Προσωπικοί κύλινδροι, ψηφιακοί κατάλογοι και άλλα πολλά
Ανοίγουν από τη Δευτέρα 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης στην Ελλάδα με τους καταστηματάρχες να προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου τηρηθούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις συνθέτουν την επιστροφή στην νέα κανονικότητα. Συγκεκριμένα, στα μπαρ, στα καφέ, στα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
Σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι ακόμα πιο… διεθνιστικά!
Ο προσωπικός κύλινδρος!
Εστιατόρια στην Γαλλία εγκαθιστούν συγκεκριμένες διαφάνειες από πλέξιγκλας, οι οποίες καλύπτουν και απομονώνουν τον πελάτη ενώ… απολαμβάνει το φαγητό του.
Ο Ματιέ Μανζονί, ιδιοκτήτης εστιατορίου αναφέρει: « Εάν ανοίξουμε σύμφωνα με όσα απαιτούνται τώρα, σημαίνει ότι πρέπει να έχω έναν πελάτη ανά 4 τ.μ., δηλαδή συνολικά δέκα πελάτες. Αυτό είναι αδύνατον. Με το διαχωριστικό μπορώ να ελπίζω ότι θα μπορώ να έχω με 40 πελάτες κάθε φορά. Αυτό αλλάζει τα πάντα»
Η κατασκευή, που μοιάζει πολύ με καπέλο πορτατίφ και προσωπικό κύλινδρο, κρέμεται από το ταβάνι με καλώδιο και έχει άνοιγμα στο πίσω μέρος έτσι ώστε να μη χρειάζεται ο πελάτης να σκύβει για να καθίσει ή να σηκωθεί από το τραπέζι.
Υποχρεωτική θερμομέτρηση στα εστιατόρια – Σκανάρισμα στο μέτωπο ή το δεξί χέρι
Σκάνερ στην είσοδο εστιατορίων και μετρούν τη θερμοκρασία των πελατών, στοχεύοντας στο μέτωπο. Σε μια άλλη εκδοχή, ο πελάτης πλησιάζει τον καρπό τους χεριού του στον ανιχνευτή προκειμένου να μετρηθεί η θερμοκρασία του σώματός του. Εάν είναι υψηλή, η είσοδος δεν θα του επιτρέπεται.
Σας παραπέμπει κάπου όλο αυτό;
Ψηφιακοί κατάλογοι
Οι παραδοσιακοί κατάλογοι έχουν εξαφανιστεί και οι πελάτες θα βλέπουν το μενού στα κινητά τους. Ενώ, όσο κι αν αυτό δυσκολεύει τις κινήσεις τους, οι υπάλληλοι θα φορούν το μάσκες και ποδονάρια.
Δείτε το βίντεο και… καλή σας όρεξη:

1 comments:

  1. Εστιατόρια : 1 πελάτης ανά 2 τμ

    Ιεροί Ναοί : 1 πιστός ανά 10 τμ

    Τί άλλο να πει κανείς ; Προφανώς οι καταστηματάρχες έχουν περισσότερο ζήλο για την επιχείρηση τους και πέτυχαν καλύτερη αναλογία σε σύγκριση με τους Επισκόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top