Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Βατικανό: Αντιδράσεις για την... περίεργη φάτνη στη πλατεία του Αγίου Πέτρου



 

 

Ογκώδη ομοιώματα που σίγουρα δεν θυμίζουν και τόσο πολύ το σκηνικό της φάτνης, όπου γεννήθηκε ο Χριστός, κοσμούν φέτος την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Οι γνώμες του Ιταλών πολιτών γύρω από τη φετινή αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου εμφανίζονται διχασμένες.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια είτε εξυμνούν την καλλιτεχνική δημιουργία στο Βατικανό είτε κάνουν λόγο για «αποθέωση του κιτς και της κακογουστιάς».


ΠΗΓΗ




Χρυσοχοΐδης για Δυτική Αττική: Θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι-σπίτι


«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα.

Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Αττική.

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, δημάρχων της Δυτικής Αττικής και υγειονομικών φορέων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι - σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/xrysoxoidis-gia-dytiki-attiki-tha-sfragisthoun-oi-perioxes-akomi-kai-spiti-spiti

Διάσταση λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης για τα μέτρα;



(Αρχικό κείμενο 09:58) Μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων μετά τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών από πιστούς και κληρικούς «αδειάζουν» την κυβέρνηση και «ομολογούν» πως οι διώξεις και οι περιορισμοί εναντίον της Εκκλησίας «λόγω κορωνοϊού» ήταν αποκλειστικά κυβερνητικής έμπνευσης.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε πως ο περιορισμός των εννέα ατόμων για τις εκκλησίες και τα ρεβεγιόν δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή.

«Ο αριθμός 9 δεν συζητήθηκε στην επιτροπή. Δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε και από ποιον ούτε για τις εκκλησίες ούτε για τα σπίτια» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για αυθαίρετο αριθμό και πολιτική απόφαση.

Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Εκκλησίας να εισέρχονται στο ναό άτομα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

«Αν η πρόταση εισακουστεί και με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Γώγος για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στον πρωθυπουργό, απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Για ποιο λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της να επιβάλλει περιορισμούς στην Εκκλησία και τους πιστούς, αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει.