Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ THN ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΝΕΚΔΟΤΟ!


Η ΔΙΣ για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτε-σταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση». 
Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακος εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 - 12 
Ιουλίου 2018, στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Γρεβενών και Τρικάλων. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της.
Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΥΝ; ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΝΕΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΙΡΕΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ  ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Π.Σ.Ε., ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΠΑΠΙΚΟΙ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ Κ.ΛΠ. ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ Κ.ΛΠ.;
ΑΣ ΜΕΤΑΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Π.Σ.Ε (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είναι μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού και δεν χρειάζονται τις διάφορες αιρετικές κινήσεις του Π.Σ.Ε.»!

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΕΩΣ: http://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/22203-i-dis-gia-tin-neoprotestantiki-organosi-elliniki-ierapostoliki-enosi

Χιλιάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι διαμαρτυρήθηκαν κατά του Σιωνισμού


Χιλιάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι μαζεύτηκαν στο Nassau Coliseum στη Νέα Υόρκη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον Σιωνισμό και το κράτος του Ισραήλ. Η είδηση δεν θα παιχτεί πουθενά γιατί όλα τα ΜΜΕ υπηρετούν τους τοκογλύφους που βρίσκονται πίσω από τον Σιωνισμό …και που ήταν υπεύθυνοι για όλους του διωγμούς που υπέστησαν γενικά οι Εβραίοι ανεξαιρέτως επαγγέλματος ή κοινωνικής τάξης.






 

ΚΑΙ





ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρον Και Νετανιάχου Άγγιξαν Τη "Φωτεινή" Σφαίρα Της Γαλλίας



Ένα χρόνο πριν, είχαμε δει μια περίπου παρόμοια διαδικασία/τελετή, εκεί στο παγκόσμιο κέντρο "καταπολέμησης" της τρομοκρατίας, στη Σαουδική Αραβία, με τον Τράμπ, τον Αλ Σίσι και τον Σαλμάν να ακουμπούν τα χέρια τους σε μια φωτεινή σφαίρα. 

Δεν είναι απαραίτητο να αναφέρουμε τι σήμαινε η περσινή "τελετή" και ποια ήταν η θυσία, άλλωστε ο χρόνος που πέρασε μας μαρτύρησε πολλά....απλά για όσους τυχόν δεν θυμούνται, να υπενθυμίσουμε ότι η εκδήλωση αυτή είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου του 2017. 

Μετά από 382(13) ημέρες....στις 6.6.2018 (6-6-11) έχουμε ξανά μια παρόμοια τελετή, αυτή τη φορά στο Παρίσι, στην πόλη του φωτός και των ..........πε-φωτισμένων.


Πάλι τελετή (για τα 70 χρόνια από το έτος ιδρύσεως του Ισραήλ) πάλι χεράκια και πάλι φωτεινή σφαίρα…. με τη διαφορά ότι από τη μία έχουμε τα χέρια του Γάλλου προέδρου και από την άλλη του αρχηγού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ… 




Γιατί οι αρχηγοί μεγάλων κρατών που ρυθμίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις τοποθετούν τα χέρια τους σε μια.... φωτεινή σφαίρα; Είναι απλά συμβολικό και αν ναι τι συμβολίζει και πόσο ισυχρός συμβολισμός είναι για το κάνουν 2 σύνεχόμενα έτη;


Η μήπως είναι τόσο ανόητοι να τους τρολάρει όλος πλανήτης; 




Ποιοι τους έβαλαν να το κάνουν; Γιατί αυτοί οι δύο και γιατί τώρα; 

Υπάρχουν μερικές σκέψεις στα παραπάνω ερωτήματα, υπάρχουν και τα περσινά ευρήματα της προηγούμενης τελετής με φωτεινή σφαίρα και τι επακολούθησε, αλλά όσοι ακουμπούν αυτές τις "μαγικές" σφαίρες κρίνουν το μέλλον του πλανήτη και οι χώρες τους έχουν από πίσω βαριά ιερατεία και αιμοβόρους αρχαίους πολιτισμούς/Θεούς. 

Το μόνο που θα πούμε είναι ότι,  ο Τράμπ τοποθέτησε τα χέρια του στη φωτεινή σφαίρα  353 ημέρες πριν ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη  συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, στις 8.5.2018.

Φαίνεται ότι όποιος έρχεται σε επαφή με τη φωτεινή σφαίρα..... φωτίζεται, έτσι και ο Τράμπ,  πιθανώς φωτίστηκε ακουμπώντας τη φωτεινή μπάλα...και η πλήρης φώτιση αγνώστου πνεύματος τον οδήγησε να ανακοινώσει τις τολμηρές τους αποφάσεις..αποφάσεις όμως που θα κοστίσουν ακριβά.

