MHNYMATA AΠΟ ΤΟ ΕΜΑΙL ΜΑΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΛΑΒΑΜΕ ΜΕΣΩ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ.

θυμάσαι ποια ήταν η νομική διαδικασία, για την ανέγερση χώρου λατρείας προ του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου;

Οποιοσδήποτε χώρος λατρείας (ναός ή ευκτήριος οίκος) αλλοθρήσκων, ή αλλοδόξων, ή Γ.Ο.Χ.
για να ανεγερθεί έπρεπε πρώτα να πάρει την άδεια του οικείου Μητροπολίτη της (Νεοημερολογιτικής) Εκκλησίας της Ελλάδος και μετά την άδεια του Κράτους.

Επειδή για ευνόητους λόγους οι Μητροπολίτες της (Νεοημερολογιτικής) Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν έδιναν σχεδόν ποτέ άδεια ανέγερσης χώρου λατρείας (ναού ή ευκτήριου οίκου), το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε την νομική διαδικασία.

Έτσι ώστε όποιοι αλλόθρησκοι ή αλλόδοξοι ή Γ.Ο.Χ. ήθελαν να αναγείρουν χώρο λατρείας (ναό ή ευκτήριο οίκο) έπρεπε να πάρουν άδεια μόνο από το Κράτος και όχι και από τον οικείο Μητροπολίτη της (Νεοημερολογιτικής) Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, το έκανε αυτό προς όφελος των αλλόθρησκων και των αλλόδοξων, αλλά βάσει αυτής της νομικής αλλαγής ωφελήθηκαν και οι Γ.Ο.Χ.

Η αλλαγή αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην (Νεοημερολογιτική) Εκκλησία της Ελλάδος, διότι επέτρεπε στους αλλόθρησκους, στους αλλόδοξους και στους Γ.Ο.Χ. την ανεξέλεγκτη ανέγερση χώρων λατρείας.

Όντως αυτή η νομική αλλαγή, προκάλεσε την αρχή των δεινών για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα αργότερα.

Όμως σου τονίζω ξανά ότι μαζί με τους αλλόθρησκους και τους αλλόδοξους ωφελήθηκαν και οι Γ.Ο.Χ.

Τότε όλοι οι Γ.Ο.Χ. ήταν υπέρ αυτής της νομικής αλλαγής.

Κανείς Γ.Ο.Χ. δεν διαμαρτυρήθηκε γι αυτή τη νομική αλλαγή, που στην ουσία άνοιγε την Κερκόπορτα της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος στους αλλόθρησκους και στους αλλόδοξους.

Σήμερα όσοι αντιδρούν στην αλλαγή του νομικού πλαισίου, που θα επιφέρει επαρκέστερη νομική κατοχύρωση της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, είναι ή υποκριτές, κακοπροαίρετοι και συμφεροντολόγοι ή παρασυρμένοι.

Οι πρώτοι θα πρέπει να ντρέπονται.
Οι δεύτεροι, οι παρασυρμένοι, θα πρέπει να αποβάλουν τον φανατισμό, να ενημερωθούν με νηφαλιότητα για την ιστορική αλήθεια και να συμβάλουν για την καλύτερη δυνατή νομική κατοχύρωση της Εκκλησίας μας.