Ο ιατρός κ. Γουργουλιάνης είπε ότι: «Τέτοιες πανδημίες λόγω μεταδοτικότητας εμφανίζονται κάθε 100 χρόνια. Έχουν αλλάξει πολλές γενιές από τότε και πολλά έχουν ξεχαστεί. Αυτός όμως που κάνει μία αναδρομή στην βιβλιογραφία, που είναι συστατικό της έρευνας θα δει ξανά κινήματα εναντίον της μάσκας, σενάρια συνωμοσίας, θα τα ξαναδεί όλα αυτά και στην πανδημία του 1918 , που ήταν η προηγούμενη πάρα πολύ μεγάλη πανδημία της ισπανικής γρίπης».

Όντως αυτό είναι αληθές. Αυτό που δεν είχε γίνει όμως (ερευνούμε εδώ και μία βδομάδα σχεδόν όλες τις πηγές της εποχής), ήταν ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! Όλα τα άλλα όντως ισχύουν!
Το καλοκαίρι η ισπανική γρίπη ήλθε στην Πατρίδα μας και γρήγορα γρήγορα είχαμε θύματα. Όμως ούτε οι Ναοί έκλεισαν, αλλά ούτε και οι δοξολογίες σταμάτησαν! Επιφυλασσόμαστε βέβαια, έως να ολοκληρωθεί η έρευνά μας, όμως προς το παρόν τα μέτρα που είχαν θεσπισθεί και το 1918 αλλά και το 1968, δεν αναφέρονταν σε κλειστούς Ναούς, ή αν θέλετε, κεκλεισμένων των θυρών! Εκτός εάν εννοούν το λεχθέν ''δημόσιες συναθροίσεις'...... Πως λοιπόν είδαν μερικοί ότι στην ισπανική γρίπη είχαν κλείσει οι Ναοί (το είδαμε στο διαδίκτυο).
Θα επανέλθουμε και πάλιν....



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top