Ακούσαμε το βίντεο που δημοσιεύθηκε μάλλον από κάποιον προσκυνητή που μετέβη εις το κελί του π. Νίκωνα. Εκεί λοιπόν ο π. Νίκων απαντά τρόπον τινά στους «υβρισμούς» (όπως λέγει ο ίδιος) που του προσάπτει (όπως ισχυρίζεται) ένας Θεσσαλονικιός ιερέας! 

Απαντά δυστυχώς με μπακαλίστικα επιχειρήματα, και φυσικά δεν χρειάζεται να φέρουμε θεολογικούς αποδεικτικούς λόγους ως ανταπάντηση στα τόσο μειονεκτικά, μπακαλίστικα, σοφιστικά επιχειρήματα!Θα σχολιάσουμε και εμείς μπακαλίστικα! κατά τον ίδιο τρόπο!
Και αυτό που κάνουμε πολύ είναι που θα ασχοληθούμε με τον ίδιο!

Μας λέγει λοιπόν ο π. Νίκων:

«Μην απομακρύνεστε από την Εκκλησία, δεν θα μας σώσουν οι σωστές μας απόψεις και η σωστή μας θεολογία».

Ο π. Νίκων λοιπόν μας λέγει ότι η Εκκλησία σώζει! π. Νίκων αυτό το γνωρίζει και ο ''σουβλατζής και η ''νοικοκυρά'' όπως μειονεκτικά ομιλεί δι΄ αυτούς κατωτέρω, δεν μας λέγει όμως ποιά Εκκλησία; Αυτή που συμμετέχει εις το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών ως ισότιμη με τις άλλες «Εκκλησίες»; Εμείς γνωρίζαμε ΜΙΑ Εκκλησία και όχι 360 που συγκαταλέγονται εις το συνονθύλευμα, αυτήν την πανσπερμία των αιρέσεων! Εμείς δεν γνωρίζουμε καμία τέτοια Εκκλησία αλλά ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ και όχι μια ισότιμη με τις υπόλοιπες 360 αιρέσεις!!!

«σωστή θεολογία έχει και ο διάολος».

Σωστή θεολογία έχει ο διάολος ή διαστρεβλωμένη; Οι αιρέσεις που είναι γέννημα αυτού έχουν πληθώρα διαστρεβλωμένων θεολογιών και θεολόγων! Τι σχέση έχει η θεολογία του διαβόλου με την θεολογία των Αγίων της Εκκλησίας μας; Βέβαια ο διάολος χρησιμοποιεί και την αλήθεια αλλά αναμιγνύοντας την με το ψεύδος, αλλά αυτήν την θεολογία νομίζει ο π. Νίκωνας ότι χρησιμοποιούν όσοι δεν συμφωνούν με τα Οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχη;

«Είναι ένας παπάς στην Θεσσαλονίκη, θεολόγος σωστός. Ξέρετε πως κατηγορεί, πως βρίζει; Τι να τις κάνω τις σωστές του απόψεις; πάνε χαμένα όλα».

Προκαλούμε τους πάντες να δούνε τις ομιλίες του Θεσσαλονικιού παπά, και να μας δείξουνε τους υβρισμούς!

«θεολογίες σωστές έχει ο διάολος, αλλά γιατί δεν σώζεται; γιατί δεν έχει σωστή ζωή».

Ο π. Νίκωνας θεωρεί μάλλον ότι όσοι είναι αντιοικουμενιστές δεν έχουν σωστή ζωή και ας έχουν σωστές θεολογίες! Και που γνωρίζει ο π. Νίκωνας τι ζωή έχει ο καθένας; Που γνωρίζει ο π. Νίκωνας τι ζωή έχει αυτός ο Θεσσαλονικιός παπάς; Πιστοποιητικό πρέπει να του δώσουμε;

«Η ζωή του, ο τρόπος που ζεί που μιλάει που φέρεται ακυρώνει τα λόγια του».

