Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

«ηκόνησαν γλώσσα αυτών ωσεί όφεως, ιός ασπίδων υπό τα χείλη αυτών» (Ψαλμ. 139,4)


Ερωτήθηκε κάποτε ένας σοφός γέροντας: Ποια είναι εκείνα τα μάτια που βλέπουν καλύτερα; Τα σκουρόχρωμα ή τα γαλανά; Των ανδρών ή των γυναικών; Των ανθρώπων ή μήπως τα μάτια των ζώων; Και ο σοφός αποκρίθηκε: τα μάτια που βλέπουν καλύτερα είναι αυτά των φθονερών γιατί βλέπουν από απόσταση, βλέπουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, βλέπουν ακόμη και όσα δεν υπάρχουν. Ένα μόνο πράγμα δεν βλέπουν, το καλό. Και όταν το εντοπίσουν, τότε γεμίζουν δάκρυα και σφαλίζουν για να μην το βλέπουν.

Φθονεροί και αδίστακτοι άνθρωποι δεν έλειψαν, από καμιά εποχή και κοινωνική οργάνωση. Είναι «άνθρωποι» χωρίς ανθρωπιά, που αρέσκονται να κάνουν το κακό και να σκορπούν τον όλεθρο. Η γλώσσα τους εμπεριέχει θανατηφόρο δηλητήριο που εκτοξεύεται αδιακρίτως επί δικαίους και αδίκους και δολοφονεί υπολήψεις, τραυματίζει ψυχές, δυσφημεί προσωπικότητες, ακυρώνει προσπάθειες. Γι΄ αυτούς ο ιερός ψαλμωδός αναφέρει «ηκόνησαν γλώσσα αυτών ωσεί όφεως, ιός ασπίδων υπό τα χείλη αυτών» (Ψαλμ. 139,4).



Αποχώρησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τη χερσόνησο του Άθω

 Αποχώρησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τη χερσόνησο του Άθω

Αποχώρησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το ‘Αγιον Όρος, μετά την ολοκλήρωση των τεστ για τον κορονοϊό.

Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν το πρωί τη σκήτη του Αγίου Δημητρίου (Λακκοσκήτη), όπου υπήρχε υποψία κρουσμάτων και διενήργησαν πενήντα τεστ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά στον κορονοϊό. Αρνητικά σύμφωνα με πληροφορίες είναι και δεκάδες τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθωνιάδα Σχολή και την ευρύτερη περιοχή των Καρυών.

Από τα περίπου δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο τριήμερο σε δύο μονές και μια σκήτη (Αγίου Παύλου, Χελανδαρίου και Μπογκορόβιτσα) τέσσερις μοναχοί θετικοί στον κορονοϊό, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν και νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ ΜΠΕ



ΠΗΓΗ

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος

 


Επέστρεψαν από την χερσόνησο του Άθω, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου - Παραμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Άλλα τρία νέα κρούσματα- τα οποία προστίθενται στα δέκα υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών- εντοπίστηκαν σήμερα στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία κρούσματα εντοπίζονται σε σκήτη της ευρύτερης περιοχής των Καρυών.

Το απόγευμα επέστρεψαν από την χερσόνησο του Άθω, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου οι οποίοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους με της Αγιορείτικης Κοινότητας και της πολιτικής διοίκησης με σκοπό την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού ενώ παρέμεινε στις Καρυές το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο.