Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

«....ἐκτινάξατε τὸν κονιορτὸν τῶν ποδῶν ὑμῶν» (Ματθ. 10,14)


Πολλές φορές μας έχουν γίνει παράπονα ότι σε ιστολόγια ''υπερ-γοχατζήδων'' διαγράφονται σχόλια τα οποία μερικούς δεν ''συμφέρουν''....! Δεν το πιστεύαμε έως ότου το είδαμε!

Τα περισσότερα  σχόλια που επιτρέπουν είναι από τα ''πρωτοπαλίκαρά'' τους τα οποία, με έντεχνο τρόπο, γράφουν διάφορες διαβολές, διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες και πλάνες. Έτσι οι αναγνώστες αδυνατούν να δουν τον αντίλογο ώστε να έχουν σφαιρική γνώμη επί του τάδε ζητήματος. Και πως να τον δούν εφ΄ όσον διαγράφονται τα σχόλια; Οπότε μονόδρομος η ''αλήθεια'' που πλασάρουν μερικοί......!

Δια τούτο προτείνουμε στους αναγνώστες, μεταφορικά, να ''τινάζουν την σκόνη από τα πόδια τους'' και ας θυμούνται ότι:

«.......ἀνεκτότερον ἔσται γῇ Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως....» (Ματθ. 10,15)  

περισσότερον επιεικής θα είναι η τιμωρία, κατά την μεγάλην εκείνην ημέραν της κρίσεως, δια τους κατοίκους της χώρας των Σοδόμων και Γομόρρας, παρά δια τους εν λόγω διαβολείς! 

Με λίγα λόγια το μόνο που καταφέρνουν μερικοί είναι το να μεγενθύνουν την τιμωρία τους και τίποτε άλλο!

Στον χώρο μας (Γ.Ο.Χ), ανέκαθεν υπήρχαν διάφοροι οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανοχή της Εκκλησίας, δημιουργούσαν αντιξοότητες, διαμάχες κ.λπ. με αποτέλεσμα την δημιουργία διαφόρων ομάδων. Ώς επί το πλείστον, κεφαλή της τάδε ομάδας είναι κάποιος σχισματικός μοναχός ή ιερέας ο οποίος με πρόσχημα την δήθεν ''ομολογία'' της Πίστεως διακηρύττει τις πλάνες που κατεβάζει η κεφαλή του! Κάπως έτσι δημιουργούνται και οι ''παρατάξεις'' που πολλοί τις στιγματίζουν! Ας γνωρίζουν μερικοί ότι αυτή η ανοχή της Εκκλησίας είναι προσωρινή, έχει ημερομηνία λήξεως! Η λήξη της θα είναι την ημέρα της Κρίσεως!

Καλή μετάνοια!




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Ο ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργανώνει το 9ο διεθνές οικολογικό συμπόσιο με τίτλο «Προς μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού από 5 έως 8 Ιουνίου 2018.
Τις εργασίες του συνεδρίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρία του συμποσίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικολογίας και της θρησκείας.

Η εναρκτήρια συνεδρία θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, ενώ η καταληκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθεί εν πλω, σε σκάφος που αναχωρεί από τις Σπέτσες για την Αθήνα, το πρωί της 8ης Ιουνίου.
Ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στις Σπέτσες την Τετάρτη 6 Ιουνίου, για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Οικολογικού Συμποσίου. Στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή Του στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σπετσών. Θα τελεσθεί πανηγυρική δοξολογία και ακολούθως θα γίνουν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης θα αναγορευθεί επίτιμος Δημότης Σπετσών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στις 7 Ιουνίου στην Ύδρα. Η άφιξη του Πατριάρχου από τις Σπέτσες θα γίνει περίπου στις 3 το μεσημέρι στο λιμάνι της Ύδρας. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, και δεξίωση στους αύλειους χώρους του Καθεδρικού Ναού. Στη συνέχεια θα αρχίσει στις 4μ.μ. η προγραμματισμένη συνεδρία στη συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού. Μετά το πέρας της Συνεδρίας ο Παναγιώτατος και οι σύνεδροι θα αναχωρήσουν για τις Σπέτσες.



ΠΗΓΗ: http://www.holynews.gr/19144/stis-spetses-ayrio-tetarti-6-ioynioy-o-patriarchis-vartholomaios/

ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΑ» ΙΩΑΝΝΗ! (3)





«Πληθύνει σημεία ψευδώς, και όχι αληθώς· και ενώ παρίσταται πολύς λαός και ευφημεί αυτόν, βάλλει φωνήν ισχυράν, ώστε να σαλευθή ο τόπος, επί του οποίου ίστανται οι όχλοι, λέγων. Γνωρίσατε όλοι οι λαοί την δύναμίν μου και την εξουσίαν· μεταθέτει όρη, και ανάγει νήσους από την θάλασσαν με πλάνην και φαντασίαν...».



(Αγ. Εφραίμ του Σύρου, Λόγος περί της Συντελείας του κόσμου και περί Αντιχρίστου και εις την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου μας)



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Πόλεμος των Έξι Ημερών


Με τον περιγραφικό αυτό όρο εννοούμε τον πόλεμο που ξέσπασε στις 5 Ιουνίου 1967 μεταξύ Ισραήλ και των γειτονικών του αραβικών χωρών (Αιγύπτου, Συρίας και Ιορδανίας). Το Ισραήλ, 19 χρόνια μετά την ίδρυσή του, πάλευε ακόμα για την ύπαρξή του, ενώ οι Άραβες επιδίωκαν την εξαφάνισή του. Οι εχθροπραξίες περατώθηκαν πέντε μέρες αργότερα, στις 10 Ιουνίου, με θρίαμβο των Ισραηλινών, που τριπλασίασαν τα εδάφη τους, κατακτώντας το Σινά, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Στις αρχές του 1967, έπειτα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, που ακολούθησε τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1956, οι αψιμαχίες ξανάρχισαν στα σύνορα του Ισραήλ και των γειτονικών του αραβικών κρατών. Παλαιστίνιοι μαχητές πραγματοποιούσαν επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ, ενώ ο αιγύπτιος ηγέτης Νάσερ ζήτησε την απόσυρση των δυνάμεων του ΟΗΕ από το Σινά στις 18 Μαΐου και μετέφερε στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Έπειτα από 11 χρόνια, Ισραηλινοί και Αιγυπτιακοί ήρθαν και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο.
Το κλίμα βάρυνε από την απόφαση του αιγύπτιου προέδρου Νάσερ να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό για τα ισραηλινά πλοία στις 22 Μαΐου. Οκτώ μέρες αργότερα, Αίγυπτος και Ιορδανία υπέγραψαν σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας, που θορύβησε τους Ισραηλινούς, καθώς οι αραβικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τη Μεσόγειο. Αυτό σήμαινε ότι μια καλά οργανωμένη επίθεση κατά του Ισραήλ θα μπορούσε να αποκόψει τη χώρα στα δύο. Στις 4 Ιουνίου στη συμμαχία Αιγύπτου, Ιορδανίας και Συρίας προστέθηκε και το Ιράκ. ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση κατάλαβαν πλέον ότι ο πόλεμος ήταν αναπόφευκτος και συνέστησαν αυτοσυγκράτηση.
Τα εδάφη του Ισραήλ μετά τον πόλεμο
Αυτό δεν εμπόδισε το Ισραήλ να χτυπήσει πρώτο τον πιο ισχυρό κρίκο της συμμαχίας, την Αίγυπτο. Στις 7:45 το πρωί της 5ης Ιουνίου 1967, όλα τα διαθέσιμα αεροπορία του Ισραήλ (197 τον αριθμό) «σηκώθηκαν» και επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε 19 αιγυπτιακά αεροδρόμια, καταστρέφοντας μέσα σε τρεις ώρες σχεδόν όλη την αεροπορία της Αιγύπτου, που αριθμούσε 400 αεροπλάνα. Οι Ισραηλινοί, με απώλειες μόνο 19 αεροσκαφών, σημείωσαν ένα απροσδόκητο θρίαμβο, που δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε και ο πιο αισιόδοξος στρατιωτικός τους. Παράλληλα, με συνεχείς αεροπορικές επιδρομές την ίδια μέρα προκάλεσαν ανεπανόρθωτες καταστροφές στις αεροπορίες των λοιπών συμμάχων των Αιγυπτίων. Η απόλυτη υπεροχή του Ισραήλ στον αέρα υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στην εύκολη και γρήγορη επικράτησή του.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις εξαπέλυαν επίθεση εναντίον των αιγυπτιακών στο Σινά και τη Λωρίδα της Γάζας. Με ένα ευφυές στρατήγημα, τα τεθωρακισμένα του στρατηγού Αριέλ Σαρόν βρέθηκαν πίσω από τις αιγυπτιακές δυνάμεις, κυκλώνοντάς τις. Από εκείνη τη στιγμή, στο νου των αιγύπτιων ιθυνόντων ήταν το πώς οι δυνάμεις τους θα υποχωρήσουν με ασφάλεια από το αραιοκατοικημένο Σινά για να προστατεύσουν το Κάιρο. Μέσα σε 11 χρόνια οι ισραηλινοί καταλάμβαναν για δεύτερη φορά τη Χερσόνησο του Σινά.
Στο Δυτικό Μέτωπο, ο διστακτικός βασιλιάς της Ιορδανίας Χουσεΐν πείστηκε από τον Νάσερ ότι η «νίκη ήταν με το μέρος τους». Ενεπλάκη στον πόλεμο, αλλά η αντίδραση των Ισραηλινών ήταν ακαριαία. Στις 7 Ιουνίου είχαν υπό την κατοχή τους τη Δυτική Όχθη, ενώ εισήλθαν θριαμβευτικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (Παλιά Πόλη), μετά από 1900 χρόνια. Η πιο εντυπωσιακή επιχείρηση έγινε στα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία. Μέσα σε 24 ώρες οι Ισραηλινοί αντίκρισαν τις πεδιάδες της Δαμασκού.
Ο «Πόλεμος των Έξι Ημερών» κράτησε στην πραγματικότητα 132 ώρες και 30 λεπτά, λιγότερο κι από έξι ημέρες. Απο πλευράς Ισραηλινών ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις 264.000 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων και των εφέδρων. Η Αίγυπτος παρέταξε 150.000 άνδρες, η Ιορδανία 55.000 και η Συρία 75.000 άνδρες. Οι απώλειες για τους Ισραηλινούς ανήλθαν σε 679 νεκρούς και 2.563, ενώ οι Άραβες είχαν κατά προσέγγιση 21.000 νεκρούς και 45.000 τραυματίες.
Το Ισραήλ ένοιωθε, πλέον, καλά στα πόδια του και είχε τα αναγκαία εδάφη για να διαπραγματευθεί την απόκτηση ειρήνης και ασφάλειας με τους άραβες γείτονές του. Μεγάλος ηττημένος του πολέμου υπήρξε ο αιγύπτιος πρόεδρος Νάσερ, που είδε τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί του αραβικού κόσμου, να καταρρέουν.
Στον «Πόλεμο των Έξι Ημερών» έλαβαν μέρος στρατιωτικοί, που πρωταγωνίστησαν στις κατοπινές πολιτικές εξελίξεις της Μέσης Ανατολής. Αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραήλ ήταν ο Γιτζάκ Ραμπίν, μετέπειτα πρωθυπουργός, που δολοφονήθηκε από ακροδεξιό το 1995. Της επίθεσης των Ισραηλινών στο Σινά, ηγήθηκε ο Αριέλ Σαρόν, τέως πρωθυπουργός και αυτός. Των συριακών δυνάμεων ηγήθηκε ο Χαφέζ Ελ Ασαντ, πρόεδρος της Συρίας ως το θάνατό του το 2000.


ΠΗΓΗ: https://www.sansimera.gr/articles/148