Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα μέτρα στο Άγιον Όρος

Τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα μέτρα στο Άγιον Όρος

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί από την εργαλειοθήκη της δύο επιπλέον μέτρα, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα όσα χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς:

«Πρώτον, όσοι ανιχνεύονται θετικά στους ελέγχους που γίνονται στα χερσαία σύνορα της χώρας, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεύτερον, δεν επιτρέπονται πλέον επισκέψεις όσων δεν εγκαταβιώνουν μόνιμα στις μονές του Αγίου Όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμαζόνιος : Ανεπανόρθωτη η καταστροφή στο τροπικό δάσος

 



Η καταστροφή του τροπικού δάσους αυξήθηκε φέτος κατά 9,5% σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με την εθνική διαστημική υπηρεσία της Βραζιλίας. 11.088 τετραγωνικά χιλιόμετρα του πνεύμονα του πλανήτη έχουν χάσει πλέον το οξυγόνο τους.


Εκτός συνόρων, ανεπανόρθωτη είναι η καταστροφή που έχει προκληθεί στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, στην Βραζιλία.

Φέτος, αφανίστηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και έτσι η αποψίλωση έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Η καταστροφή του πνεύμονα του κόσμου σημειώνει ραγδαία άνοδο από τότε που εξελέγη στην προεδρία ο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Η καταστροφή του τροπικού δάσους αυξήθηκε φέτος κατά 9,5% σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με την εθνική διαστημική υπηρεσία της Βραζιλίας. 11.088 τετραγωνικά χιλιόμετρα του πνεύμονα του πλανήτη έχουν χάσει πλέον το οξυγόνο τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση που έχει αποψιλωθεί σε διάρκεια ενός έτους, μετά το 2008.


Πού οφείλεται η «εκτόξευση» στα νούμερα


Ο ρυθμός καταστροφής της πολύτιμης ζούγκλας αυξάνεται ραγδαία από τότε που εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

«Αυτό δεν ξεφεύγει από την ευθύνη μας, οι αριθμοί αυτοί είναι πραγματικοί και πρέπει να τους βελτιώσουμε. Έχουμε έως το 2022 για να τακτοποιήσουμε το ζήτημα αυτό και να το φέρουμε σε σημείο που πιστεύουμε ότι θα ήταν το βέλτιστο» δήλωσε ο Χάμιλτον Μουράο, Αντιπρόεδρος της Βραζιλίας.

Η εκτόξευση στα νούμερα της αποψίλωσης οφείλονται στην παράνομη κοπή των δέντρων, στην εξόρυξη και στην παράνομη χρήση της γης. Η μείωση στη χρηματοδότηση προγραμμάτων προστασίας του τροπικού δάσους από την κυβέρνηση συνέβαλε στο αποτέλεσμα αυτό. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θεωρούν ότι το μέλλον του διαγράφεται ζοφερό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βραζιλίας για το Κλίμα, εξαιτίας της αποψίλωσης αυτής η Βραζιλία είναι μάλλον η μοναδική χώρα με υψηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου η οποία κατάφερε να αυξήσει τις εκπομπές της στη διάρκειας μιας χρονιάς που η παγκόσμια οικονομία έχει παραλύσει.

Έπειτα από τις περσινές πυρκαγιές και τις ακόμη πιο τραγικές φετινές, ο Αμαζόνιος βρίσκεται στο χείλος της απόλυτης καταστροφής.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑΟΙ.... (Ε΄ ΜΕΡΟΣ)

 Έπειτα από το 1918 (όπου δεν έκλεισαν οι Ναοί ούτε των Ορθοδόξων αλλά ούτε και αυτών των αιρετικών, όπως είδαμε εδώ και εδώ) φτάνουμε στο 1919. 


σε μία περίοδο όπου:




αλλά και πόσο μάλλον όταν:



ΕΖΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ν.Η.)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ: Την ίδια κατάσταση είδαμε και στην περιοχή μας....


santabarbara1

Η υπερβολή και ο υπερβάλλον ζήλος της αστυνομίας και του κράτους κατά της Εκκλησίας.

Με κλούβες των MAT, δεκάδες περιπολικά και αστυνομικά μπλόκα και με χωροφύλακες της εποχής του 1800, τότε που είχαμε ακόμα Τουρκοκατοχή, έχει αποκλειστεί από παντού ο ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας.

Απ’ έξω περνούν οι κάτοικοι και σταυροκοπιούνται διπλά με αυτά που βλέπουν. Η βροχή στην περιοχή είναι καταρρακτώδης, αλλά οι αστυνομικοί φοβούνται μη στήσουν παζάρι οι Ρομά. Το ερώτημα είναι: Μας θεωρούν τόσο ζώα ή είμαστε ζώα που δεν τους παίρνουμε στο κυνήγι;

santabarbara santabarbara2 santabarbara3 santabarbara4

Το ίδιο σκηνικό και στη Αγία Βαρβάρα Καλλιθέας, όπως μας κατήγγειλε αναγνώστρια, η οποία ήθελε να προσκυνήσει αλλά “είδα ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς να έχουν σταθεί έξω από την κλειστή πόρτα του ναού. Μην τυχόν και πλησιάσει πιστός, λες και ο ναός εκπέμπει ραδιενέργεια και θα πεθάνουμε αν πλησιάσουμε! Έπρεπε να δηλώσουμε ότι πάμε στην δίκη για τον Παύλο Φύσσα ή ότι πάμε σε πορεία για την 17 Νοέμβρη. Τότε θα μάς άφηναν μέχρι και 20.000 να συγκεντρωθούμε. Αλλά αν πρόκειται για εκκλησία, τότε γίνεται ο διωγμός. Από τους άθεους πολιτικούς”.

santa-kallithea