Έν ΑΓΊΩ ΟΡΕΙ 8 / 22 Ιουλίου 2016
Αγίων Μητροφάνους καί Διονυσίου Αγιορειτών .

Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Πρός το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα .

Σε συνέχεια της υποθέσεως τού γέροντος Σάββα Λαυριώτου προϊσταμένου ή δίκη του αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα λόγω του ότι το γράμμα του πατριαρχείου δεν στάλθηκε εγκαίρως από την Ιερά Κοινότητα .

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάξεως του έγιναν συστάσεις να μην ξαναμιλήσει για θέματα οικουμενισμού, ότι είναι φανατικός, ανυπάκουος και υβρίζει τον πατριάρχη.
Δεν τον άφησαν να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απηύθυναν ούτε νά αναγνώσει τήν έγγραφη απολογία του ενώπιον τής συνάξεως.
Κατόπιν τούτου τούς δήλωσε τά εξής:
"Λόγου ότι ή λεγομένη αγία και μεγάλη σύνοδος" Κρήτης είναι αιρετική και ληστρική και επειδή ο πατριάρχης αναδεικνύεται ως αιρετικός και με Συνοδικές κατοχυρώσεις πλέον, καθηκόντος ό γέρων Σάββας Λαυριώτης προϊστάμενος διακόπτει το μνημόσυνό του.
Θα προσπαθούμε να σας έχουμε ενήμερους συνεχώς .


1 comments:

  1. Το άρθρο είναι εν μέρη σωστό και εν μέρη λάθος!
    Ο π Σάββας μεχρι και τωρα, συμμετέχει κανονικότατα στις ακολουθίες και στην μνημόνευση του Πατριάρχου. Αν δεν το κάνει, θα χάσει άμεσα την προϊσταμενική θέση του στην Γεροντία, πράμα που με τίποτα δεν θέλει. Ως εκ τούτου, κανονικότατα μνημονεύει αφού παρίστατε και συμπροσεύχεται! Άλλωστε αυτο έκανε και όλα τ αχρόνια! Φωναζε, έβριζε, αυτοπαρουσιαζόταν ως "φωστήρας της Ορθοδοξίας", προέτρεπε για διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχου, τον έβριζε, αλλά ο ίδιος πάντα μνημόνευε και πάντα άλλα έλεγε και άλλα έκανε! Απλά κάποιοι τον πίστευαν και τον ανακήρυξαν μέγα!!! Πάντα μνημόνευε και σήμερα μνημονεύει κανονικότατα!!! Σήμερα ειναι στην Μονη και συμμετέχει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, αν δεν το κάνει, θα χάσει την θεσούλα του,,,δεν θέλει να την χάσει!! Αυτη ειναι η αλήθεια των γεγονοτων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top