Οι υπεύθυνοι του ιστολογίου "Πατερική Παράδοση" πανικοβλήθηκαν από την πρόσφατη ανάρτησή μας  (εδώ:  http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2016/08/blog-post_8.html ) και έσπευσαν άμεσα να απαντήσουν (εδώ:https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_95.html ).

Σε αυτήν την απάντηση υποτίθεται ότι παρουσιάζουν το "έγγραφο αποτειχίσεως" του π.Ε.Τ., όπως ζητήσαμε. Όπως όμως θα διαπιστώσει ο καλοπροαίρετος - και μη προσωπολάτρης αναγνώστης - δεν πρόκειται καν για έγγραφο Αποτειχίσεως, αλλά για μια επιστολή προς τον Λαρίσης Ιγνάτιο, στην οποία του εξηγεί γιατί δεν τον αναγνώριζε εξ αρχής ως κανονικό επίσκοπο (λόγω του - αδίκως μεν εκθρονισθέντος, ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ - επισκόπου Θεολόγου).

Ας δούμε όμως την ανάρτηση της "Πατερικής Παραδόσεως".

Γράφει ο αρθρογράφος:

"Οἱ Παλαιοημερολογίτες ἤλπιζαν ὅτι μετὰ τὴν Πανορθόδοξη Σύνοδο, ἡ ὀγκούμενη ἀγανάκτηση τῶν πιστῶν κατὰ τῶν Παναιρετικῶν Οἰκουμενιστῶν, θὰ τοὺς ὁδηγοῦσε στὶς Παρατάξεις τῶν σχισματικῶν "ἐκκλησιῶν" τοῦ Παλαιοῦ Ἡμερολογίου. Καὶ ἐπειδὴ τοῦτο δὲν ἔγινε, βρῆκαν εὐκαιρία  νὰ χτυπήσουν τὸν π. Εὐθύμιο Τρικαμηνᾶ καὶ ὅσους πιστοὺς ἀπομακρύνθηκαν ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς".

Μέγα ψέμα! Στην αγωνιζομένη Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών έρχονται καθημερινά δεκάδες καλοπροαίρετες ψυχές, που βλέπουν την προδοσία της Πίστεως. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν διατυμπανίζουν την απομάκρυνσή τους από τους Οικουμενιστές με "Έγγραφα Αποτειχίσεως" στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν!
Όσο για τον π.Ε.Τ., δεν βρήκαμε καμία ευκαιρία να τον χτυπήσουμε, απλά έλαβε την αρμόζουσα απάντηση, εκ της Ιστορίας, για την μακροχρόνια επίθεση, τόσο του ιδίου, όσο και των οπαδών του, απέναντι στους αγωνιζομένους Γνησίους Ορθοδόξους!
Ας αναφερθούμε τώρα και στο υποτιθέμενο "έγγραφο αποτειχίσεως" του π.Ε.Τ.. Σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι:

α) Δεν υπήρχε αποτείχιση, αλλά εκδίωξη του π. Ε.Τ: "δεν θελήσατε να υπάρχη μεταξύ μας άλλη επικοινωνία, έφ όσον με εκδιώξατε αμέσως από την Μητρόπολη, τότε στην αρχή που με εκαλέσατε, όταν κατελάβατε διά των ΜΑΤ την Μητρόπολη Λαρίσης".

β) Δεν υπήρχε αποτείχιση, αλλά εξ αρχής μη αναγνώριση του Ιγνατίου, χάριν του Θεολόγου: "εγώ πάντως όταν ήλθα στην Μητρόπολη Λαρίσης πήρα ευλογία από τον κανονικό και νόμιμο Μητροπολίτη της, τον Σεβασμιώτατο κ. Θεολόγο. ... σας απάντησα ότι "εσάς δεν σας αναγνωρίζω ως "κανονικό και νόμιμο Μητροπολίτη Λαρίσης"".

Με αφορμή μάλιστα την μη μνημόνευση του Ιγνατίου, χάριν του Θεολόγου, ενημερώνει πως "έχω επί πλέον σταθερά και αμετάκλητον απόφαση να μην μνημονεύσω και οποιονδήποτε άλλον Επίσκοπο στείλουν από την Αθήνα μετά από σας, που αργά ή γρήγορα θα φύγετε. Και τούτο για να μην συμμετέχω διά της μνημονεύσεωςστην αίρεση του Οικουμενισμού και σε όλα αυτά που μαγειρεύουν τόσο καιρό με τους αιρετικούς οι Επίσκοποι και Πατριάρχες, τα οποία αποτελούν προδοσία της πίστεως, του Χριστού και της αλήθειας". Προσέξτε το παράδοξο! Με τον Θεολόγο, ο οποίος υπήρξε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ με τους Οικουμενιστές, δεν είχε πρόβλημα ο π.Ε.Τ. (εδώ δεν είχε πρόβλημα με τον Χριστόδουλο και τον Ζηζιούλα!), αλλά για τον Ιγνάτιο, και για κάθε μελλοντικό διάδοχό του, επιστράτευσε και αυτόν τον λόγο!

Η επιστολή αυτή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί "Έγγραφο Αποτειχίσεως". Και για να καταλάβουμε καλύτερα την διαφορά μεταξύ ενός "εγγράφου αποτειχίσεως" με την δήθεν "αποτείχιση" του π.Ε.Τ. ας δούμε, ως επίλογο, μερικές Αποτειχίσεις ώστε να γίνει καλύτερα η σύγκριση.
Κοντολογίς, στην περίπτωση του π.Ε.Τ. δεν υπήρξε Αποτείχιση εξ αιτίας της αιρέσεως του Οικουμενισμού, αλλά εκδίωξή του (λόγω του ότι ανήκε στους "θεολογικούς" της Λαρίσης), ενώ οι λόγοι Πίστεως ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ!
Ν.Μ.
ΠΗΓΗ: KΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top