Ας  αφήσουμε τα υπόλοιπα στο χρόνο και είναι βέβαιο ότι θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της επαφής των μεγάλων ηγετών με την….πε-φωτισμένη σφαίρα, αλλά λίγο πολύ καταλαβαίνουμε τη σοβαρότητα που κρύβεται πίσω από αυτή τη συμβολική και αγαθή για πολλούς, κίνηση των χεριών επάνω στη παράξενη φωτεινή μπάλα. 

Μιας και μιλάμε για μπάλα...και για να μην ξεχαστώ μιας και η "σύπτωση" αυτή με απασχολεί καιρό τώρα.

Σε μερικές ημέρες έχουμε την έναρξη του Μουντιάλ.

Το Μουντιάλ διοργανώνεται στη Ρωσία, σε ορθόδοξο κράτος.

Στην ημέρα έναρξης του Μουντιάλ, συμπτωματικά ή συγχρονιστικά όπως το πάρει κανείς, συναντάμε και τη τελετή λήξης του Ραμαζανιού στα Ισλαμικά κράτη...... στις 14 Ιουνίου.

Αν θυμόμαστε, στο 14 του προηγούμενου μήνα είχαμε και την επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ με τη μεταφορά της πρεσβείας της.

Νομίζω θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο εξής: ότι ετοιμάζονται να μας σερβίρουν κάτι πολύ πολύ πολύ μεγάλο και σίγουρα καθόλου όμορφο.

Πάντως, η στιλιστική επιλογή της κυρίας που βρίσκεται σε φόντο στην τελετή αυτή με το κόκκινο φόρεμα, ανάμεσα στους άνδρες με τα μαύρα,  μου έφερε και μια άλλη εικόνα στο μυαλό, μια σκηνή  ενός παλιού.... "ντοκιμαντέρ"






"Ο Νετανιάχου βρέθηκε στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν για συζητήσεις μεταξύ των άλλων θεμάτων, σχετικά και με τη συμφωνία του Ιράν και ήταν καλεσμένος σε ένα γκαλά προς τιμήν των 70 ετών από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. 

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Γκραν Παλαί του Παρισίου, σηματοδότησε την έναρξη της Διαπολιτισμικής περιόδου μεταξύ Ισραήλ-Γαλλίας."


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Prime Minister Benjamin Netanyahu and his wife Sara, and French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte attended a gala event in honor of 70 years of the State of Israel and the opening of the Israel-France Cross-Cultural Season. 🇮🇱🇫🇷http://bit.ly/2kRieor 





ΠΗΓΗ: http://www.ministryoftruth.gr/2018/06/blog-post_68.html

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ''


Διάφοροι αδελφοί, καλοπροαίρετα, μας στέλνουν μηνύματα για διάφορα ορθογραφικά λάθη στα άρθρα. Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τις επισημάνσεις τους, αλλά υπενθυμίζουμε ότι είχαμε γράψει και παλαιότερα. Τα άρθρα που περιέχουν πηγές, δηλαδή όσα αντιγράφουμε από άλλες σελίδες που επιτρέπουν την αναπαραγωγή,  τα αφήνουμε ως έχουν αυτούσια για ευνόητους λόγους. Επίσης, αν οι ίδιες σελίδες κόψουν ή προσθέσουν στο άρθρο τους μεταγενέστερα, είμασθε υποχρεωμένοι να κάνουμε και εμείς το ίδιο (αρκεί να το δούμε) πρωτίστως από σεβασμό, έπειτα από ευγνωμοσύνη διότι επιτρέπουν την αναπαραγωγή. 

Ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον!

NASA: Υπάρχει ζωή στον Άρη - Περί «εξωγήινων»


Διαβάζουμε την εξής είδηση:

«Αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά πέραν πάσης αμφιβολίας την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του ‘Αρη, έφερε στο φως το αμερικανικό ρόβερ Curiosity.

«Δεν βρέθηκαν ίχνη από μικρόβια, αλλά οργανικές ουσίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη ζωής κατά την αρχαιότητα» ανέφερε η ΝΑSA.
Εκτός από την οργανική ύλη, επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι όχι μόνο μια βασική οργανική χημική ένωση, το μεθάνιο, υπάρχει στην αρειανή ατμόσφαιρα, πιθανότατα προερχόμενο από κάποια άγνωστη πηγή στην επιφάνεια ή στο υπέδαφος του πλανήτη, αλλά επίσης εμφανίζει έντονες εποχικές διακυμάνσεις.
Οι δύο αλληλένδετες ανακαλύψεις, που παρουσιάσθηκαν σε δύο ξεχωριστές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Science», κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές στο πεδίο της αστροβιολογίας, δηλαδή της πιθανότητας ανακάλυψης ζωής πέραν της Γης, γι’ αυτό η NASA θεώρησε σκόπιμο να τις προβάλει διοργανώνοντας σχετική συνέντευξη Τύπου.
Η συνδυασμένη παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος και μεθανίου στην ατμόσφαιρα αυξάνουν τις πιθανότητες για ύπαρξη αρχαίων μικροοργανισμών στον ‘Αρη».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ



ΠΕΡΙ «ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ»







ΠΗΓΗ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ'', Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΩΦ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΕΛΙΝΟΥ, Α΄ ΕΚΔΟΣΗ 1993, Β΄ ΕΚΔΟΣΗ 2002





Άγιον Όρος: Νέα πυρκαγιά σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, σε δασική περιοχή, δυτικά της μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιον Όρος.

