Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Αν η Εκκλησία αποδεχτεί τόσο εύκολα, την υποταγή στους ανθρώπους της επιστἠμης, τότε πολύ εύκολα, θα δεχθεί ότι πει και μελλοντικά η επιστήμη. 
Ο έχων νουν........

Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ






2 σχόλια:

  1. Η επιστήμη εινα ένα εργαλείο στα χέρια του ανθρώπου με πεπερασμένη χρησιμότητα.

    Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε;

    Τα σημερινά γιατρουδάκια, καλό θα ήταν να διαβάσουν πρώτα τον βίο του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Κάτι παραπάνω θα μάθουν....απο τον πρωτοπόρο συνάδελφό τους, του οποίου δεν μπορούν να φτάσουν ούτε το μικρό το δάκτυλο σε επιστημονικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγιος Λουκάς ο Ιατρός :

    Σε ηλικία μόλις 29 χρονών ανακάλυψε μια νέα μέθοδο τοπικής αναισθησίας στο ισχιακό νεύρο. Την εργασία του αυτή υπέβαλε αργότερα ως διατριβή που εγκρίθηκε με άριστα.


    Κάθε πρωί μία άμαξα τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκμεταλλευόταν και αυτό το χρόνο. Στη διαδρομή διάβαζε μεθόδους ξένων γλωσσών και κατάφερε να μάθει επτά ξένες γλώσσες!


    Στο Περεζλάβλ Ζαλέσκι έκανε 650 με 1.000 εγχειρήσεις τον χρόνο και ήταν μόνος του. Ήταν από τους πρωτοπόρους γιατρούς στη Ρωσία, που τόλμησε δύσκολες εγχειρήσεις στα νεφρά, στο στομάχι, στη χολή, ακόμη και στην καρδιά, ή τον εγκέφαλο με μεγάλη επιτυχία!

    Όπως γράφει ο καθηγητής - ακαδημαϊκός Κασίρσκι «...το όνομα του και η δεξιοτεχνία του είχαν γίνει θρύλος. Μπορούσε να κάνει τις δυσκολότερες εγχειρήσεις χωρίς πρόβλημα.» Έλεγε ο ίδιος: «Ο χειρουργός πρέπει να έχει μάτια αετού, καρδιά λιονταριού και χέρια γυναίκας», δηλαδή να έχει λεπτότατη αίσθηση της αφής. Κάποτε πήρε 20 φύλλα λεπτού χαρτιού και το νυστέρι. Ζήτησε από τα παιδιά του να του πουν να κόψει οποιοδήποτε αριθμό φύλλων με μία μόνο κίνηση. Τα παιδιά του, του είπαν τον αριθμό 7, και με μία κίνηση έκοψε τα επτά φύλλα αφήνοντας όλους έκπληκτους!

    Στον τοίχο του χειρουργείου είχε κρεμασμένη την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας και μπροστά ένα καντήλι. Το άναβε, προσευχόταν λίγα λεπτά κι έπειτα με τις γάζες και με το ιώδιο σχημάτιζε το σταυρό στο σώμα του ασθενούς, εκεί που θα γινόταν η εγχείρηση. Μόνον τότε ξεκινούσε την επέμβαση!

    Αυτά τα ολίγα αφιερωμένα στα σημερινά γιατρουδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή