Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

"ΠΕΡΙΠΑΤΕΙΤΕ ΜΗ ΩΣ ΑΣΟΦΟΙ ΑΛΛ' ΩΣ ΣΟΦΟΙ"



Είναι καθήκον των Χριστιανών να συμπεριφέρονται ως σοφοί και να ζούν με οδηγό το θέλημα του μόνου σοφού Θεού.
Ποιοί είναι οι κατά Θεόν σοφοί?
Είναι εκείνοι που γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν το Χριστό και το θέλημά Του.
Όσοι προσπαθούν να έχουν ζωντανό σύνδεσμο με το Χριστό και την διδασκαλία Του, αποκτούν όλο και περισσότερο την αλήθεια και γίνονται κατά Θεόν σοφοί.
Μπορεί αυτοί να μη είναι πάντοτε κατά κόσμο γραμματισμένοι. Μπορεί να μη κατέχουν πολλά πράγματα από πλευράς γνωσεων. Δεν είναι αυτό απαραίτητο.
Όσοι έχουν πόθο και ζήλο για την αλήθεια που αποκάλυψε ο Θεός, αποκτούν σιγά σιγά μια πνευματική και ανώτερη μόρφωση. Γίνονται μέτοχοι της άνωθεν σοφίας. Της σοφίας του Θεού "παρ' ώ οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσεως οι απόκρυφοι" (Κολασ.β'3). Στο Θεό, δηλαδή, υπάρχουν κρυμμένοι όλοι οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσεως.
Αυτή τη σοφία δεν την αποκαλύπτει ο Θεός στους αλαζόνες και υπερήφανους αλλά σε όσους τον πιστεύουν ταπεινά και κάνουν υπακοή στο θέλημά Του. Σ αυτούς στέλνει ο Θεός το Άγιο Πνεύμα Του και τούς φωτίζει για να κατανοούν την Αγία Γραφή και να γνωρίζουν τα Μυστήρια της Βασιλείας Του.
"Η δήλωσις των λόγων Σου φωτιεί και συνετιεί νηπίους" έγραψε από την πείρα του ο Ψαλμωδός. Δηλαδή η φανέρωση των λόγων Σου Κύριε, θα φωτίσει και θα σοφίσει τούς απλούς......
Πόσοι από τούς κατά κόσμον σοφούς αγνοούν τις μεγάλες αυτές αλήθειες....
Ο Απόστολος Παύλος έγραψε ότι κατά Θεόν σοφοί είναι οι "εξαγοραζόμενοι τον καιρόν". Οι πιστοί δηλαδή που αξιοποιούν τον χρόνο της ζωής των. Και τις ευκαιρίες πού τούς παρουσιαζει ο Θεός τις χρησιμοποιούν για τον καταρτισμό και για τη σωτηρία τους.
Αυτή η σοφία θα μάς ασφαλίσει στον κόσμο αυτό από κάθε κίνδυνο πνευματικό και θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στην άνω Ιερουσαλήμ την οποία ετοίμασε ο Θεός τοις αγαπώσιν Αυτόν ...!!!
Καλή Σαρακοστή!!! Καλές Γιορτές!!! Καλά Χριστούγεννα!!!
Π. Ευθύμιος
Παραμονή του Αγίου Φιλίππου
---------------------------------------
ΣΧΕΤΙΚΟ :
" καὶ ὁ λόγος μου καὶ τὸ κήρυγμά μου οὐκ ἐν πειθοῖς ἀνθρωπίνης σοφίας λόγοις, ἀλλ᾿ ἐν ἀποδείξει Πνεύματος καὶ δυνάμεως, 5 ἵνα ἡ πίστις ὑμῶν μὴ ᾖ ἐν σοφίᾳ ἀνθρώπων, ἀλλ᾿ ἐν δυνάμει Θεοῦ.
6 Σοφίαν δὲ λαλοῦμεν ἐν τοῖς τελείοις, σοφίαν δὲ οὐ τοῦ αἰῶνος τούτου, οὐδὲ τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου τῶν καταργουμένων· 7 ἀλλὰ λαλοῦμεν σοφίαν Θεοῦ ἐν μυστηρίῳ, τὴν ἀποκεκρυμμένην, ἣν προώρισεν ὁ Θεὸς πρὸ τῶν αἰώνων εἰς δόξαν ἡμῶν, 8 ἣν οὐδεὶς τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου ἔγνωκεν· εἰ γὰρ ἔγνωσαν, οὐκ ἂν τὸν Κύριον τῆς δόξης ἐσταύρωσαν· 9 ἀλλὰ καθὼς γέγραπται, ἃ ὀφθαλμὸς οὐκ εἶδε καὶ οὖς οὐκ ἤκουσε καὶ ἐπὶ καρδίαν ἀνθρώπου οὐκ ἀνέβη, ἃ ἡτοίμασεν ὁ Θεὸς τοῖς ἀγαπῶσιν αὐτόν...."
Α' Κορινθίους β' 9-16

