Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ρωσία: Οδηγίες για τα παιδιά που θα βουτήξουν τα Θεοφάνεια (με το παλαιό εορτολόγιο)


Ρωσία: Οδηγίες για τα παιδιά που θα βουτήξουν τα Θεοφάνεια

Η κίνηση, το τρέξιμο και οι εντριβές μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να ζεσταθεί πριν βουτήξει στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανείων (με το παλαιό εορτολόγιο) αναφέρουν παιδίατροι στη Ρωσία, ενόψει της μεγάλης εορτής του Αγιασμού των Υδάτων στις 19 Ιανουαρίου.

«Πριν από το μπάνιο, το παιδί πρέπει να ζεσταθεί, να τρέξει. Δεν μπορεί να κολυμπήσει ούτε με άδειο στομάχι ή μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Τα ρούχα πρέπει να είναι εύκολο να τα βγάλει και να τα φορέσεις. Πρέπει να υπάρχει ένα χαλί ώστε το παιδί να μην στέκεται σε κρύα επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά τη διαδικασία, πρέπει να σκουπιστεί γρήγορα με μια πετσέτα, και να ντυθεί με ζεστά ρούχα» αναφέρει χαρακτηριστικά μία παιδίατρος στο πρακτορείο Ria Novosti.

Προσθέτει επίσης, ότι ένα ζεστό ρόφημα θα βοηθήσει.

Οι παιδίατροι δηλώνουν ότι η καλύτερη ηλικία για ένα παιδί να βουτήξει στα παγωμένα νερά είναι μετά τα επτά έτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι γονείς δεν πρέπει να τα πιέζουν να βουτήξουν σε μία τρύπα πάγου, αν δεν τα ίδια δεν νιώθουν έτοιμα για αυτή τη διαδικασία: «Εάν το παιδί αρνείται, είναι καλύτερο να το αναβάλει για άλλη φορά» τονίζουν.


ΠΗΓΗ

 

Απαγόρευση των θρησκευτικών γάμων και βαπτίσεων,παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί γάμοι και οι ονοματοδοσίες τελούνται κανονικά. – Τι ειπώθηκε στη ΔΙΣ και τι γράφει η προσφυγή στο ΣτΕ

 

Συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην απαρχή ενός έτους με πολλές προκλήσεις, αλλά και νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης οι Συνοδικοί Ιεράρχες ασχολήθηκαν με την μέρα εορτασμού των Θεοφανείων και την τήρηση των μέτρων από την πλευρά των πιστών, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, καθώς επίσης και την προσφυγή της Εκκλησίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ωστόσο, ανέδειξαν ένα ακόμα μείζον θέμα: Με βάσει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί απαγορεύεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί γάμοι και οι ονοματοδοσίες τελούνται κανονικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στην Ιερά Σύνοδο για το γεγονός αυτό, καθώς απομακρύνει τα νέα ζευγάρια από την Εκκλησία.
Η ανησυχία και ο προβληματισμός αυτός αποτυπώνεται και στην προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας:

«Παράλληλα απαγορεύουν απολύτως την τέλεση χριστιανικών γάμων και βαπτίσεων στους ορθοδόξους Ιερούς Ναούς έστω με μόνη την παρουσία του ζεύγους των μελλονύμφων ή των γονέων και του τέκνου τους αντίστοιχα και του αναδόχου, παρ’ ότι καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας και έως σήμερα πολιτικοί γάμοι επιτρέπονται και τελούνται στα Δημαρχεία της χώρας με την παρουσία επίσης μόνο των μελλονύμφων και των μαρτύρων τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προσφυγή της Εκκλησίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία, που σημαδεύτηκε από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση παρατηρείται στροφή των νέων προς τους πολιτικούς γάμους. Και τα περιοριστικά μέτρα επιτείνουν δραματικά την κατάσταση αυτή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής το 2012 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν σε αριθμό του θρησκευτικούς.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το περασμένο Φθινόπωρο (1/10/2020) και αφορούν στα «Στοιχεία Φυσικής Κίνησης του Πληθυσμού: 2019» οι γάμοι το 2019 ανήλθαν σε 47.137 (23.278 θρησκευτικοί και 23.859 πολιτικοί) παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 0,6% σε σχέση με το 2018, κατά το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί 47.428 γάμοι (23.010
θρησκευτικοί και 24.418 πολιτικοί). Τα σύμφωνα συμβίωσης το 2019 ανήλθαν σε 7.924, παρουσιάζοντας αύξηση 24,4% έναντι του 2018 που ήταν 6.369. Στα σύμφωνα συμβίωσης του έτους 2019
περιλαμβάνονται 199 σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ανδρών και 54 μεταξύ γυναικών.

