Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

«Εἴτε οὖν ῥομφαία ἐπαχθῇ, εἴτε λοιμός, εἴτε λιμός, εἴτε θάνατος, εἴτε ἕτερόν τι τῶν δοκούντων λυπηρῶν εἶναι, πάντα πρὸς σωφρονισμὸν καὶ ἐπανόρθωσιν ἐπιφέρεται τῇ γῇ....]


Εἴτε οὖν ῥομφαία ἐπαχθῇ, εἴτε λοιμός, εἴτε λιμός, εἴτε θάνατος, εἴτε ἕτερόν τι τῶν δοκούντων λυπηρῶν εἶναι, πάντα πρὸς σωφρονισμὸν καὶ ἐπανόρθωσιν ἐπιφέρεται τῇ γῇ, καὶ πρὸς τὸ ἐπισυνάξαι τοὺς ἀνθρώπους τὸν ἑαυτῶν νοῦν πρὸς εὐσέβειαν· δεῖται γὰρ ἑκάστη γενεὰ παιδείας τῆς ἐπισκέψεως Κυρίου. Εἰ γὰρ καὶ τῶν φόβων γινομένων ἀναισθητοῦσί τινες πρὸς τὴν εὐσέβειαν, πῶς οὐχὶ μᾶλλον, εἰ μὴ ἐγένετο ἡ ἐπίσκεψις Κυρίου ὁλοτελής, εἰς ἀθεότητα καὶ ἀπώλειαν ἐτρέποντο τὸ νοῦν;

Οὐδὲ γάρ τό ἀσθενῆσαι κατά σάρκα ἐστίν ἥττημα οὐδὲ ταῖς ζημίαις καί θλίψεσι περιπεσεῖν ἐστίν πτῶμα, ἀλλά τό ἐν πειρασμοῖς εὑρεθῆναι ἀδόκιμον.

Τὰ δὲ συμβαίνοντα ἑκάστῳ ἡμῶν ἐν τῷ αἰῶνι τούτῳ, εἴτε λυπηρά, εἴτε χρηστά, τέλος ἔχει· διὸ καὶ ὑπὸ χρόνου καταργεῖται· τὰ δὲ μετὰ τὴν τοῦ βίου ἔξοδον, ἀθάνατα ὑπάρχει. Τὴν οὖν ἡμέραν τῆς κρίσεως ἔχωμεν κατὰ νοῦν, ἵνα τὸ φρόνημα ἡμῶν τέλειον ᾖ ἐν Κυρίῳ. ∆ιὰ τοῦτο μᾶλλον σκοπητέον, οὐ τὰ συναντῶντα ἐν τῇ πορείᾳ, ἀλλὰ τὰ μετὰ τὴν ὁδὸν συμβησόμενα ἡμῖν.


ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ


Λοιπόν είτε μάχαιρα σταλεί είτε αρρώστια είτε πείνα είτε θάνατος ή κάτι άλλο από αυτά που θεωρούνται δυσάρεστα, όλα στέλνονται στη γη για σωφρονισμό και διόρθωση και για να συγκεντρώσουν οι άνθρωποι το νου τους στην ευσέβεια. Διότι κάθε γενεά χρειάζεται την παιδαγωγία από την επίσκεψη του Κυρίου. Διότι αν κάποιοι δείχνουν αναισθησία στην ευσέβεια, παρ' όλο που συμβαίνουν οι φόβοι (=δοκιμασίες), πώς δεν θα έστρεφαν ακόμη περισσότερο το νου τους στην αθεΐα και στην απώλεια, αν δεν γινόταν τελείως η επίσκεψη του Κυρίου;

Ούτε είναι ήττα το να αρρωστήσει κανείς σωματικά ούτε είναι πτώση το να συναντήσει κανείς τιμωρίες και θλίψεις, αλλά το να βρεθεί στους πειρασμούς αδόκιμος.

Αυτά μάλιστα που συμβαίνουν στον καθένα μας σ' αυτή τη ζωή είτε λυπητερά είτε χαρούμενα έχουν τέλος. Όσα όμως ακολουθούν μετά από την αναχώρησή μας από αυτή τη ζωή είναι αθάνατα. Γι' αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο, όχι αυτά που μας συναντούν στην πορεία, αλλά αυτά που θα συμβούν σ' εμάς μετά το τέλος του δρόμου. Ας έχουμε λοιπόν στο νου μας τη μέρα της κρίσης, για να είναι το φρόνημά μας τέλειο με τη χάρη του Κυρίου.


ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΕΡΓΑ, ΤΟΜΟΣ ΣΤ', σελίδες 126, 127, 217, 253.




ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Κανονικά οι ακολουθίες αλλά παρόντες μέχρι 10 πιστοί

Μετά την τελευταία ανακοίνωσή της στην οποία καλούσε τους πιστούς να απέχουν από τον εκκλησιασμό μέχρι τις 10 Απριλίου, η Εκκλησία της Κύπρου επανέρχεται σήμερα δια του προκαθημένου της.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με επιστολή του, που εστάλη όμως μόνο στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, σημειώνει πως οι ακολουθίες θα τελούνται κανονικά στους ναούς, με εξαιρετικά περιορισμένο όμως εκκλησίασμα.
Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η παρουσία αυστηρά μέχρι 10 πιστών καθώς σε περίπτωση που προσέλθουν περισσότεροι ο κ. Χρυσόστομος καλεί τους ιερείς να κλειδώνουν τις πόρτες των ναών.
Στη σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης πως οι παρόντες πιστοί μπορούν να κοινωνήσουν κανονικά.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας αρνήθηκε να κλείσει τις Εκκλησίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

malofeev
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ο ιδιοκτήτης του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού ''Τσάργκραντ'' (Βασιλεύουσα) , δισεκατομμυριούχος Κωνσταντίνος Μαλοφέεφ με το προσωνύμιο Ορθόδοξος ολιγάρχης, εξήγησε γιατί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να ακυρώσει εκκλησιαστικές υπηρεσίες εξαιτίας του κορωνοϊού.
''Αν έρθει η παύση των εκκλησιαστικών ακολουθιών, ο κόσμος θα τελειώσει! Ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό! Οι προσευχές βοήθησαν σε πιο δύσκολες καταστάσεις" - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Μαλοφέεφ.
Να αναφερθεί ότι σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας αρνήθηκε να κλείσει τις Εκκλησίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ρωσίας με εντολή του Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλου, έλαβε ειδικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού που αρχικά θα ξεκινήσουν στην Μόσχα.


Έτος 2030 μ.Χ.


(Η ιστορία που ακολουθεί είναι φανταστική. 
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις 
είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει
 με την πραγματικότητα...)

Το έτος 2030 μ.Χ. δύο κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν. Οι ατομικές μονάδες (τσιπαρισμένοι πολίτες) και οι απόβλητοι (περιπλανώμενοι, που ζουν εκτός πόλεων, ατσιπάριστοι).

Καταγράφω σε ημερολόγιο καθημερινά. Για τις επερχόμενες γενιές για να γνωρίζουν τι συνέβη. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Μόλις βγήκα από την καλύβα. Είναι 23:00. Παντού ησυχία, ερημιά.... Έχουμε γίνει πιο προσεχτικοί από την τελευταία φορά που η Ομάδα Περιπολίας Προστασίας Πολίτη εντόπισε τον καταυλισμό. 

Μετά τις επιδημίες και την συνεχόμενη μετάλλαξη των μικροβίων, τα μέτρα επιβολής περιορισμού κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις, έγιναν μόνιμα. Στην αρχή τα μέτρα εγκλεισμού εξαρτιόνταν από την προσωπική ευθύνη του καθενός. Αργότερα βρήκαν "τρόπους" να τα επιβάλλουν σε όλους. 

Με τα χρήματα και τις πλαστικές κάρτες η μετάδοση των ασθενειών πολλαπλασιαζόταν. Έτσι, για την ασφάλειά μας, κομπιούτερς εφοδιασμένα με multi-tasks RFID σκάνερς, εγκαταστάθηκαν σε όλα τα σπίτια, επιχειρήσεις, δημόσιες ή ιδιωτικές δομές και σταδιακά αντικατέστησαν τους παραδοσιακούς υπολογιστές. 

Πλέον όλοι είναι τσιπαρισμένοι στο δεξί χέρι με RFID. Μέσω αυτών ψωνίζουν online, πληρώνουν όλους τους λογαριασμούς τους. Όλες οι συναλλαγές και παροχές υπηρεσιών γίνονται μέσω RFID. Η αχρήματη κοινωνία είναι γεγονός...


Οι ατομικές μονάδες, όπως τους αποκαλεί το Σύστημα, συνεχίζουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους τις επιτρεπόμενες ώρες κοινής διέλευσης, να εργάζονται, να συναντούνται μεταξύ τους, να πηγαίνουν στα μαγαζιά, να διασκεδάζουν, να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται από τις ψηφιακές βιβλιοθήκες - εργαλεία της Νέας Τάξης και της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. 

Η διέλευση των ατομικών μονάδων, μέσα σε όλους τους χώρους της πόλης, εγκρίνεται και παρακολουθείται μέσω RFID. Και όλα αυτά με την επίβλεψη από τις καινούριες bigpixel κάμερες ασφαλείας, που έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους δημόσιους χώρους, που εντοπίζουν και ζουμάρουν από ψηλά την κάθε ύποπτη κίνηση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Από τότε που μεταλλάχτηκαν οι μολυσματικές ιώσεις, οι ψεκασμοί έγιναν υποχρεωτικοί από την Παγκόσμια Κυβέρνηση και ο αέρας έγινε ακατάλληλος, γι' αυτό οι ατομικές μονάδες κυκλοφορούν εφοδιασμένες με ανάλογο εξοπλισμό (ειδικό ρουχισμό χημικής προστασίας με αναπνευστική συσκευή). 

Οι απόβλητοι ζούμε έξω από τις πόλεις. Σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Δεν δεχτήκαμε την καταστρατήγηση της ελευθερίας μας ούτε το υποχρεωτικό τσιπάρισμα. Η Νεά Τάξη και η Παγκόσμια Κυβέρνηση μας διώκουν ως εγκληματίες και ταραχοποιούς της Παγκόσμιας Ειρήνης. Ως εκ τούτου μετακινούμαστε συχνά. Ζούμε μέσα σε αυτοσχέδια σπίτια από ξύλο και άχυρα. Ο,τι βρίσκουμε από τα δάση.

Κατευθυνόμαστε στο δάσος. Εκεί θα γίνει σήμερα η κρυφή Θεία Λειτουργία. Οι ιεροί ναοί έχουν κλείσει από χρόνια, από την εποχή του κορονοϊού. Οι θρησκείες καταργήθηκαν. Ήταν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη να πιστεύουν πια σε τίποτα. Απλά υπακούν στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην Παγκόσμια Κυβέρνηση. 

Με την τοποθέτηση των RFID στα χέρια τους και την έκχυση μες το αίμα χημικών ουσιών, έγινε σταδιακά μετάλλαξη του DNA τους, αλλοιώθηκε η μνήμη και χάθηκαν εντελώς η ελευθερία επίγνωσης και συνείδησης. Οι συγγενείς - που αφήσαμε πίσω στις πόλεις - δεν μας θυμούνται πια...

Έχουν γίνει σαν φυτά. Απόλυτα λειτουργικοί δουλοπάροικοι για την Νέα Τάξη και την Παγκόσμια Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα άνθρωποι δίχως νου και ελευθερία σκέψης. Ως ατομικές μονάδες-εργαλεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων, μας διώκουν συνεχώς.

Φτάσαμε στο δάσος. Η Δήμητρα, ο παπα-Μιχάλης και καμιά δεκαριά ακόμη από τους δικούς μας είναι ήδη εδώ. Λείπουν ακόμη κάνα δυο για να ξεκινήσουμε... Η Θεία Λειτουργία σε λίγο θα ξεκινήσει... Ο Παπά-Μιχάλης ετοίμασε την αγία τράπεζα με λείψανα αγίων που φυλάει ευλαβικά όλο αυτόν τον καιρό. 

Ο Γιάννης και εγώ κρεμάσαμε τα δύο κομμάτια ύφασμα ανάμεσα σε δύο δέντρα για να χωρίζουν το ιερό από τους πιστούς. Βγάλαμε και τις μικρές εικόνες των αγίων, που μπορέσαμε να σώσουμε από την τελευταία επιδρομή στον καταυλισμό. Τις τοποθετήσαμε τριγύρω. 

Έφτασαν και οι τελευταίοι απόβλητοι. Σε λίγο θα ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία... Ποιος ξέρει που θα είμαστε αύριο. Σε ποιο δάσος, σε ποιο βουνό, σε ποια έρημο... Ένα είναι σίγουρο: Ὁ κατοικῶν ἐν βοηθείᾳ τοῦ ῾Υψίστου, ἐν σκέπῃ τοῦ Θεοῦ τοῦ οὐρανοῦ αὐλισθήσεται.... 

Στο βάθος του δάσους αντηχεί η φωνή του Παπά-Μιχάλη: Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του αγίου Πνεύματος...




Η Ι.Μ. Μολδαβίας αρνήθηκε να σταματήσει τις Ακολουθίες λόγω κορωνοϊού


kisinaou
Για την Romfea.gr  | Κορίνα Σαντοριναίου

Η Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι δεν θα ακυρώσει τις ακολουθίες και θείες λειτουργίες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας που αποφασίστηκε για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με την Μητρόπολη κατά την διάρκεια της Σαρακοστής θα τελεστούν όλες οι Ακολουθίες και θείες λειτουργίες σε υπαίθριες Εκκλησίες, όπου θα είναι ανοιχτές γι’ όλους τους πιστούς.
Επίσης η Μητρόπολη Μολδαβίας εξέφρασε την αντίθεσή της με την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργούν οι Εκκλησίες χωρίς πιστούς, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα η Εκκλησία είναι χωρισμένη από του Κράτος.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος, εξέφρασε την λύπη του για την απαγόρευση ακολουθιών για δύο εβδομάδες, ενώ κάλεσε τον κλήρο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Μητροπολίτης Βεσαραβίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, ανέφερε ότι για χιλιετίες οι θείες λειτουργίες στις εκκλησίες δεν σταμάτησαν, τόσο κατά τους πολέμους - όσο και κατά την περίοδο της χολέρας, της πανώλης και της πείνας.

Δεν πάει άλλο ... Ιερείς ξεσηκωθείτε ... Λαϊκοί αντισταθείτε…

Του π. Παύλου Καλλίκα, εφημερίου του Ι. Ν. Παναγίας Ιλαριωτίσσης Ποταμού Κυθήρων

Ορθόδοξοι Έλληνες Ιερείς ξεσηκωθείτε και αντισταθείτε,
Θέλουν οι κρατικοί να μας κλείσουν τις Εκκλησιές. Και σας ρωτώ; Γίνεται παπάς χωρίς Εκκλησία;
Θέλουν οι κρατικοί να μας έχουν ένα φιλανθρωπικό οργανισμό εράνων και συσσιτίων. Τί είναι ο παπάς τελικά Λειτουργός ή κοινωνικός λειτουργός; Τώρα γίναμε ξαφνικά για αυτούς ανεύθυνοι;
Όταν, χρόνια τώρα, από αγάπη Χριστού βοηθάμε και πρωτοστατούμε στο φιλανθρωπικό έργο, επισκεπτόμαστε φυλακές, γηροκομεία, νοσοκομεία, και παλιότερα άλλοι κληρικοί πριν από μας λεπροκομεία; Τι; Τώρα ξαφνικά γίναμε ανεύθυνοι στα μάτια τους;
Τώρα ξαφνικά δεν τους κάνουμε; Τώρα ξαφνικά οι πνευματικοί νόμοι είναι ανενεργοί; Μα, γι' αυτούς που λένε να κλείσουν οι Εκκλησιές, για αυτούς ήταν πάντα ανενεργά και τα Μυστήρια και η πίστη τους στην Εκκλησία.
Θέλουν να κάνουν τον κόσμο να μη φιλά ούτε το χέρι του παπά, ούτε να μπαίνει στην Εκκλησιά. Και αυτοί καλά κάνουν και αγνοούν. Οι "δικοί μας"; Μάλλον εναρμονίζονται και συσχηματίζονται με τον κόσμο με τον αιώνα τούτο χέρι - χέρι.
Μιλάνε οι κρατικοί (το μάθαν από τους δικούς μας) για την αγία υπακοή. Αγιά υπακοή στο άθεο κράτος και στην συνεργασία με την Διοικούσα Εκκλησία;
Άγια υπακοή στον κατά τον νόμο "Ηρώδη"; Αγία υπακοή σε αυτούς τους γκρεμιστάδες κάθε έννοιας ορθοδοξίας και Ελληνισμού; Αγία Υπακοή στους αναθεωρητές του Συντάγματός μας; Είναι γνωστό ότι ο νόμος συχνά και όσο πάει πιο πυκνά γίνεται ανήθικος.
Μιλάνε (τώρα μόνο οι δικοί μας) και λένε και διατείνονται ότι είναι "αγία πράξη", να απέχουν οι πιστοί από την Εκκλησία.
Λες και τα μυστήρια ξαφνικά δειλιούν και ωχριούν και παύουν μπροστά στον Κορονοϊό.
Λες και οι πνευματικοί νόμοι εξανθρωπιστηκαν και εξορθολογίστηκαν. Λές και η "αγάπη" αυτών των ταγών είναι ικανή να υπερ - καλύψει την Αγάπη, δηλαδή τον Θεό.
Λες και ο Θεός σε αυτούς που ζητούν ψωμί θα τους δώσει πέτρες και σε αυτούς που ζητούν ψάρι θα τους δώσει φίδια.
Λες και αυτοί θεοί στην θέση των Θεών, πατέρες στην θέση των Πατέρων θα προστατεύσουν, στα πλαίσια πάντα της δικής τους καινοτόμου σύγχρονης "ποιμαντικής", τους ανθρώπους. Πως; Αποξενώνοντας τους από την Εκκλησία και τις Ακολουθίες της. Τι πετυχαίνουν; Αλίμονο! να ξεχειλώσουν έτι και έτι το έρημο "κατ' οικονομίαν".
Και σας ρωτώ, αγαπητοί μου Ιερείς.
Έτσι πράτταν οι πρώτοι μας Ιερείς σε περιόδους διωγμών που κόστιζαν ζωές, σταμάτησαν τις λειτουργίες τους; Φοβήθηκαν να θεωρηθούν "ανεύθυνοι" που κατηχούσαν και οδηγούσαν στο μαρτύριο τους Χριστιανούς; (π.χ. ανεύθυνος ο Άγιος Δημήτριος;)
Αυτό έκαναν οι Ιερείς μας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας; Ανεύθυνοι αυτοί που ξεστράβωναν τα Ελληνόπουλα για να σκέφτονται ελεύθερα; Ανεύθυνοι οι Μοναχοί και Μοναχές που βάζαν φρένο στον εξισλαμισμό των Ελληνόπουλων; (π.χ. ανεύθυνη η Αγία Φιλοθέη;)
Αυτό έκαναν οι Ιερείς μας κάθε φορά στα χρόνια της απειλής της εδαφικής μας ακεραιότητας; Ανεύθυνοι οι Αρχιερείς που οργάνωναν αντίσταση στην Μακεδονία και όπου άλλου;
Ανεύθυνοι οι Ιερείς που κοινωνούσαν στην πρώτη γραμμή τα παλληκάρια που πολεμούσαν;
Ανεύθυνος λοιπόν, είναι ο παπάς σήμερα που ανοίγει την Εκκλησία, ως αντίμετρο στην απειλή του ιού;
Μα, Άγιοι Αρχιερείς αν δεν θωρακιστεί τώρα ο πιστός με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, αν δεν προστρέξει να καταφιλήσει τώρα τις αγίες εικόνες, αν δεν πάρει ευλογία τώρα από το χέρι του Ιερέα (και όχι το πόδι), αν δεν ακούσει τον παρήγορο ήχο της καμπάνας ότι κάποιος προσεύχεται για αυτόν τον παππού και την γιαγιά, πότε θα το κάνει;
Πότε; Όταν περάσει ο κίνδυνος; όταν τελικά καταλάβουμε ότι κάθε είδους ανθρώπινο μέτρο είναι καλό μεν, μα τελικά δεν μας καλύπτει, αναποτελεσματικό. Και αυτό επειδή είναι ανθρώπινο.
Άγιοι Αρχιερείς θα κάνουμε ότι και οι Ρωμαιοκαθολικοί; Μα, αυτοί είτε τις έχουν ανοιχτές, είτε κλειστές τις "εκκλησίες" τους, το ίδιο κάνει σε Αγιαστική Χάρη. Μηδέν.
Άγιοι Αρχιερείς παρακαλώ και εκλιπαρώ «μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ».


Αγαπητοι παπάδες  ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜΕ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ.
ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟ.
ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΣΑΣ.
ΤΙΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ.
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ.
ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ.




Μας φοβίζει η εκκλησία, αλλά όχι τα μάρκετ – γίναμε όμοιοι με τα ζώα

Αποτέλεσμα εικόνας για ψωνια σουπερ μαρκετ
Μας φοβίζουν οι εκκλησίες, μας φοβίζει η θεία κοινωνία, αλλά… ΔΕΝ μας φοβίζουν τα σουπερμάρκετ, δεν μας φοβίζουν τα μέσα μεταφοράς ούτε οι παρέες (μέχρι εχθές δεν μας φόβιζαν ούτε οι καφετέριες, ούτε τα εστιατόρια, ούτε τα delivery, οι παιδικές χαρές, τα μαγαζιά κτλ.). Α! τώρα το έμαθα, δεν μας πειράζουν ούτε οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο με πολλούς καλεσμένους!
Ποιός νοιάζεται κυρίως για την τροφή του και αφήνει την ελπίδα του στα ένστικτά του; ΤΑ ΖΩΑ. 
Ο άνθρωπος θα έπρεπε πρώτα να νοιάζεται για την πνευματική του τροφή και να αφήνει την ελπίδα του πρώτα από όλα στον Θεό και μετά στα ανθρώπινα μέτρα… 
Εμείς αντίθετα αφήσαμε άδειες τις εκκλησίες στους χαιρετισμούς και τις θείες λειτουργίες και γεμίσαμε τα μάρκετ κτλ…
Πόσο δίκιο έχει ο ψαλμωδός!
καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, 
παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς.
δηλαδή Ταλαίπωρος άνθρωπος! 
Ενῷ έχει πάρει από τον Θεόν την ανυπολόγιστον τιμήν της λογικής του φύσεως, δεν εσυνετίσθη, αλλά έταξε τον εαυτόν του 
εις την θέσιν των ανοήτων κτηνών, έγινε όμοιος με αυτά κατά τον τρόπον της ζωής και τα ένστικτα.

ψαλμός 48, 21

Φοβάστε ἀνθρωπάκια!

3 μέρες κλεισμένοι στὸ διαμέρισμά σας γιὰ μία ἴωση μὲ θνησιμότητα κάτω του 5% καὶ ἔχετε βγάλει τὸ χειρότερο ἑαυτό σας. Ποῦ νὰ περάσουν 30 μέρες καὶ νὰ ἀρχίσει ἡ Ρώσικη ρουλέτα γύρω σας. Ἔχετε χτίσει τὴ ζωούλα σᾶς τακτοποιημένη χωρὶς τὸ Ὑπερφυσικό, γύρω ἀπὸ ἕνα μηδὲν ποὺ τώρα σὰν μαύρη τρύπα σᾶς ρουφάει στὴν ἀνυπαρξία καὶ δὲν σᾶς φταίει ὁ ὑλιστικὸς μηδενισμὸς σᾶς ἀλλὰ τὸ Ὑπερφυσικό. Ἐμπρὸς νεκρὰ ἀνθρωπάκια, χιμῆξτε στοὺς Χριστιανούς, ξανασκοτῶστε τὸ Χριστό! Πόσο ἀστεῖοι εἶστε! Ποὺ νὰ ξεκινήσουν καὶ τὰ χειρότερα γεγονότα μὲ τὰ ἄσχημα ποσοστά... Ἐμεῖς οἱ Χριστιανοὶ πάντως ὡς τότε θὰ κοινωνοῦμε μὲ τὸ Χριστό μας τὴ γεύση τῆς Ἀθανασίας... καὶ θὰ σᾶς περιμένουμε νὰ ἀλλάξετε μυαλά.



Η κυβέρνηση προχωρά σε αναστολή των Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ΕΝ  ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΘΕΐΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ''ΥΓΕΙΑΣ''..... Αὐτὸ ποὺ γιὰ ψευτοχριστιανοὺς καὶ ὑγιεινιστὲς ἄθεους συνιστᾶ αἰτία γιὰ ἐξάπλωση τῆς ἀρρώστιας, ὁ ἐκκλησιασμός, γιὰ τοὺς Χριστιανοὺς συνιστᾶ τρόπο ἀποτροπῆς τῆς ἐξάπλωσής της. Τότε ἦταν «ὁ σεβασμὸς πρὸς τὴν αὐτοκρατορία», ποὺ δηλωνόταν διὰ τῆς θυσίας στὰ εἴδωλα. Τώρα εἶναι «ἡ ὑγεία». Ἔχουμε δεῖ τὸ διωγμὸ τοῦ Διοκλητιανοῦ, δὲν ἐκπλησσόμαστε. Ὅσοι τώρα χαίρεστε μὲ τὸ νέου τύπου διωγμό, γνωρίζετε καλὰ ὅτι μετὰ τὸν Διοκλητιανὸ ἦρθε ὁ μέγας καὶ ἅγιος Κωνσταντίνος....


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο twitter
Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.
Και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έγραψε στο twitter
Αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας & ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση
α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.