Ένα χρόνο πριν, είχαμε δει μια περίπου παρόμοια διαδικασία/τελετή, εκεί στο παγκόσμιο κέντρο "καταπολέμησης" της τρομοκρατίας, στη Σαουδική Αραβία, με τον Τράμπ, τον Αλ Σίσι και τον Σαλμάν να ακουμπούν τα χέρια τους σε μια φωτεινή σφαίρα. 

Δεν είναι απαραίτητο να αναφέρουμε τι σήμαινε η περσινή "τελετή" και ποια ήταν η θυσία, άλλωστε ο χρόνος που πέρασε μας μαρτύρησε πολλά....απλά για όσους τυχόν δεν θυμούνται, να υπενθυμίσουμε ότι η εκδήλωση αυτή είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου του 2017. 

Μετά από 382(13) ημέρες....στις 6.6.2018 (6-6-11) έχουμε ξανά μια παρόμοια τελετή, αυτή τη φορά στο Παρίσι, στην πόλη του φωτός και των ..........πε-φωτισμένων.


Πάλι τελετή (για τα 70 χρόνια από το έτος ιδρύσεως του Ισραήλ) πάλι χεράκια και πάλι φωτεινή σφαίρα…. με τη διαφορά ότι από τη μία έχουμε τα χέρια του Γάλλου προέδρου και από την άλλη του αρχηγού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ… 




Γιατί οι αρχηγοί μεγάλων κρατών που ρυθμίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις τοποθετούν τα χέρια τους σε μια.... φωτεινή σφαίρα; Είναι απλά συμβολικό και αν ναι τι συμβολίζει και πόσο ισυχρός συμβολισμός είναι για το κάνουν 2 σύνεχόμενα έτη;


Η μήπως είναι τόσο ανόητοι να τους τρολάρει όλος πλανήτης; 




Ποιοι τους έβαλαν να το κάνουν; Γιατί αυτοί οι δύο και γιατί τώρα; 

Υπάρχουν μερικές σκέψεις στα παραπάνω ερωτήματα, υπάρχουν και τα περσινά ευρήματα της προηγούμενης τελετής με φωτεινή σφαίρα και τι επακολούθησε, αλλά όσοι ακουμπούν αυτές τις "μαγικές" σφαίρες κρίνουν το μέλλον του πλανήτη και οι χώρες τους έχουν από πίσω βαριά ιερατεία και αιμοβόρους αρχαίους πολιτισμούς/Θεούς. 

Το μόνο που θα πούμε είναι ότι,  ο Τράμπ τοποθέτησε τα χέρια του στη φωτεινή σφαίρα  353 ημέρες πριν ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη  συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, στις 8.5.2018.

Φαίνεται ότι όποιος έρχεται σε επαφή με τη φωτεινή σφαίρα..... φωτίζεται, έτσι και ο Τράμπ,  πιθανώς φωτίστηκε ακουμπώντας τη φωτεινή μπάλα...και η πλήρης φώτιση αγνώστου πνεύματος τον οδήγησε να ανακοινώσει τις τολμηρές τους αποφάσεις..αποφάσεις όμως που θα κοστίσουν ακριβά.

Ας  αφήσουμε τα υπόλοιπα στο χρόνο και είναι βέβαιο ότι θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της επαφής των μεγάλων ηγετών με την….πε-φωτισμένη σφαίρα, αλλά λίγο πολύ καταλαβαίνουμε τη σοβαρότητα που κρύβεται πίσω από αυτή τη συμβολική και αγαθή για πολλούς, κίνηση των χεριών επάνω στη παράξενη φωτεινή μπάλα. 

Μιας και μιλάμε για μπάλα...και για να μην ξεχαστώ μιας και η "σύπτωση" αυτή με απασχολεί καιρό τώρα.

Σε μερικές ημέρες έχουμε την έναρξη του Μουντιάλ.

Το Μουντιάλ διοργανώνεται στη Ρωσία, σε ορθόδοξο κράτος.

Στην ημέρα έναρξης του Μουντιάλ, συμπτωματικά ή συγχρονιστικά όπως το πάρει κανείς, συναντάμε και τη τελετή λήξης του Ραμαζανιού στα Ισλαμικά κράτη...... στις 14 Ιουνίου.

Αν θυμόμαστε, στο 14 του προηγούμενου μήνα είχαμε και την επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ με τη μεταφορά της πρεσβείας της.

Νομίζω θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο εξής: ότι ετοιμάζονται να μας σερβίρουν κάτι πολύ πολύ πολύ μεγάλο και σίγουρα καθόλου όμορφο.

Πάντως, η στιλιστική επιλογή της κυρίας που βρίσκεται σε φόντο στην τελετή αυτή με το κόκκινο φόρεμα, ανάμεσα στους άνδρες με τα μαύρα,  μου έφερε και μια άλλη εικόνα στο μυαλό, μια σκηνή  ενός παλιού.... "ντοκιμαντέρ"






"Ο Νετανιάχου βρέθηκε στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν για συζητήσεις μεταξύ των άλλων θεμάτων, σχετικά και με τη συμφωνία του Ιράν και ήταν καλεσμένος σε ένα γκαλά προς τιμήν των 70 ετών από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. 

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Γκραν Παλαί του Παρισίου, σηματοδότησε την έναρξη της Διαπολιτισμικής περιόδου μεταξύ Ισραήλ-Γαλλίας."


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Prime Minister Benjamin Netanyahu and his wife Sara, and French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte attended a gala event in honor of 70 years of the State of Israel and the opening of the Israel-France Cross-Cultural Season. 🇮🇱🇫🇷http://bit.ly/2kRieor 





ΠΗΓΗ: http://www.ministryoftruth.gr/2018/06/blog-post_68.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top