Και με δεδομένες τις απαγορεύσεις στις εκκλησίες το 2020, η διαφορά αυτή για το περασμένο έτος αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω.

Σήμερα, αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από την ΔΙΣ αναφορικά με τα αποτέλεσμα και τις αποφάσεις της συνεδρίασης



ΠΕΡΙ ΤΟΥ MRC-5.... (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

 
Διαβάζουμε:

Ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στο  Facebook, το οποίο από τότε έχει εξαπλωθεί περαιτέρω, και ισχυρίζεται ότι το Oxford / AstraZeneca Covid-19 εμβόλιο περιέχει κύτταρα από τον πνεύμονα ενός ματαιώθηκε αρσενικό έμβρυο.

Το εμβόλιο δεν χρησιμοποιεί το κυτταρικό στέλεχος που αναφέρεται, αλλά διαφορετικό , που ονομάζεται HEK 293, το οποίο προήλθε από ανθρώπινα νεφρικά κύτταρα ενός ματαιωμένου εμβρύου. 

Τα κύτταρα και από τα δύο έμβρυα έχουν αναπαραχθεί τις δεκαετίες, δημιουργώντας αυτό που είναι γνωστό ως κυτταρικά στελέχη. Επομένως, τα πραγματικά κύτταρα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αυτού του εμβολίου δεν προέρχονται άμεσα από ένα έμβρυο. 

Ενώ τα ανθρώπινα κύτταρα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του εμβολίου, διηθούνται από το τελικό προϊόν.

Τι αξιώνει το βίντεο;


Το βίντεο ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο ChAdOx1 Covid-19 , που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τελικά κατασκευάστηκε από την AstraZeneca, περιέχει κύτταρα που προέρχονται από ένα ματαιωμένο έμβρυο.

Το βίντεο δείχνει μια εφημερίδα που επίσης μιλά για το εμβόλιο ChAdOx1 και τη χρήση των κυττάρων MRC-5 , μια σειρά κυττάρων που είχαν αρχικά ληφθεί από ένα έμβρυο που είχε ματαιωθεί το 1966 . 

Το MRC-5 είναι μια ομάδα κυττάρων που μπορούν να αναπτυχθούν σε εργαστήριο ή έξω από τον ιστό από τον οποίο προήλθε, και χρησιμοποιούνται για έρευνα. Αυτά τα κύτταρα προέρχονταν από εκείνα που ελήφθησαν από ένα έμβρυο, αλλά κανένα από τα κύτταρα που χρησιμοποιούνται σήμερα δεν ήταν σε ένα έμβρυο που είχε ακυρωθεί.

Αυτά τα κύτταρα έχουν έκτοτε πολλαπλασιαστεί σε εργαστήρια για πολλά χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί στην πραγματική παραγωγή άλλων εμβολίων , όπως εμβόλια κατά του έρπητα ζωστήρα και της ανεμοβλογιάς,. 

Αλλά η AstraZeneca είπε στο Full Fact ότι αυτά τα κύτταρα MRC-5 δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του εμβολίου Covid-19. 

Αλλά κύτταρα από την κυτταρική σειρά παραγωγών HEK 293 TREX χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή του εμβολίου, ειδικά για τη διάδοση του ιού. Αυτά τα κύτταρα προέρχονται από νεφρικά κύτταρα από ένα θηλυκό έμβρυο που ματαιώθηκε τη δεκαετία του 1970. 