Ο π. Νίκωνας φαίνεται ξέχασε την προηγούμενη ομιλία του στο μανχάιμ της Γερμανίας και τα περί κατακρίσεως!!! Γνωρίζει άραγε τόσο καλά τον εν λόγω ιερέα ώστε να γνωρίζει τα περί τρόπου ζωής του;

«η κάθε νοικοκυρά και ο κάθε μανάβης... τι ξέρουν αυτοί από θεολογίες και το τι είπε ο Πατριάρχης; Αφήστε τον στον πόνο του και στην στενοχώρια του. Αυτές είναι οι γκάφες που κάνουμε».

Οπότε αν ο μανάβης ή η νοικοκύρα διαβάζουν στην οικία τους θεολογικά βιβλία δεν παίζει κανένα ρόλο για τον π. Νίκωνα! Μάλλον πρέπει όλοι να αποκτήσουν πτυχία θρησκειολογίας (διότι μόνο θεολογίας δεν είναι τα σημερινά πτυχία που δίνουν) για να αναγνωρίζει ο π. Νίκωνας κάποιον ως θεολόγο! 
Επίσης μάλλον εκεί στο Άγιον Όρος ο π. Νίκωνας δεν γνωρίζει την τηλεόραση ή το διαδίκτυο όπου ο καθένας βλέπει τι είπε ή δεν είπε ο κάθε Πατριάρχης!!! Βέβαια κατά τον π. Νίκωνα και να δούνε τι λέγει ο Πατριάρχης θα τα διαστρεβλώσουν αφού δεν γνωρίζουν θεολογία! Οπότε ο μανάβης και η νοικοκυρά ας ξεχάσουν τις θεολογίες, τα θεολογικά βιβλία, το Σύμβολον της Πίστεως που είναι δογματικό και θεολογικό, τα περι Αγίας Τριάδος εφ΄ όσον είναι θεολογική η ερμηνεία αυτής αλλά και δογματική, και ας κάτσουν να κάνουν κομποσκοίνι όπως πολλές φορές αναφέρει ο ίδιος! Το πρόβλημα είναι ότι ούτε κομποσκοίνι θα μπορούν να κάνουν διότι το Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ και Λόγε του Ζώντος Θεού ελέησον με τον αμαρτωλόν, η έννοια  των λόγων του κομποσκοινίου είναι άκρως θεολογική, οπότε και πάλι καλό θα ήταν να αφήσουν και το κομποσκοίνι στην άκρη και να λέγουν κανένα Κύριε ελέησον και πολύ είναι!

Όποιος λοιπόν ασχολείται με τον Πατριάρχη είναι γκαφατζής!!!

«.... για να αποφασίσει σωστά ο λαός πρέπει να ζει σωστά ο λαός. Πρέπει να είναι σωστά ορθόδοξος ο λαός, πρέπει να προσεύχεται σωστά, πρέπει να εξομολογείται σωστά, πρέπει να κοινωνάει σωστά, να είναι ο λαός του Χριστού. Όχι ο οποιοσδήποτε».

Μα καλά δεν υπάρχει κάποιος από τους αντιοικουμενιστές είτε λαϊκός είτε κληρικός που να ζεί σωστά, να προσεύχεται, εξομολογείται κ.λπ. δια να είναι του Χριστού ώστε να μπορεί και να μιλήσει; Μόνο οι Οικουμενιστές κατέχουν αυτές τις αρετές δια να λαλούν ανενόχλητοι;;;

«Τον Πατριάρχη θα τον πολεμήσουν οι θεολόγοι, Σεβασμιώτατοι, έχουμε Μητροπολίτες οι οποίοι είναι εξαίρετοι θεολόγοι, σοφοί άνθρωποι, άγιοι άνθρωποι.. αυτοί θα αντισταθούν αν...... λέει κάτι κακό ο Πατριάρχης».

Φαίνεται ο π. Νίκωνας λησμονεί ότι και ο Θεσσαλονικιός παπάς θεολόγος είναι με πτυχίο! Αυτός δεν μπορεί να ομιλεί;

«Βάζεις τώρα την νοικοκυρά και τον ταξιτζή... να πει τι για τον Πατριάρχη; τι ξέρει, τι ιδέα έχει;»

Είπαμε.... ταξιτζήδες, μανάβηδες,νοικοκυρές, ένα ''Κύριε ελέησον '' και πολύ είναι!

«λέει αυτός ο ταλαίπωρος παπάς από την Θεσσαλονίκη: ''ναι και αυτός ο άγιος είπε να βγούνε και οι νοικοκυρές στους δρόμους, ο άλλος άγιος είπε να βγούνε και οι γεωργοί στους δρόμους''. Αν μας τα έλεγε και εμάς ο τάδε άγιος η ο τάδε άγιος θα βγαίναμε και εμείς».

Ο π. Νίκωνας μας λέγει ότι εφ΄ όσον δεν βγαίνει ο τάδε σύγχρονος άγιος για να το πει, κάθεται εις το κελλίον του αναπαυμένος! Και εμείς που νομίζαμε ότι οι λόγοι των αγίων είναι διαχρονικοί για όλες τις εποχές! Μάλλον κάναμε λάθος! Αλλά πως είναι τόσο σίγουρος ο π. Νίκωνας ότι αυτοί που λέγουν σήμερα να βγούμε στους δρόμους δεν είναι άγιοι; Μετά από το πιστοποιητικό-πτυχίο θεολογίας, ζητά και πιστοποιητικό αγιότητας; Δεν σκέφτηκε μήπως ο ίδιος δεν αναγνωρίζει μερικούς; Αλλά ξεχάσαμε.... αφού γνωρίζει την ζωή του ''ταλαίπωρου'' (όπως τον αποκαλεί) παπά, αλλά και του λαού... τότε....

«Αλλά μας τα λέει ο παπάς της Θεσσαλονίκης! γιατί να βγούμε το ίδιο είναι;»

Αγαπητέ Θεσσαλονικιέ ''ταλαίπωρε παπά'' να μας δείξεις το πτυχίο αγιότητας για να πείσουμε τον κάθε π. Νίκωνα!!

«Από τέτοιους ευλαβείς κόντεψε να διαλυθεί η Εκκλησία! κόντεψε να καταστραφεί η Εκκλησία! Αν δεν ήταν ευλαβής αυτός ο Νεστόριος ή ο Άρειος που σας είπα πιο μπροστά δεν θα τους ακολουθούσε κανένας. Ιερείς ευλαβέστατοι ήτανε! Σαν τον Θεσσαλονικιό που βρίζει! Και παρασέρνονται τα πνευματικοπαίδια του που του έχουν εμπιστοσύνη. Που δεν κάθονται να σκεφτούνε, σκέφτεται ο παπάς γι΄ αυτούς. Επειδή τον εμπιστεύονται τον ακολουθούνε. Έ τέτοιοι ευλαβείς κόντεψαν να γκρεμίσουν την Εκκλησία!»

Και εμείς που νομίζαμε ότι ο Νεστόριος και ο Άρειος ήταν Επίσκοποι... Μετά από τον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ που αποκάλεσε τον π. Θεόδωρο Ζήση ''Άρειο'', τώρα έχουμε και τον π. Νίκωνα! Συνεννοημένοι είναι; Εν πάση περιπτώση εδώ συναντούμε την απόλυτη διαστρέβλωση!!! Δεν ομοιάζει ο Πατριάρχης με τον Νεστόριο ή τον Άρειο με τις αιρετικές του διδασκαλίες που κηρύττει, αλλά ο ''ταλαίπωρος παπάς'' για τον π. Νίκωνα, και για τον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ ο π. Θεόδωρος Ζήσης!!! Δείτε εδώ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΚΚΩΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»!!!
Επίσης ο ''ταλαίπωρος παπάς'' έχει πνευματοπαίδια δίχως μυαλό!!! 

Μάλιστα!

«Λες και δεν έχουμε αγίους σήμερα να πολεμήσουνε τον κάθε αιρετικό.Πρέπει να υπογράψει ο νταλικέρης και η νοικοκυρά».

