Ἀκούσαμε τὶς ὁμιλίες τῆς Θεολογικὴς Ἡμερίδας ποὺ διοργάνωσε ἡ Μητρόπολη Πειραιῶς. Δὲν ἐκπλαγήκαμε ἀλλὰ ἐξοργιστήκαμε! 

Οἱ χαρακτηρισμοὶ ποὺ θὰ δίναμε εἰς τὶς ὁμιλίες αὐτὲς θὰ ἦταν:

1) Ἡ ἀπαράδεκτη ὁμιλία τοῦ Μητρ. Πειραιῶς

2) Ἡ τελείως ἀπαράδεκτη του Ἀρχιμ. Βασίλειου Παπαδάκη

3) Ἡ συντηρητικὴ του Πρωτοπρ. π. Ἰωάννη Φωτόπουλου

Περιληπτικὰ κατὰ τοὺς ὁμιλητάς, οἱ ''ζηλωτὲς'' εἶναι διαστρεβλωτές, παρερμηνευτὲς (σημειώστε ὅτι ὡς  ''ζηλωτὲς'' οἱ ὁμιλητὲς ἐννοοῦν τοὺς παλαιοημερολογίτες ὅπως ἤδη γνωρίζαμε, ἀλλὰ συμπεριέλαβαν καὶ τοὺς σημερινοὺς ἀποτειχισμένους νεοημερολογίτες, ὅπως ἐπισήμανε ὁ π. Βασίλειος Παπαδάκης), οἱ ὁποῖοι ἀποσχίστηκαν καὶ ἀποσχίζονται ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τοὺς σύγχρονους ἁγίους πατέρες (δηλ. Πορφύριο, Ἰουστίνο Πόποβιτς, Παϊσιο κ.λπ.), οἱ ὁποῖοι δὲν διέκοψαν τὸ μνημόσυνο ἀκολουθώντας πιστὰ τὴν γραμμὴ τῶν ἁγίων πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως ὑποστήριξαν!

Θὰ μᾶς μείνει εἰς τὴν μνήμη τὸ τελικὸ πόρισμα τῆς ὁμιλίας τοῦ π. Βασίλειου Παπαδάκη!!! (περιμένουμε νὰ τὴν δούμε εἰς τὸ διαδίκτυο ὁλόκληρη διὰ νὰ διαπιστώσετε ἐν ἰδίοις ὄμμασιν τὸ λεχθέν καὶ τότε θὰ τὸ σχολιάσουμε).

Δύο μέρες πρὸ τῆς συναντήσεως τοῦ Πατρ. κ. Βαρθολομαίου καὶ τοῦ Πάπα τῆς Ρώμης εὐτυχῶς, ἀποκαλύφθηκε ἡ γραμμὴ ποὺ ἐπρόκειτο νὰ ἀκολουθήσει ἡ Μητρόπολη Πειραιῶς (καὶ ὅσων εἶναι ὁμόφρονες μὲ αὐτήν), καὶ ἡ ὁποία θὰ εἶναι ἡ συνέχιση τῆς κοινωνίας μετὰ τῶν Οἰκουμενιστῶν Ἐπισκόπων , ὄχι ἕως ἀχρι καιροῦ ἀλλὰ ἕως συντελείας τῶν αἰώνων, καὶ ἡ ἐντείχιση εἰς τὴν νέα ἐκκλησία καὶ ἐκκλησιολογία τοῦ κ. Βαρθολομαίου!

Περισσότερα καὶ συγκεκριμένα ὅταν δημοσιευτοῦν ἐπίσημα οἱ ὁμιλίες καὶ τὰ βίντεο!

Θὰ εἶχε κάθε δίκιο ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος καὶ οἱ ὁμόφρονές του νὰ πανηγυρίζουν! Διὰ τοῦτο μὲ αὐτὴν τὴν φωτογραφία κλείνουμε τὸν σύντομο αὐτὸ σχολιασμό!









1 comments:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ27 Νοεμβρίου 2014 στις 10:58 μ.μ.

    Φιασκο η ημεριδα της μητροπολεως πειραιως και μουφα. Ο μητροπολιτης πειραιως Σεραφειμ παιζει θεατρο, οπως και ολοκληρη η συναξη κληρικων και  μοναχων.
    Μαζευουν και υπογραφες απο τους πιστους για να δειξουν οτι ειναι πολεμιστες κατα των οικουμενιστων, αλλα δυστηχως κανουν πολεμο με ασφαιρα και οχι στην πραξη αλλα στην θεωρια μονο. Απλα το κανανε για να βουλοσουν τα στοματα του κοσμου, για να μην τους λεει ο κοσμος : καλα εσεις δεν μιλατε? δεν βλεπετε τι κανει ο πατριαρχης και οι αλλοι οικουμενιστες ιεραρχες ?  Ενω καιγεται απο την φωτια της αιρεσεως και του σχισματος η Εκκλησια της Ελλαδος, και οι αλλες ορθοδοξες τοπικες εκκλησιες, αντι αυτοι να εχουν αποτειχιστει απο την κοινωνια των οικουμενιστων και να  κυρητουν στις εκκλησιες την αποτειχιση στους πιστους  ωστε να σβησουμε την φωτια που αναψαν  οι  αιρετικο-σχισματικοι οικουμενιστες  αυτοι κανουν ημεριδες για την αποτειχιση. Ενω η φωτια ειναι σε εξαρση αυτοι κανουν ημεριδα για την πυροσβεση.  Και να πει κανεις οτι θα αποτειχιστουν εστω και τωρα που θα συλειτουργησει ο πατριαρχης στο φαναρι με τον παπα του βατικανου θα λεγαμε ενταξει, αλλα αυτοι οχι μονο δεν θα αποτειχιστουν αλλα και ξανα-σαμποταρουν την αποτειχιση, και την διαστρεφουν.
    Ολοι οι Αγιοι Πατερες που συγκροτουσαν τις Ιερες Συνοδους στην ιστορια της Εκκλησιας ηταν πρωτα Αποτειχεισμενοι απο την κοινωνια των αιρετικων της εποχης τους, διοτι τις Αγιες Οικουμενικες και Τοπικες Συνοδους τις συγκαλεσαν, τις προκαλεσαν και τις συγκροτησαν Αγιοι Πατερες για να εξετασουν, να δικασουν και να καταδικασουν τους κακοδοξους αιρετικους επισκοπους αφου ομως πρωτα ειχαν αποτειχιστει απο την κολασιμη κοινωνια τους, γιατι εαν δεν ειχαν αποτειχιστει απο τους αιρετικους επισκοπους μη γενοιτο δεν θα ηταν δυνατον να συγκροτησουν Αγιες Συνοδους διοτι μονο οι Αποτειχισμενοι απο τους κακοδοξους συγκροτουν Αγιες Συνοδους.
    Σημερα πολλοι Επισκοποι στην Εκκλησιας της Ελλαδος και στις αλλες Ορθοδοξες τοπικες Εκκλησιες που ομολογουν οτι δεν ειναι οικουμενιστες σαν τον πατριαρχη στο φαναρι και σαν τους αλλους πατριαρχες αρχιεπισκοπους και επισκοπους οικουμενιστες, οφειλουν να το δειξουν στην πραξη και να αποτειχιστουν απο αυτους τους κακοδοξους αιρετικο-σχισματικους οικουμενιστες επισκοπους. Αν ομως δεν αποτειχιστουν οι επισκοποι οφειλουν να αποτειχιστουν οι ιερεις στις ενοριες και στα μοναστηρια απο τους συγκοινωνους επισκοπους, διοτι αυτοι με την σειρα τους μνημονευουν τους κακοδοξους οικουμενιστες επισκοπους. Αυτη ειναι η κανονικη σειρα στην αλυσιδα της ιεραρχιας της εκκλησιαστικης κοινωνιας αμεσα και της εκκλησιαστικης συγκοινωνιας εμμεσα.
    Αν και οι ιερεις στις ενοριες και στα μοναστηρια, δεν αποτειχιστουν απο τους συγκοινωνους επισκοπους διοτι μνημονευουν τους κακοδοξους οικουμενιστες επισκοπους, τοτε με την σειρα μας εμεις οι λαικοι πρεπει υποχρεωτικα να αποτειχιστουμε απο τους ιερεις στις ενοριες και στα μοναστηρια για να μην κολαστουμε παρεα τους. Αυτα γραφει το Κανονικο Εκκλησιαστικο Δικαιο και η Πραξη της Εκκλησιας.
    Υπαρχουν ευτυχως ιερεις αποτειχισμενοι απο την κοινωνια των οικουμενιστων επισκοπων και εκει πρεπει να παει ολος ο κοσμος που εχει γνωση των θεματων αυτων.
    Γιατι πρεπει να ξεχωριζουμε οι Ορθοδοξοι απο τους οικουμενιστες, ενω αμα εχουμε κοινωνια μαζι τους δεν ξεχωριζουμε αφου ειμαστε ενα σωμα. Ενω με την αποτειχιση βαζουμε συνορα αναμεσα στην αληθεια με το ψεμα, στο φως με το σκοταδι, στην ζωη με τον θανατο στον Χριστο με τον διαβολο, και στην Ορθοδοξη Εκκλησια με την πονηρα συναγωγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top