Γιατί χρησιμοποιούνται εμβρυϊκά κύτταρα στην παραγωγή ορισμένων εμβολίων;


Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Γνώσης για τα Εμβόλια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Μερικοί ιοί, όπως η ανεμοβλογιά, αναπτύσσονται πολύ καλύτερα στα ανθρώπινα κύτταρα. Μετά την ανάπτυξή τους, οι ιοί καθαρίζονται αρκετές φορές για να απομακρυνθεί το υλικό κυτταρικής καλλιέργειας. Αυτό καθιστά απίθανο οποιοδήποτε ανθρώπινο υλικό να παραμείνει στο τελικό εμβόλιο. "

Λένε επίσης ότι το έμβρυο από το οποίο προέρχονται τα κύτταρα MRC-5, ήταν το αποτέλεσμα μιας νόμιμης άμβλωσης που συμφωνήθηκε από τη γυναίκα και δεν πραγματοποιήθηκε ειδικά για την ανάπτυξη εμβολίων. 

Η προέλευση των κυττάρων HEK 293 είναι λιγότερο σαφής , αλλά προήλθε από αυτό που ήταν πιθανό να ήταν μια θεραπευτική άμβλωση στις Κάτω Χώρες τη δεκαετία του 1970.


OΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (Αφήστε με να ζήσω).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': Σημαντικά τα όσα γράφονται εδώ. Τώρα το πως σήμερα θυμήθηκαν μερικοί τα κυτταρικά έμβρυα ενώ προϋπήρχαν και σε παλαιότερα εμβόλια, είναι άξιον απορίας για άλλη μία φορά...


Τις τελευταίες ημέρες έχει ανακύψει ένα ζήτημα σχετικά με τη χρήση κυτταρικών εμβρυϊκών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα στην παρασκευή ή τον έλεγχο των εμβολίων για την Covid–19. (1) Η τακτική της χρήσης κυτταρικών σειρών εκτρωθέντων εμβρύων είναι γνωστή από παλαιά. Πρόκειται για χρήση κυτταρικών σειρών από νεφρό, πνεύμονα, αμφιβληστροειδή κτλπ., που δημιουργήθηκαν με ειδικές τεχνικές επεξεργασίας των εκτρωμένων εμβρυϊκών ιστών. Προέκυψαν από εκτρώσεις στις οποίες  η μητέρα  έδωσε την συγκατάθεσή της να χρησιμοποιηθεί το εκτρωθέν παιδί της «προς όφελος της επιστήμης». Αυτή η συγκατάθεση δημιουργεί μάλιστα την ψευδή αίσθηση πως ο άδικος θάνατος του εμβρύου έχει κάποια σκοπιμότητα και κάποιο στοιχείο κοινωνικής προσφοράς.

Η παραγωγή και ο έλεγχος εμβολίων με τη χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται «επιστημονικό όφελος» και απορρίπτεται ως μη ηθική παρά το ότι είναι σύννομη. Μερικοί υποστηρίζουν πως οι Χριστιανοί που απορρίπτουν τα μη ηθικά εμβόλια δεν «αγαπούν τους ανθρώπους» και ενεργούν για «να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια και ατομική υγεία». Υποστηρίζουν πως κινούμενοι από κάποιου τύπου θρησκοληψία δεν διαθέτουν «ευρύτητα πνεύματος», eξ άλλου ο λήπτης του εμβολίου δεν ευθύνεται για την μέθοδο παρασκευής του. Όμως, έχοντας υπ΄ όψιν πως είναι δυνατή η ανάπτυξη εμβολίων χωρίς τη χρήση τέτοιων κυτταρικών σειρών, έχουμε δικαίωμα να επιζητούμε υγεία χωρίς να προσβάλλουμε την αγέννητη ζωή.

Πράγματι, υποστηρίζοντας τα θεωρούμενα «επιστημονικά οφέλη» που προκύπτουν από τα παιδιά που σκοτώθηκαν άδικα και σκόπιμα, ανεξάρτητα από το πότε συνέβησαν οι θάνατοί τους, σημαίνει πως συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την απαράδεκτη τακτική των αμβλώσεων. Διότι η συλλογή και χρήση στη βιοτεχνολογία των οργάνων των αγέννητων παιδιών δίνει χρησιμότητα και αξία σε μία απολύτως απεχθή και ανήθικη τακτική. Η τακτική αυτή περιλαμβάνει την έκτρωση, την τροποποίηση της μεθόδου έκτρωσης προκειμένου να μην καταστραφούν και να μείνουν ανέπαφα τα υποψήφια προς συλλογή όργανα και οι ιστοί, και ακολούθως τη συλλογή των ακέραιων οργάνων και τη δημιουργία των εμβρυϊκών κυτταρικών σειρών που επιζούν επί πολλά έτη.  Με τη διαδικασία αυτή έχουμε διαιώνιση και νομιμοποίηση της σχέσης μεταξύ άμβλωσης, βιοϊατρικής επιστήμης και «εμπορίας» ανθρώπων.

Η διαδικασία αυτή, που δυστυχώς είναι απόλυτα νόμιμη, έχει οδηγήσει ήδη στην παραγωγή πολλών γνωστών εμβολίων που κυκλοφορούν και στην Πατρίδα μας. Για εμβόλια που ήδη έχουν λάβει άδεια κατά το παρελθόν δεν επιθυμούμε αυτή τη στιγμή να ανακινήσουμε το θέμα. Για τα εμβόλια όμως του Covid19, τα οποία αναπτύσσονται αυτήν την εποχή, επιθυμούμε να έχουμε λόγο, ώστε να μη βασίζονται στο θάνατο ενός άλλου, έστω και αν αυτός συνέβη κατά το μακρινό παρελθόν. (2)

Γιατί θα πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς; Με αυτούς υπονομεύουμε τις δικές μας αρχές και απορρίπτουμε την αξία που ο Θεός δίνει σε κάθε ζωή που δημιουργεί. Δυστυχώς για τα περισσότερα εμβόλια Covid–19 που ελέγχονται αυτή τη στιγμή, ισχύει η χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα κατά την παραγωγή ή τον έλεγχό τους. Σύμφωνα με τις βιβλιογραφικές πηγές για τα εν λόγω εμβόλια έχουν χρησιμοποιηθεί τα κύτταρα HEK 293 (νεφρικά κύτταρα εκτρωθέντος εμβρύου) (3) και PER.C6 (κύτταρα αμφιβληστροειδούς εκτρωθέντος εμβρύου). (4)

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν διαθέσιμες ηθικές εναλλακτικές λύσεις για την παραγωγή και δοκιμή των εμβολίων COVID–19, και άλλων αναλόγων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Διεκδικούμε να αναπτυχθεί και να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο αποτελεσματικό και ασφαλές, που θα δίνει υγεία και ζωή χωρίς να βασίζεται σε άδικους θανάτους ανυπεράσπιστων αγέννητων παιδιών. 

i xrisi ektromenon emvryon stin anaptyksi emvolion 03


Αναφορές:

1. https://s27589.pcdn.co/wp-content/uploads/2020/12/COVID-19-Vaccine-Candidates-and-Abortion-Derived-Cell-Lines.pdf

2. https://www.bioeticacs.org/iceb/seleccion_temas/pandemia/1170.full.pdf

3. https://www.liveaction.org/news/guide-fetal-cell-lines-aborted-vaccine-development

4. https://www.gmp-creativebiolabs.com/per-c6-cell-lines_74.htm


Ενδεικτικές πηγές πληροφόρησης:

https://www.liveaction.org/news/what-you-need-know-covid-19-vaccines/

https://personhood.org/media/press-releases/personhood-alliance-responds-to-dismissals-of-covid-vaccine-abortion-link/

https://www.afistemenaziso.gr/texts/medical/gynecology/i-xrisi-ektromenon-emvryon-stin-anaptyksi-emvolion


ΠΗΓΗ