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑΟΙ.... (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

 Είχαμε αναφέρει ότι είδαμε στο διαδίκτυο διάφορα άρθρα να αναφέρουν ότι το 1918, περίοδο που θέριζε η ισπανική γρίπη, είχαν κλείσει οι Ναοί. 

Συνεχίζουμε την έρευνα, βλέποντας ότι φυσικά δεν ίσχυε κάτι τέτοιο:





Kαι όχι μόνον των Ορθοδόξων, αλλά ούτε καν των αιρετικών!





ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αριστεροί αγνόησαν (ξανά) επιδεικτικά τους νόμους!






Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας «στενάζουν» με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να λιγοστεύουν επικίνδυνα, απειλώντας ευθέως τη ζωή των ασθενών, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία.

Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της μη περαιτέρω διάδοσης του ιού, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν κανονικά διαδήλωση, σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Τι κι αν οι απλοί πολίτες τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ σε περίπτωση που βγουν από το σπίτι τους χωρίς να στείλουν το απαιτούμενο γραπτό μήνυμα στο 13033, οι συνδικαλιστές φαίνεται πως απολαμβάνουν την προνομιακή μεταχείριση των Αρχών.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής, παράνομης, πορείας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα, είχαν απλά τον ρόλο του… παρατηρητή. Όχι μόνο δεν προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, αλλά, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, δεν έγιναν ούτε οι απαραίτητες συστάσεις για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των διαδηλωτών. Μάλιστα, σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στους δρόμους της πρωτεύουσας προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο όσοι ήταν υποχρεωμένοι να πάνε κανονικά στη δουλειά τους ή να μεταβούν στον γιατρό.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι οι διαμαρτυρόμενοι, που περπατούσαν ο ένας δίπλα στον άλλον, με κάποιους μάλιστα να μη φορούν ούτε τη μάσκα τους, διαδήλωναν για τα… ελλιπή μέτρα κατά του κορονοϊού! Τι μήνυμα έστειλαν, άραγε, στο 13033 οι εκατοντάδες άνθρωποι που γέμισαν χθες τους δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος; Για ποιο λόγο οι συνδικαλιστές έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση από την Αστυνομία και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε; Θα λογοδοτήσει κανείς από τους συμμετέχοντες στην πορεία εάν σε 14 ημέρες παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα προκύπτουν από τις χθεσινές εικόνες ακραίου συνωστισμού σε μια Αθήνα που μετρά τις πληγές της από τον κορονοϊό, ωστόσο συνεχίζει να δίνει ασυλία τους αριστερούς. Οπως στις 17 Νοέμβρη, έτσι και χθες, έδειξαν ότι όχι μόνο δεν σέβονται τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, αλλά αδιαφορούν σε εγκληματικό βαθμό για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται για τους ίδιους αριστερούς που την 28η Οκτωβρίου διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για όσους βγήκαν στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες και πραγματοποίησαν παρελάσεις, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις. Τότε όμως, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων όσο και θανάτων από τον κορονοϊό, η Αστυνομία δεν έκανε τα… στραβά μάτια όπως χθες, που η χώρα μας μέτρησε 2.000 κρούσματα. Τα συμπεράσματα δικά σας…


ΠΗΓΗ

Ο κ. Μητσοτάκης για τον εορτασμό του Αγ. Ανδρέα

 Ο κ. Μητσοτάκης για τον εορτασμό του Αγ. Ανδρέα

Την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα μαζί τους.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο κ.Μητσοτάκης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε την αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, «γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό».


ΠΗΓΗ

ΟΥΤΕ ΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑΙ ΕΙΧΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ - TO EΙΡΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, ότι αυτό που δεν είχε γίνει ήταν (ερευνούμε εδώ και μία βδομάδα σχεδόν όλες τις πηγές της εποχής) ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! Και όχι μόνον οι Εκκλησίες, αλλά ούτε και οι Λιτανείες είχαν απαγορευτεί!

Γράφει ειρωνικά δημοσιογράφος της εποχής:

ΠΗΓΗ: ''ΕΘΝΟΣ'', 6/11/1918



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