Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

''Θέλατε και πάθατε'' - Σχόλια του ιστολογίου μας επί του θέματος.....


Το επιχείρημα όσων πήγαν στην αποτυχημένη συγκέντρωση: "Δεν πήγαμε για τον Φώτιο αλλά για τον εαυτό μας" και ότι φυσικά συνεπάγεται με αυτό!
Δηλαδή αν είχαν κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα οι Προτεστάντες, θα έλεγαν διάφοροι το ίδιο επιχείρημα;
"Οικουμενισμός" ουσιαστικά είναι η συνύπαρξη ανθρώπων, ένας συγκρητισμός, μια συνεργασία ανθρώπων με διαφορετικό φρόνημα και δόγμα.
Όταν λοιπόν μερικοί μεταβαίνουν σε συγκέντρωση, όπου οι διοργανωτές αυτού ΔΟΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ότι η ταυτότητα είναι το Χάραγμα και το λέγουν ξεκάθαρα ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΝΟΙΚΤΑ, τότε όσοι συμμετέχουν σε αυτό (και μάλιστα συμπροσευχόμενοι με αυτούς) με το παραπάνω επιχείρημα, δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό απ ότι κάνουν κάποιοι άλλοι... .που τους κατηγορούν εδώ και πολύ καιρό.
Το ανέκδοτο είναι ότι απαγορεύθη στον Μακάριο, από τους πλανεμένους διοργανωτές, να απευθύνει χαιρετισμό, αλλά και απαγορεύθη επίσης και σε μέλη της συνόδου του Μακαρίου! Είχαμε γράψει στο προφίλ του Πέτρας Δαβίδ:
Απορώ το πως συμμετείχατε σε σύναξη (Θεσσαλονίκης), όπου οι διοργανωτές αυτής έχουν την πεπλανημένη αντίληψη ότι η ταυτότητα είναι το ''Χάραγμα'', και μάλιστα το λένε δημόσια δίχως καμία ντροπή.
Δώσατε πάτημα και κύρος σε ακραίων και πεπλανημένων αντιλήψεων ανθρώπους δια μέσω της συμμετοχής σας, και μάλιστα με βαρύγδουπες δηλώσεις.....
Καλό θα ήταν να μας πείτε και για τα ΘΝΠ που η Σύνοδός σας κατηγορούσε κάποιους άλλους..... για το ίδιο θέμα.
Αγαπητοί αδελφοί της Συνόδου Μακαρίου, την ξέρετε την ιστορία με την μύγα και τις ακαθαρσίες; Θέλατε και πάθατε, δίνοντας και κύρος στο κάθε μόρφωμα πλανεμένων!
Ήλθε ο άλλος τώρα από την Ελβετία, έκανε ολόκληρο ταξίδι ώστε να συντονίσει μια χούφτα ατόμων, διαλεκτών βέβαια ένα προς ένα, για το ζήτημα των ταυτοτήτων..... Τι λες βρε παιδί μου! Τι συγκινητική θυσία είναι αυτή; Και ποιον να μην θαυμάσουμε; Έως και η γνωστή ακραία "πύρινη ρομφαία" (ο γνωστός ακραίος σύλλογος) εμφανίστηκε εκεί που την είχαμε χάσει!
Εν τω μεταξύ αυτό που πια πάει να γίνει "σλόγκαν", δηλαδή το "ζει Κύριος ο Θεός", μας θυμίζει αναγνωριστικό χαιρετισμό οργανώσεων άλλου τύπου......

Φυσικά τον έφαγε τον κόλαφο ο κυρ Φώτης που διαψεύσθηκε για άλλη μια φορά νομίζοντας (τζάμπα η διαφήμιση από τα Μ.Μ.Ε.) ότι θα έχει και χιλιάδες κόσμο.... Έως και αυτοί που του πατάνε likes, τον δουλεύουνε ψιλό γαζί διότι αναλογικά τα likes, που του αρέσουν και παίρνει τα πάνω του, με τον κόσμο που είχε, δεν ταιριάζουν.... Αλλά ναι ξέχασα..... Οι πράκτορες θα φταίνε για όλα, και όσοι συκοφαντήσανε αυτόν, και δια μέσω αυτού, τον Χριστό, όπως τολμά να συνηθίζει να λέγει αλλά και δικαιολογίες τύπου: "Έκλεισαν την Εθνική για να μην κατέβει ο κόσμος για τις ταυτότητες"...
Ναι καλή μου κυρία έχεις δίκιο, θα έπρεπε το λεωφορείο αφού πετάξει πάνω από τα νερά, να παραλάβει τον κόσμο στον αέρα, να περάσει πάνω από τους εθελοντές κ α. που απεγκλωβίζουν κόσμο, και να τους πάει στην Αθήνα.
Έχεις δίκιο, αλλά για τον δικό σου κόσμο, διότι στην πραγματικότητα σίγουρα δεν είσαι.... Aκούστε από το 15:40 και μετά.