Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ

 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την επίθεση στο Ναό της Γεθσημανής

Orthodoxia News Agency 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ καταδίκασε σήμερα την απόπειρα εμπρησμού της Εκκλησίας της Γεθσημανής στην Ιερουσαλήμ από έναν ριζοσπαστικό Ισραηλίτη. Ο Μακαριώτατός χαρακτήρισε την απόπειρα ως «ρατσιστικό έγκλημα που εκθέτει την ισραηλινή ριζοσπαστική νοοτροπία στοχεύοντας τις εκκλησίες και τις περιουσίες τους».

Ο Μακαριώτατος ανέφερε «αυτή η ριζοσπαστική πράξη είναι ένα έγκλημα εμπνευσμένο από μια ακραία ιδεολογία που επιδιώκει να διώξει τους Χριστιανούς από τους Αγίους Τόπους. Καλώ τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει το ρόλο της στην προστασία των χριστιανικών ιερών και στη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους». Ο Πατριάρχης  επεσήμανε ότι το έγκλημα της απόπειρας εμπρησμού της Εκκλησίας της Γεθσημανής δεν είναι λιγότερο τρομακτικό και φρικτό από τις προσπάθειες των ριζοσπαστικών οργανώσεων να ελέγχουν τις ιδιότητες των εκκλησιών.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τόνισε ότι «ο ρατσισμός είναι ένας φρικτός εχθρός όλων των εθνών και η ειρήνη, η ανοχή και η συνύπαρξη είναι η ιδανική πύλη για ένα λαμπρό μέλλον στην πόλη της Ιερουσαλήμ, η οποία πάσχει από μίσος και ρατσισμό και για αυτό προκύπτουν αυτά τα εγκλήματα«.

Ένας 49χρονος άντρας προσπάθησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην ανατολική Ιερουσαλήμ ρίχνοντας εύφλεκτα υλικά στο εσωτερικό της. Ο  επίδοξος δράστης συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία.

 

Σχολεῖο ὑπὸ ἀνέγερσιν στὸ Κογκὸ

 Στὴν Ἱεραποστολὴ τῆς Ἐκκλησίας μας στὸ Κογκὸ τῆς Ἀφρικῆς, Κλῆρος καὶ Λαὸς προσπαθοῦν νὰ καλύψουν ἄμεσες ἀνάγκες τους, παρὰ τὰ προβλήματα ποὺ ἀντιμετωπίζουν. Ἡ ἐπαινετὴ φροντίδα τους γιὰ τὴν ἐκπαίδευση τῶν παιδιῶν, ποὺ ἐκεῖ εἶναι πάρα πολλά (!), τοὺς ὤθησε στὸ ἔργο ἀνεγέρσεως Σχολείου ὑπὸ τὴν ἐπωνυμία τοῦ Ἁγίου Βασιλείου τοῦ Μεγάλου. Τὰ ἔργα στὸ κτήριο προχωροῦν καὶ ὅπως φαίνεται στὴν φωτογραφία ποὺ ἐστάλη καὶ δημοσιεύουμε, ἀπομένει ἡ στέγασή του, ὅπως καὶ ἄλλες ἐργασίες γιὰ τὸν ἀναγκαῖο ἐξοπλισμό του.

πευθύνεται ἔκκληση σὲ ὅσους δύνανται νὰ βοηθήσουν στὴν ὁλοκλήρωση τοῦ εὐλογημένου αὐτοῦ ἔργου, παρὰ τὶς δυσκολίες ποὺ ἐπικρατοῦν καὶ ἐδῶ καὶ παντοῦ μὲ τὶς πρωτοφανεῖς καταστάσεις ποὺ ζοῦμε, νὰ ἔλθουν σὲ ἐπικοινωνία ἠλεκτρονικῶς μὲ τὸν ὑπεύθυνο τῆς ἐκεῖ Ἱερασποτολῆς μας Θεοφ. Ἐπίσκοπο Μεθώνης κ. Ἀμβρόσιο, Τοποτηρητὴ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κανάγκας τῆς Ἐκκλησίας μας, γιὰ τὴν σχετικὴ ἐνημέρωσή τoυς (ambrose@hsir.org).

SxolKongo

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ντάμπρο-Βοσνίας κ. Χρυσόστομος, Τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου με COVID-19.

 


Press Release

His Eminence Metropolitan Hrizostom of Dabar-Bosnia, Locum Tenens of the Serbian Church Patriarchal Throne, due to a positive result of testing for COVID-19, was admitted to the Clinical Hospital Center "Dr Dragisa Misovic" in Belgrade in the evening on December 4, 2020.


ΠΗΓΗ

Ισραηλινός έποικος έβαλε φωτιά στην εκκλησία της Γεσθημανή στα Ιεροσόλυμα

 

Σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, Παλαιστίνιοι πολίτες απέτρεψαν μια προσπάθεια ενός Ισραηλινού εποίκου να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανή, κοντά στο Όρος των Ελαιών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Και εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, σήμερα το απόγευμα, την Παρασκευή, ότι οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν έναν έποικο από τα χέρια των Παλαιστινίων, αφού προσπάθησε να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανής στην Ιερουσαλήμ.

Ο εβραϊκός ιστότοπος “Mafzak Live” δήλωσε ότι ένας έποικος εισέβαλε στην εκκλησία, έριξε καύσιμα και προσπάθησε να βάλει φωτιά σε ορισμένες από τις υπάρχουσες θέσεις, αλλά οι άνθρωποι της περιοχής παρενέβησαν και απέτρεψαν την απόπειρα του, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο …και έσωσαν τον έποικο από τα χέρια των Παλαιστινίων.

Ο ιστότοπος επιβεβαίωσε ότι ένας 49χρονος ύποπτος συνελήφθη για ανάκριση αφού ήταν ύποπτος για εμπρησμό στην εκκλησία, ενώ πολλοί πάγκοι -καθίσματα της εκκλησίας υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά, ενώ ο φρουρός της εκκλησίας αναγνώρισε τον ύποπτο, και η αστυνομία τον συνέλαβε αμέσως. Αφού πιάστηκε από τους Παλαιστίνιους Ιερουσαλήμ, από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ιστότοπος δήλωσε ότι τα πληρώματα πυρόσβεσης έφτασαν αμέσως και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα στην εκκλησία, υποδηλώνοντας ότι η πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε σκόπιμα από τον Ισραηλινό έποικο.

Πρόκειται για κλασική πράξη τρομοκρατίας κι ένα μήνυμα προ Χριστουγέννων……


ΠΗΓΗ