτή με το σκεπτικό πως «όλες οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες ώστε να διατηρήσουν την ενότητα στους κόλπους της Ορθοδοξίας, σύμφωνα με την Αγία Γραφή και τους Ιερούς Κανόνες».
Αναφορικά με τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας η Ιερά Σύνοδος ανέφερε ό,τι: «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την κατανόηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου της Μόσχας καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων Εκκλησιών».


Φωτογραφία: basilica.ro

Ο Ιός του Συστήματος

.

Του Ηλία Καραβόλια
Ο σύγχρονος πολίτης του κόσμου φοράει πλέον μάσκα και πλένει τα χέρια του συνέχεια. Κινείται αποστειρωμένος και ελέγχει πόμολα και χειρολαβές. Εκεί που ακούμπησε ο Άλλος μπορεί και να παραμονεύει ο ιός.
Η Κίνα δεν είναι πλέον μακριά. Όλα είναι κινεζικά άλλωστε-προϊόντα και υπηρεσίες. Η μακρινή αυτοκρατορία μοιάζει πολύ κοντινή λόγω του ιού.
Η μολυσματική λοιπόν Κινα πλέον εξάγει φόβο εκτός από εμπορεύματα. Μοιάζει σαν να εκτόξευσε απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια (σημ: ο αμερικανός υπουργός εμπορίου λέει ότι πρόκειται για ευκαιρία επαναπατρισμού επιχειρήσεων πίσω στις ΗΠΑ!).
Ζούμε την αποθέωση της στατιστικής: τα προβαλλόμενα στο μέλλον μεγέθη έχουν ήδη προεξοφλήσει το κακό.
Πόσες μονάδες θα πέσει το ΑΕΠ στις οικονομίες, πότε θα κορυφωθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι, πόσες ημέρες καραντίνα θα μείνουν οι ύποπτοι.
Μοιαζει με προσομοίωση μιας υπέρπραγματικότητας, μοιάζει με επώδυνη εγγραφή στο συλλογικό ασυνείδητο: ένα είδος της τροφής κάποιων εκατομμυρίων Κινέζων μπορεί να πλήξει την ανθρωπότητα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα στην πλανητική εντροπία.
Και ομως δεν παρέλυσε το σύστημα, δεν κυριεύει ο πανικός. Συνεχίζει κανονικά ο μύλος της οικονομίας να γυρίζει. Όλα έχουν προεξοφληθεί αφού ο θάνατος αφορά κάποιους που απλά ήταν υπεράριθμοι του συστήματος.
Δεν έχει νόημα αν οι απώλειες είναι 1000 ή 10,000 ζωές αφού αυτό λαμβάνει χώρα στην κοινωνία όπου ζουν άνω των 2 δις.
Έτσι η στατιστική υπερβαίνει της πραγματικότητας στη Δύση αφού ο κίνδυνος είναι μακριά όσο περιορίζεται σε μικρό κλάσμα του αχανούς κράτους της Ασίας: οι εκατοντάδες νεκροί είναι απειροελάχιστη ποσότητα μπροστά στα δισεκατομμύρια των κατοίκων της γης.
Κάπου διάβασα ότι η Κίνα εκδικείται τον πλανήτη. Εξάγει τον θάνατο ως συστημική αστοχία, ως στρέβλωση της κανονικότητας. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για σενάρια συνομωσίας περί μείωσης του πληθυσμού και υπερκερδών από τα εμβόλια. Ο ανθρώπινους νους χωράει τα πάντα. Ο ιός του συστήματος ομως είναι ο φόβος. Η επιδημία γεννιέται στο φαντασιακό και πεθαίνει αμέσως στις οθόνες των κινητών και το μήνυμα αναπαράγεται σιωπηλά: η ανθρωπότητα δεν κινδυνεύει όσο ο θάνατος αφορά τις υπεραριθμες κοινωνίες.
Κατά τα αλλά εμείς οι δυτικοί πρέπει να συνεχίζουμε να ψωνίζουμε τα προϊόντα της κινεζικής οικονομίας γιατί αν αυτή επιβραδυνθεί τότε κινδυνεύει το βιοτικό μας επίπεδο. Άραγε αυτό να είναι το αντίδοτο στον ιό;


Πηγή: Lykavitos/ Αβέρωφ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΙΣΙΟΣ, ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ


Βλέπουμε τελευταία διάφορους ακραίους να παρερμηνεύουν - με την συνηθισμένη τακτική που χρησιμοποιούν - και να συκοφαντούν αδελφούς μας για το ζήτημα Παισίου κ.λπ. Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να εξετασθεί. 
Αυτοί που ενοχλούνται βασίζονται κυρίως σε διάφορες μαρτυρίες για τις οποίες ουδείς γνωρίζει αν είναι αληθινές ή όχι. Η συνέπεια είναι να μην βλέπουν από την εμπάθειά τους ότι οι Οικουμενιστές εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου και χρησιμοποιούν τους εν λόγω πατέρες για να πείσουν δια την ορθότητα των Οικουμενιστικών πράξεών τους.
 Με λογικοφανή επιχειρήματα αποφαίνονται ποιός είναι ή δεν είναι άγιος, ποιός είναι για την Βασιλεία του Θεού και ποιός όχι, και διάφορα ακόμα...... Τώρα το πως γίνεται να ήταν Οικουμενιστές οι εν λόγω Πατέρες αλλά να δίνουν ευλογία ώστε να εκδοθεί βιβλίο που αφορά τον Ιερώνυμο Αιγίνης ο οποίος είναι άγιος των Παλ/των, είναι άξιον απορίας!
Οι ακραίοι αυτοί, δημοσιεύουν κείμενα διαφόρων Νεοημερολογίτων - τεθνεώτων ή μη - αλλά ποτέ δεν έχουν δημοσιεύσει λόγους του Παισίου ή του Πορφυρίου. Άραγε γιατί; Επειδή μνημόνευαν; Οι υπόλοιποι Νεοημερολογίτες - που μας δείχνουν και τα κείμενά τους - δεν μνημόνευαν;
Επικαλούνται πολλές φορές τους Ρώσους της Διασποράς οι οποίοι έδωσαν την Αποστολική Διαδοχή στους Παλ/τες αλλά λησμονούν ότι και οι Ρώσοι είχαν κοινωνία με Νεοημερολογίτες, όπως πια έχει αποδειχθεί δίχως αμφιβολία.
Οι ακραίοι αυτοί δεν ανήκουν σε κάποια Σύνοδο Γ.Ο.Χ, και δεν μπορούμε να τους αποκαλέσουμε Γ.Ο.Χ, παρά μόνο ακραίους ημερολάτρες που απλώς ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο.
Βάζουν συνεχώς διαμάχες μεταξύ των πιστών Νέου και Παλαιού ημερολογίου με επιχειρήματα τύπου ''αφού είναι άγιοι τότε γιατί φύγαμε από εκεί'' κ.λπ. όπως ακριβώς κάνουν με το ζήτημα των Μυστηρίων! Τους υπενθυμίζουμε ότι με την στάση τους είναι παντελώς αδιάφοροι προς τους άλλους. 
Το λυπηρό είναι ότι οι Νεοημερολογίτες νομίζουν ότι οι Γ.Ο.Χ είναι στο ίδιο επίπεδο τοποθετώντας στο ίδιο ''τσουβάλι'' τους ακραίους ημερολάτρες και τους Γ.Ο.Χ.
Ο σκοπός του άρθρου είναι να υπενθυμίσουμε σε διαφόρους ότι οι εν λόγω ημερολάτρες δεν έχουν καμία σχέση με τους Γ.Ο.Χ διότι δεν ανήκουν σε εμάς!



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ








ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΛΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!


Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους

Με εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους συναντήθηκε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης,παρουσία του Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιου Μαρτίνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η παροχή υποστήριξης του ελληνικού κράτους προς το Άγιο Όρος, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των Μονών.
Ακόμη, τέθηκαν τα ζητήματα των βιολογικών καθαρισμών, των αντιπυρικών σχεδίων των δασών του Αγίου Όρους, καθώς επίσης και η υπαγωγή του στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura, για την προστασία του οικοσυστήματος.