Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κελλιά και Σκήτες στο Άγιον Όρος δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο


Σε δεκάδες κελλιά και Σκήτες κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ιερών Μονών Μεγίστης Λαύρας και Αγίου Παύλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν μνημονεύεται από τους πατέρες εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Βοά το Άγιον Όρος αλλά για ευνόητους λόγους διατηρείται σιωπή μήπως και μεταπειστούν οι μοναχοί που αρνούνται κατηγορηματικά το μνημόσυνο στον κ. Βαρθολομαίο, τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης που επισκέπτεται τον Αθωνα.
Μοναχοί από την περιοχή της ερήμου του Αθωνα που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διευκρινίζουν ότι οι αρνητές της μνημόνευσης δεν είναι ζηλωτές.
Μάλιστα στα πρόθυρα διακοπής του μνημοσύνου είναι και Ιερά Μονή.
Αιτία όπως υπογραμμίζουν οι μοναχοί είναι η τακτική του κ. Βαρθολομαίου σε σχέση με την οικουμενιστική δράση του με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Θα επανέλθουμε...

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ


  • Εικόνα προφίλ


    Επειδή πηγαίνω τακτικά στο Άγιο Όρος και έχω επαφές με αρκετούς Πατέρες, ΔΗΛΩΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ό,τι δεν είναι μόνον εις τις προαναφερώμενες περιοχές που δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο, αλλά στο 80 τις % του Άγίου Όρους δεν μνημονεύουν όνομα.
    Όπως ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ του Βαρθολομαίου " η δημιουργία 2ης αδελφότητος εσφιγμένου ", την οποίαν δεν δέχετε το μεγαλύτερο μέρος της Μοναστικής Πολιτείας, και όχι μόνον αυτό, αλλά και ενισχύουν πικοιλοτρόπως τους Εσφιγμενίτες, δια τους οποίους μην τρέφει αυταπάτες το πατριαρχείο ό,τι θα φύγουν από το Μοναστήρι.
    Εν πάσει περιπτώσει, τροφή σε όλα έδωσε Η ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Βαρθολομαίου που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.
    Καλό θα ήταν και το μνημόσυνο να υπήρχε, και οι αγαστές σχέσεις.
    Αλλά προϋποθέ....τη ό,τι το πατριαρχείο να βάλη πολύ νερό στο κρασί του, και να αφήση την νοοτροπία: Το είπε ο Βαρθολομαίος " το είπε ο Θεός ".
    Με αυτήν την τακτική θα γενικευθεί η διακοπή του μνημοσύνου, αλλά και τα άκρα καλά θα κρατούν.
    Αν θέλη το πατριαρχείο ας το ακούση, αν όχι, θα λεει πως ειναι Επίσκοπος του Αγίου Όρους και οι Καλόγεροι θα κτυπούν κατσαρόλες.



ΠΗΓΗ: ''ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ''

Η ''ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ'' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΑΙ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ! (2ο ΜΕΡΟΣ)



















Οι καιροί παρουσιάζουν την τάσιν προς καταστροφήν των Εκκλησιών, τούτο δέ το έχομεν κατανοήσει από πολύν χρόνον. Οικοδομή της Εκκλησίας και διόρθωσις σφαλμάτων, συμπάθεια προς τους ασθενείς και υπεράσπισις των υγιών αδελφών δεν φαίνονται πουθενά. Αλλ΄ ούτε βοήθεια είτε θεραπευτική της υπαρχούσης νόσου είτε προφυλακτική της αναμενομένης παρουσιάζεται. Φαίνεται λοιπόν η κατάστασις της Εκκλησίας--δια να χρησιμοποιήσω εναργές παράδειγμα, έστω και αν φαίνεται κάπως ευτελές-- εντελώς σαν παλαιόν ιμάτιον εύκολα σχιζόμενον από την τυχούσαν αφορμήν, που αδυνατεί να αποκατασταθή πάλιν εις την αρχικήν του δύναμιν. Όπως δέ απαιτείται εις τοιαύτας περιστάσεις, χρειάζεται μεγάλη φροντίς και πολλή επιμέλεια δια να γίνη κάτι καλόν εις τας Εκκλησίας. Ευεργεσία δέ είναι να ενωθούν τα έως τώρα διεσπασμένα, να περιορίσετε εις μικρόν αριθμόν τους βλασφημούντας, δεχόμενοι εις κοινωνίαν εκείνους που δεν βλασφημούν το Άγιον Πνεύμα, διά να μείνουν μόνοι οι βλάσφημοι και ή επανέλθουν εντροπιασμένοι εις την αλήθειαν ή επιμένοντες εις την πλάνην καταστούν αναξιόπιστοι λόγω του ολιγαρίθμου αυτών.

Ο πόλεμος είναι τριπλούς, προερχόμενος από τους πλάνους, τους εχθρούς και από τους ψευδαδέλφους. Πρόσεχε και τον Παύλο που θρηνεί δια τα ίδια πράγματα και λέγει: «Από έξω μάχαι, από μέσα φόβοι» και «κίνδυνοι που προέρχονται από ψευδαδέλφους». Και πάλιν: «Διότι οι παρόμοιοι άνθρωποι είναι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι που μεταμορφώνονται σε αποστόλους του Χριστού».


Είναι ανάγκη ταχείας ενεργείας, και παρουσίας πολυαρίθμων αδελφών, ώστε όσοι έλθουν από αυτού να συμπληρώσουν σύνοδον, ούτως ώστε να έχουν την αυθεντίαν προς διόρθωσιν των πραγμάτων..... Αυτοί και την εν Νικαία συνταχθείσαν υπό των πατέρων ομολογίαν πίστεως θ΄ ανανεώσουν και την αίρεσιν θ΄ αποκηρύξουν και εις τας Εκκλησίας θ΄ απευθύνουν ειρηνικούς λόγους συναγόντες εις ομόνοιαν τους ομόφρονας.



(Μ. Βασιλείου Ἐπιστολὴ 92, πρὸς Ἰταλοὺς καὶ Γάλλους (Επισκόπους. Επιστολή 113, πρός τους εν Ταρσώ Πρεσβυτέρους. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ομιλία ΟΕ΄)