Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Έξαλλοι οι κληρικοί Ελλάδος με το λουκέτο στις εκκλησίες τα Θεοφάνεια -Τι ζητούν άμεσα

 

Ανεβάζει τους τόνους προς την ΔΙΣ – Ηχηρή επιστολή αποστέλλει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης για κλείσιμο των ναών και τα Θεοφάνεια στο πλαίσιο της επαναφοράς των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Ζητάει δε ρητά από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει την πρότερη απόφασή της για παρουσία πιστών κατά τη μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.


 

Ολόκληρη η επιστολή -φωτιά.

 

Προς την
Διαρκήν Ιεράν Σύνοδον
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε, Άγιοι Συνοδικοί,
Η σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.
Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας,
Το 2021 να είναι ειρηνικό και σωτήριο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πρωτοπρεσβύτερος Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Σελλής Βασίλειος Χρηστίδης.


vimaorthodoxias.gr 

Χωρίς Χριστούγεννα οἱ λεγόμενοι παλαιοημερολογίτες στήν Ἑλλάδα τοῦ 21ου αἰῶνος;

Τό Ἑλληνικό Σύνταγμα προβλέπει καί ὁρίζει ὅτι:

«Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.»

 

Χωρίς Χριστούγεννα οἱ λεγόμενοι παλαιοημερολογίτες

στήν Ἑλλάδα τοῦ 21ου αἰῶνος;



 

Κυρία Πρόεδρε τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας,

Κύριοι τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως,

Σέ λίγες ἡμέρες καί συγκεκριμένως τήν 7ην Ἰανουαρίου κάποιες χιλιάδες νομοταγῶν Ἐλλήνων Πολιτῶν ἀνά τήν Ἑλλάδα, Κληρικοί, μοναχοί καί λαϊκοί, οἱ ὁποῖοι τηροῦν τό πάτριο ἐκκλησιαστικό ἑορτολόγιο, τό λεγόμενο παλαιό ἡμερολόγιο, πρόκειται νά ἑορτάσουν τή μεγάλη Δεσποτική Ἑορτή τῶν Χριστουγέννων, ὅπως καί πολλά ἑκατομμύρια χριστιανῶν ἀνά τόν κόσμο.

Ἀναμενόταν, λοιπόν, νά ἰσχύσει αὐτονοήτως καί γι' αὐτούς ὅ,τι ἴσχυσε καί γιά τούς ὑπολοίπους Ἕλληνες  πρό ἡμερῶν, δηλαδή νά ἑορτάσουν καί αὐτοί τά Χριστούγεννα κατά τήν Πίστη και τήν Παράδοση τήν ὁποία ἐπέλεξαν ὡς ἐλεύθεροι πολίτες νά τηροῦν καί ἀκολουθοῦν.

Ὡστόσο, μόλις ἐχθές προέκυψε νέα Ἀπόφασή σας σύμφωνα μέ τήν ὁποία παντελῶς ἀπαγορεύεται κατά τήν τρέχουσα ἑβδομάδα ἡ συμμετοχή πιστῶν στή Θεία Λατρεία. Γεννᾶται, λοιπόν, τό ἐρώτημα τί θά γίνει μέ τίς δεκάδες χιλιάδες αὐτῶν τῶν Ἑλλήνων; Θά στερηθοῦν τή θρησκευτική τους ἐλευθερία καί προφανῶς θά ἀδικηθοῦν ἀντιμετωπιζόμενοι ὡς πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Τά ἐπιδημιολογικά δεδομένα αὐτές τίς ἡμέρες εἶναι μᾶλλον καλύτερα ἀπ' ὅτι ἦταν τό προηγούμενο διάστημα πού ἐπετράπη ὁ ἔστω μέ περιορισμούς ἐκκλησιασμός γιά τούς πολίτες πού ἀκολουθοῦν τό νέο ἡμερολόγιο.

Βάσει τῆς κοινῆς λογικῆς, τοῦ σεβασμοῦ τῶν θρησκευτικῶν ἐλευθεριῶν κάθε πολίτου καί τῶν σχετικῶν ρητῶν προβλέψεων τοῦ Ἑλληνικοῦ Συντάγματος περί τῆς ἰσότητος ὅλων τῶν Ἑλλήνων, δέν παρακαλεῖσθε ἀλλά ζητεῖται ἀπό ἐσᾶς, ὅπως ὀφείλετε, νά τούς σεβασθεῖτε καί νά διευκρινίσετε τό δέον καί δίκαιο καί γιά τή δική τους περίπτωση ὥστε νά ἑορτάσουν τή μεγάλη Ἑορτή τῶν Χριστουγέννων.

Ἐάν, παρ' ἐλπίδα, δέν γίνουν τά ἀνωτέρω σεβαστά, τότε εὐλόγως θά θεωρηθεῖ ὅτι ἀναβιώνετε καί ἐπαναφέρετε τίς μαῦρες σελίδες τῶν διωγμῶν ἐναντίων τῶν ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, τούς ὁποίους ἔζησαν οἱ παλαιότεροι, ἀλλά καί ἄλλοι πιστοί ἀνά τόν κόσμο, κυρίως κάτω ἀπό ὁλοκληρωτικά καθεστῶτα.

Μόλις δέ πού χρειάζεται νά ἀναφέρουμε ὅτι μιμούμενοι τόν Ἀπόστολο Παῦλο, ὁ ὁποῖος μέ τήν ἰδιότητα τοῦ Ρωμαίου πολίτου ἐπικαλέσθηκε κάποτε τόν Καίσαρα, νά ἀναμένεται ὅτι δέν θά διστάσουν νά προσφύγουν καί στά Ἑλληνικά καί τά Εὐρωπαϊκά Δικαστήρια γιά τήν βάναυση αὐτή προσβολή τῆς προσωπικότητός τους ὡς ἐλευθέρων πολιτῶν, τήν ἄνιση μεταχείρισή τους καί τήν καταπάτηση τῶν θρησκευτικῶν τους ἐλευθεριῶν.

Μέχρι τώρα οἱ Γνήσιοι Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί δέν ἀπασχόλησαν στό παραμικρό τήν Ἑλληνική κοινωνία καί τόν κρατικό μηχανισμό. Τώρα, ὅμως, προκαλοῦνται ἀδικούμενοι καί ἡ συνείδησή τους, ὡς ἐλευθέρων πολιτῶν καί ὀρθοδόξων Χριστιανῶν Ἑλλήνων, ἐπιτάσσει αὐτή τή διαμαρτυρία καί ὄχι μόνον.

 

Μέ τόν προσήκοντα σεβασμό

Δημήτριος Ἰ. Κάτσουρας

Θεολόγος


ΠΗΓΗ


Μην κατηγορείς τον Χριστό για τις αμαρτίες των Χριστιανών


Η Εκκλησία πολλές φορές σκανδαλίζει γιατί έχει ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι τέλειοι, ήρωες, αψεγάδιαστοι, αλλά αμαρτωλοί, ανήθικοι, εμπαθείς.

Είναι σαν να πηγαίνουμε σε ένα νοσοκομείο και να σκανδαλιζόμαστε επειδή μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν άρρωστοι.

Μα, ακριβώς γι’αυτό βρίσκονται εκεί οι άρρωστοι (μέσα στο νοσοκομείο) για να βρούνε γιατρειά.

Μην ξεχνούμε ποτέ, ότι ο Χριστός δεν προσδοκά από εμάς την αναμαρτησία, γιατί γνωρίζει ότι δεν είναι εφικτή. Αυτό που μας λέγει ο Χριστός είναι να αναγνωρίσουμε την αρρώστια μας, την ατέλειά μας, και να Του ζητήσουμε βοήθεια, να ακολουθήσουμε τον δικό Του τρόπο θεραπείας.

Βεβαίως οι άνθρωποι που θέλουνε να πολεμήσουν τον Χριστό, επειδή δεν βρίσκουν κάτι το μεμπτό σ’Αυτόν, προβάλουν τα λάθη, τα πάθη των χριστιανών. Αυτό όμως είναι και πάλι λάθος.

Δεν βλέπουν την Εκκλησία, αλλά κάποια μέλη της Εκκλησίας που ίσως έσφαλαν, αμάρτησαν και έχουνε μία ζωή η οποία δεν συμβαδίζει με την χριστιανική τους ιδιότητα.

Είναι λάθος όμως να κατηγορώ ολόκληρη την Εκκλησία και να την απαξιώνω, απαξιώνοντας και τον ίδιο τον Σωτήρα Χριστό. Είναι σαν να προσπαθώ να κατηγορήσω το νοσοκομείο, επειδή υπάρχουν ασθένειες.

Βεβαίως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι επικίνδυνες και πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από το νοσοκομείο, όμως δεν φταίει το νοσοκομείο επειδή υπάρχουν ασθένειες στον κόσμο γενικότερα.

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι κατακρίνουν την Εκκλησία και την απορρίπτουν γιατί την φοβούνται. Φοβούνται ότι μπορεί να λέγει την Αλήθεια, ότι μπορεί να έχει την Αλήθεια.

Επειδή όμως η Αλήθεια δεν βολεύει, καλύτερα να την αναθεματίσουμε, παρά να την ακολουθήσουμε.

Και επειδή κουσούρια στην Αλήθεια δεν μπορούνε να βρούνε, προβάλουν τα κουσούρια αυτών που πιστεύουνε στην Αλήθεια ώστε να πείσουν «εαυτούς και αλλήλους» ότι δικαιολογημένα δεν πιστεύουνε.

Δεν έχουμε καταλάβει ότι τα κουσούρια μας, οι αμαρτίες μας, δεν μας στερούν την Αλήθεια. Την Αλήθεια την στερούμαστε όταν δεν παραδεχτούμε τα κουσούρια και τις αμαρτίες μας.

Ο Χριστός και στην επίγεια ζωή του δεν έκανε παρέα με τέλειους ανθρώπους, αλλά με ανθρώπους που είχανε κουσούρια και αδυναμίες. Οι μαθητές γίνανε απόστολοι όχι γιατί ήταν τέλειοι, αλλά γιατί είχανε απλότητα και ταπείνωση.

Εάν δούμε τα συναξάρια της Εκκλησίας είναι γεμάτα από ρέμπελους, από ανήθικους, από αμαρτωλούς, από εμπαθείς ανθρώπους που μετανόησαν, που πάλεψαν με τους δαίμονές τους και τον Θεό.

Ένας μικρός σπόρος αυτομεμψίας χρειάζεται, να θαφτεί μέσα στην φυλακή-κόλαση του εγώ μας, για να καρποφορήσει η ελευθερία-παράδεισος της μετανοίας.

αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ.....

4 εκατομμύρια κινέζοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με δικό τους εμβόλιο που δεν περιέχει το m-rna. H Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν θέλει να τους ''μαντρώσει'';;;

Υ.Γ. Μην ξεχνιόμαστε διότι κάποιοι είπαν ότι το εμβόλιο είναι το ΧΑΡΑΓΜΑ.....