Ποιοί είναι αυτοί οι άγιοι; Θα μας τους πείτε;

«Είναι φανερό το τι είπα στην ομιλία στον μανχάιμ και αυτοί τα διαστρεβλώνουνε! Αποσπάνε ένα κομμάτι, επικεντρώνονται σε αυτό, σβήνουνε μια ολόκληρη ώρα και κουδουνίζουν πέντε λεπτά. 'Αμα το βγάλεις από την θέση του λέει άλλο πράγμα.Άμα πας σε μια Εκκλησία που έχουν την Αγία Μαρίνα που έχει κάτω από τα πόδια της τον διάβολο, και αποσπάσεις από την εικόνα τον διάβολο και βγείς έξω και πείς κοιτάχτε τι έχει αυτή η Εκκλησία! όλοι θα νομίζουν ότι είναι ναός του διαβόλου! Σου λέει ψέμματα για το τι είπε ο π. Νίκωνας, για το τι έχει μέσα αυτή η Εκκλησία; όχι δεν σου λέει ψέμματα, απλώς την εικόνα την έβγαλε από την Εκκλησία, αυτό το κομμάτι το έβγαλε απο την συζήτηση του Γέροντα Νίκωνα! Αυτός είναι ο ναός όμως; αυτή ήταν η συζήτηση; Βλέπεις πως η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα; Βλέπεις πως ο διάβολος σε κοροιδεύει; και φοράει ράσα ο διάβολος! και είναι παπάς ο διάβολος! είναι σάιτ χριστιανικό ο διάβολος! Δεν έχετε χρόνο για χάσιμο μην ασχολείστε με αυτά!».

Εμείς λοιπόν π. Νίκωνα είδαμε όλη την ομιλία και έχουμε να πούμε τα εξής: Η μία ώρα της ομιλίας είναι μια κλασική πνευματική ομιλία! Μετά όμως την μια ώρα αρχίζουν τα δογματικά-θεολογικά.... και εκεί αρχίζουν όλα! Ο π. Νίκωνας κάνει την αντίθετη σκέψη από εμάς! Ποιά είναι η αλήθεια όπως την βλέπουμε εμείς; Αφού ο π. Νίκωνας έπεισε το κοινό του μετά από μια ώρα και πόσα λεπτά για τους καθαρούς και ωραίους λόγους του ΟΜΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ, έπειτα αρχίζει να ομιλεί δια τα Οικουμενιστικά ευτράπελα, αλλά όχι σαν να είναι ευτράπελα, αλλά το άκρως αντίθετο!!! Το δηλητήριο χύνεται προς το τέλος της ομιλίας και εφ΄ όσον το κοινό είχε ''ανεβεί'' πνευματικά πειθόμενο δια τους λόγους του πατρός! Γιατί αυτή η τακτική; Θυμάσθε πως κινούνται οι αιρετικοί; Σου λέγουν πρωτίστως ωραίους και καθαρούς λόγους της Αγίας Γραφής, και έπειτα χύνουν όπως οι έχιδνες το δηλητήριο της κακοδοξίας! και πόσο μάλλον όταν ο λαός δεν γνωρίζει! διότι μην λησμονάτε ότι και το κοινό που ομίλησε ο π. Νίκωνας στο μανχάιμ, θα είχε μέσα και νοικοκυρές, και νταλικέρηδες, και σουβλατζήδες και και... οπότε που να ξέρουν τώρα αυτοί από θεολογικά, όπως αντιθέτως μας λέγει και ο ίδιος δια όσους ασχολούνται με τον Πατριάρχη!

Ο παπάς λοιπόν είναι ο διάβολος, και το σάιτ αυτού!!! Ενώ ο Πατριάρχης και οι λοιποί Οικουμενιστές είναι οι αγγελιοφόροι της ειρήνης και του Θεού;;;; Μάλιστα!!! Αλλά τι λέμε τώρα.... εσείς μην ασχολείστε με αυτά δεν έχετε χρόνο!! Καλά και τότε τι ζάλισε ο ίδιος τον κόσμο στον μανχάιμ λέγοντας για τον Πατριάρχη και το πόσο καλός και Ορθόδοξος είναι; Αφού ο κόσμος δεν ξέρει από θεολογίες!!