Βοήθεια υλική και συμμετοχή οπως παντα σε τετοιες περιπτωσεις πρωτοστατεί με έμψυχο δυναμικό εκ μερους της η Γνησια και Παλαιφατος Ιερα Μονη Εσφιγμενου Α.Ο στην κατάσβεση της φωτιάς στις 6/06/2018 Ν.Η. Πρωτοστάτησε ο Καθηγουμενος ΜΕΘΟΔΙΟΣ Εσφιγμενιτης και οι Εσφιγμενιτες πατερες...
Οι προσπαθειες που κατεβαλαν ολοι τους ηταν πραγματικά υπερανθρωπες...!!!


Συγχαρητήρια στον Γεροντα στους μοναχους αλλα και στο πυροσβεστικό Σώμα καθως κσι σε ολους τους φιλους εθελοντες που προσφέρθηκαν με αυταπαρνηση...!!!

Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, απότελούμενο από 14 άτομα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.









ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou/?hc_ref=ARQE4KbGzYiQFlFjooW1DISKE7jV9jsVhdd8QyNLgfBBhCSFBcaHsOPMAqzjdhZCOEQ&fref=nf

Συνέδριο διαλόγου Ορθόδοξων και Παπικών στη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου


Ξεκίνησε το Συνέδριο διαλόγου Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας που φιλοξενεί η Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Πρωτείο και συνοδικότητα στη δεύτερη χιλιετία και σήμερα», που συνδιοργανώνουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Βατικανό και φιλοξενεί (Τρίτη και Τετάρτη) στη Χερσόνησο η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

 Η θεματολογία του Συνεδρίου σχετίζεται με τη μετάδοση των νέων προοπτικών στη συνάντηση της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο του σχετικού σημαντικού διαλόγου που διεξάγεται και καλλιεργείται ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες από το 1980. Αντικείμενο της συζήτησης και του διαλόγου που θα διεξαχθεί στη Χερσόνησο θα είναι «Το πρωτείο και η συνοδικότητα στη δεύτερη χιλιετία και σήμερα».
Στο Συνέδριο συμμετάσχουν από την Κοινή Διεθνή Επιτροπή για τον Θεολογικό Διάλογο ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξο Εκκλησία οι Ορθόδοξοι: Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιωβ, Μητροπολίτης Σελιβρίας κ. Μαξίμος, Επίσκοπος Μπρανιτσέβο κ. Ιγνάτιος, Καθ. Θεόδωρος Γιάγγου, Πρεσβύτερος Alexei Dikarev, Πρεσβύτερος Patriciu Vlaicu και οι Ρωμαιοκαθολικοί: Αρχιεπίσκοπος Roland Minnerath, Επίσκοπος Δημήτριος Σαλάχας, Πρεσβύτερος Hyacinthe Destivelle, Πρεσβύτερος Ivan Dacko και η Καθ. Theresia Hainthaler.


Οι 10 συμμετέχοντες στο Συνέδριο στη Χερσόνησο θα επεξεργαστούν και θα καταλήξουν σε ένα κείμενο, το οποίο θα οδηγηθεί στην συντονιστική επιτροπή. Η τελευταία θα συνεδριάσει το Νοέμβριο στην Ιταλία και εφ’ όσον δώσει την έγκριση/ συγκατάθεσή της αυτό θα φτάσει στην ολομέλεια της Κοινής Διεθνούς Επιτροπής που σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα θα συζητήσει το κείμενο αυτό.


Να σημειωθεί πως στην ολομέλεια της Κοινής Διεθνούς Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο που διεξάγεται ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξο Εκκλησία όλα τα τελευταία χρόνια, συμμετέχουν και οι δύο Εκκλησίες, με την Ορθόδοξη να εκπροσωπείται από δύο εκπρόσωπους από κάθε τοπική αυτοκέφαλη Εκκλησία (δηλαδή 28 συνολικά από τις 14 αυτοκέφαλων εκκλησιών) και με την Ρωμαιοκαθολική από άλλους τόσους. Από τα 56 αυτά συνολικά άτομα, λόγω εξοικονόμησης χρόνου και χώρου, επιλέγεται μια συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από 40 συνολικά άτομα (20 από κάθε Εκκλησία). Η επιτροπή αυτή υποδιαιρείται στη λεγόμενη συντακτική ομάδα (drafting committee), που θα αναλάβει να γράψει τα κείμενα του διεξαγόμενου διαλόγου.

anatolh.com, Από Νίκος Σγουρός 6 Ιουνίου 2018



ΠΗΓΗ: http://aktines.blogspot.com/2018/06/blog-post_83.html