Σε διάφορες ψευδοπροφητείες που κυκλοφορούν και που έχουμε αναφέρει κατά καιρούς περιλαμβάνουμε και τους δήθεν ''χρησμούς'' του Αγίου Ταρασίου! Όποιος μπει στον κόπο να ερευνήσει αυτές τις ''προφητείες'', θα διαπιστώσει ότι δεν είναι του Αγίου Ταρασίου αλλά του δήθεν Αγαθαγγέλου! Αρκεί να μελετήσει κανείς τα κείμενα, να τα συγκρίνει, και να εννοήσει το τι ακριβώς συμβαίνει. Πρώτα ο Θεός θα τα δημοσιεύσουμε και ΄μεις δια του λόγου το αληθές.

Προς το παρόν διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά:





(Θ.Η.Ε. ΤΟΜΟΣ 1, ΣΕΛ. 86-88)

Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφέρει ότι:

«Ο «Αγαθαγγελισμός» δεν είναι παρά επανάληψη των φαινομένων τού Αποκαλυπτισμού και του Προφητισμού, που παρατηρούνται παγκοσμίως σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους. Ο λαϊκο-θρησκευτικός Αποκαλυπτισμός, ο οποίος πηγάζει από την επιθυμία εκπλήρωσης εθνικών πόθων που θεωρούνται ηθικώς δίκαιοι, επιδιώκει την ενθάρρυνση των υποδούλων για απελευθέρωση· δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα των αυθεντικών προφητειών, παρά μόνο ως προς τη μίμηση του ύφους τής συγγραφής». («Αγαθαγγελισμός», Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια, τ. Α’, σ.47)

Καλόν θα είναι να ερευνούν πριν δημοσιεύουν μερικοί διάφορες «προφητείες». Αλλά και αν δεν ερευνούν, όταν βλέπουν το λάθος τους ας το διορθώνουν.


Δείτε ένα (από τα πολλά), παράδειγμα δια το φρόνημα όσων χρησιμοποιούσαν τις εν λόγω προφητείες:

To 1838 δημοσιεύεται μία ''συλλογή προρρήσεων''. Τι μας λέγει ο εκδότης; Θαυμάστε!



Ο Βαυαρός καταστροφέας Όθωνας ανόρθωσε την Πατρίδα μας! Μάλιστα! Ουδέν άλλο σχόλιον!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




3 comments:

  1. Έχεις ήδη δημοσιευσει καποια αρθρα για προφητείες ή προκειται να το κανεις εκτενεστερα ;
    (εκτος δηλαδη για τους χρησμους Αγαθαγγελου που λες οτι θα δημοσιευσεις)

    Διαδίδονται ψευδείς προφητείες κι απο πηγή που θεωρώ εγκυρη εμαθα οτι το κανει τα τελευταια χρονια και Υπηρεσία Πληροροφοριών κοντινού μας κρατους
    Στα πλαισια αυτα και λαμβανοντας επίσης υποψιν ποσο παμπονηροι ειναι οι Σιωνιστες, καταλαβαινουνε οτι αυτο μπορει να γινεται εδω και αιωνες, δηλαδη να εχουνε ενταξει δικα τους κειμενα σε προφητειες Αγιων.
    - Εχουμε εμπιστοσυνη μονο στις προφητειες των 100% Αγιων κι οχι στο τι ειπε ο καθε "προορατικος" Γεροντας...

    Ώστε πλανήσαι ει δυνατόν και τους εκλεκτούς

    Παντως για την Κοκκινη Μηλια μίλησε κι ο ΠατροΚοσμας, ο οποίος επισης ειπε τα παρακατω που δεν νομίζω ότι εχουνε υλοποιηθει :
    59. "Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τό γενικό πόλεμο. Θά τρώγη μέ ασημένιο κουτάλι ...; ".
    60. "Μετά τό γενικό πόλεμο θά ζήση ο λύκος μέ τ΄αρνί".

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε χαιρετώ αδελφέ!
      Aυτό που έγραψα είναι ότι θα δημοσιεύσω κάποια στιγμή τις «προφητείες» του Αγαθαγγέλου ώστε να διαπιστώσει ο κόσμος ότι πολλές προφητείες που κυκλοφορούν είναι αντιγραφή-επικόλληση από τον ίδιο.

      Διαγραφή
  2. Kαι μια νεα εκδοχή περί εξαμιλιων που διαβασα τελευταια :
    Είναι η περιοχή των Εξαμιλίων της νότιας Αλβανίας (στα αλβανικά Κsamil), που βρίσκεται νοτίως των Αγίων Σαράντα και πάνω απ' το πανάρ­χαιο Βουθρωτό!
    Ως γνωστόν, η Άγκυρα αυτή τη στιγμή όχι μόνο επηρεάζει πολι­τικά τα Τίρανα, όχι απλά έχει δικές της ένοπλες δυνάμεις επί αλβανικού εδάφους, αλλά Τούρκοι "επενδυτές" αγοράζουν εκτάσεις ολόκληρες στη νότια Αλβανία, παίρνοντας σιγά-σιγά τα εδάφη που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στους Έλληνες... Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι σε με­γάλο βαθμό η νότια Αλβανία έχει πλέον μετατραπεί σε τουρκική επικρά­τεια! Οι Τούρκοι πράγμα­τι έφυγαν από την Αλβανία (που κηρύχθηκε ανεξάρτητη το 1912), αλλά έχουν πια ξαναγυρίσει, όπως είδαμε παραπάνω.
    Ε λοιπόν, ήδη οι Τούρκοι βρίσκονται στα Εξαμίλια!!

    Επίσης, αρκετές προφητείες του ΠατροΚοσμα που συνδέουνε την Βορεια Ηπειρο, σημερινή Αλβανία, με τον γενικό πόλεμο
    "Η Δρόπολη θα είναι γεμάτη στρατεύματα". Είπε επίσης: "Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο" (Το αλβανικό λιμάνι της Αυλώνας-\/Ιογ, όπου απολήγουν οι ευρασιατικών συμφερόντων πετρελαιαγωγοί, ενώ εκεί υπάρχει ήδη επίσημα τουρκική ναυτική βάση!). Αλλά και: "Θα μαζωχτεί το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα [Άγιοι Σαράντα] και θα 'ρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας"
    "Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη καί Μουζίνα, θά περνούν πολλά στρατεύματα γιά τήν Πόλι. Καλόν είναι τά γυναικόπαιδα νά βγούν στά βουνά. Θά σάς ρωτούν άν είναι μακρυά η Πόλι· εσείς νά μή λέτε τήν αλήθεια, διότι θά σάς κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δέν θά φθάση στήν Πόλι, στή μέση τού δρόμου θά μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε".
    Οι περιοχές Κρά, Κράψη καί Μουζίνα, είναι στον δρόμο από τους Αγίους Σαράντα προς την Πόλη, όπως φαίνεται στο 1.35 του βιντεο
    https://www.youtube.com/watch?v=zDU1J73VRj

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top