«.....ὀταν γεμίζεις το μυαλό σου με τέτοια πολύχρωμα σκουπίδια (εννοεί τα αντιοικουμενιστικά σάιτ) που σε κάνουν να νιώθεις ότι ξέρεις περισσότερα από τους άλλους, γιατί διάβασες έμαθες, άκουσες αυτόν τον παπά της Θεσσαλονίκης που βρίζει τον γέροντα νίκωνα ή τον ένα ή τον άλλονε, άραγε ξέρεις περισσότερα από τους άλλους, άντε να ταπεινωθείς τώρα εσύ.»

Πολύχρωμα σκουπίδια λοιπόν για τον π. Νίκωνα τα εν λόγω σάιτ! Όλοι λοιπόν στα σάιτ τα οικουμενιστικά από σήμερα!!!

«και αυτό το έμαθες από χριστιανικό σάιτ και από παπά που φοράει ράσα».

Από σήμερα λοιπόν σε μη χριστιανικά σάιτ αλλά Οικουμενιστικά, και σε παπάδες που δεν φοράνε ράσα! Ούτως ή άλλως οι Οικουμενιστές παπάδες τα βγάζουνε, αυτό είναι κοινώς γνωστό!

«Μόνο οι ταπεινοί δεν θυμώνουν, οι υπερήφανοι θυμώνουν».

Ποιός θύμωσε; ο ''ταλαίπωρος;' παπάς ή ο π.΄Νίκωνας που τον σχολιάσανε αρνητικά;

«Το θέμα είναι όταν μιλάμε να προσέχουμε τι λέμε, γιατί και αυτός ο παπάς μιλάει! Τι λέει! Ωφελεί τον κόσμο; Αυτός λέει ναι τον ωφελώ, στρέφω τον κόσμο εναντίον του γέροντα Νίκωνα! χέστηκε ο κόσμος για τον γέροντα Νίκωνα!»

Μετά την μεγάλη φαντασία που έχει ο Γέρων για το τι σκέφτεται ο παπάς, μας αποκαλεί και χε.....ους!!! Μάλιστα! Αν και δεν το συνηθίζουμε θα το πούμε! Χ.....ο όντως σας έχουμε (ελπίζουμε να μην παρεξηγηθεί ο ίδιος το είπε), όμως τις αιρετικές και κακόδοξες διδασκαλίες δεν τις έχουμε!

«από τον γέροντα Νίκωνα κάποιοι ωφελούνται. Τους γκρεμίζει αυτήν την ωφέλεια, τους καταστρέφει αυτήν την ωφέλεια. Αυτό που θέλει ο διάβολος! Ο γέροντας Νίκωνας θα σε στείλει σε πνευματικό, ο παπάς λέει ''όχι μην τον ακούς''! Ο Γέροντας Νίκωνας θα σου πει να συμμετέχεις στα μυστήρια της Εκκλησίας, ο παπάς θα σου πει όχι είναι Οικουμενιστής! η για να παραστήσει τον μεγαλόθυμο θα σου πεί ''ναι έχει πει και αυτά τα καλά, αλλά προσέξετε αυτό το κακό που λέει. Και συ αισθάνεσαι ανώτερος από τους άλλους που δεν ξέρουν το κακό που λέει ο τάδε. Προσέξτε τι ακούτε! Προσέξτε αυτά που ακούτε! Δεν έρχεται ο διάολος με κέρατα και ουρά! Ευλαβέστατοι ιερείς έγιναν οι μεγαλύτεροι αιρετικοί της ιστορίας! Κοντέψανε να διαλύσουν την Εκκλησία! Πως θα ξεχωρίσουμε εμείς το κακό την στιγμή που μεταμφιέζεται σαν ιερέας; Δεν μπορούμε να το ξεχωρίσουμε. Μπορούμε όμως να ταπεινωθούμε και θα στείλει ο Θεός την Χάριν Του».

Σε ποιόν πνευματικό άραγε στέλνει ο π. Νίκωνας τον κόσμο; Αυτό θα ήταν καλό να το μάθουμε! Όμως πότε ο παπάς αυτός είπε όλα αυτά που μας λέγει ο ίδιος; Επίσης όντως και συμφωνούμε μαζί του, ο διάβολος μεταμφιέζεται σαν ιερέας!!! Οπότε ο νοών νοείτω........

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top