Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής θέλησει να δώσει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας πως πιστεύει ότι ο κορωνοιός θα κάνει, όπως όλες οι πανδημίες, ένα δεύτερο κι ίσως και τρίτο κύμα και εν συνεχεία θα εξαφανιστεί.



Την εκτίμηση πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το κακό σενάριο με δεύτερο κύμα κορωνοιού, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Υπάρχει το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος, συν την γρίπη που έρχεται κάθε χρόνο, συν τους τους άλλους αναπνευστικούς ιούς που θα δημιουργήσουν μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου και συνέχεια Ιανουάριο- Φεβρουάριο» ανέφερε και πρόσθεσε πως κανείς δεν ξέρει από τί θα εξαρτηθεί το αν θα έρθει όντως αυτό το δεύτερο κύμα καθώς ο ιός συνεχώς μας διαψεύδει.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής θέλησει να δώσει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας πως πιστεύει ότι ο κορωνοιός θα κάνει,όπως όλες οι πανδημίες ένα δεύτερο κι ίσως και τρίτο κύμα και εν συνεχεία θα εξαφανιστεί.

Η κατάσταση θα είναι δύσκολη τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη, από εκεί κι έπειτα τα πράγματα θα μπουν σε μια άλλη κατεύθυνση, είτε ο κορωνοιός θα γίνει μια εποχική λοίμωξη, είτε θα εξαφανιστεί, εξάλλου από ένα χρονικό διάστημα κι έπειτα θα υπάρχει πια και το εμβόλιο, ανέφερε συνοψίζοντας πως χρειάζεται υπομονή για τους επόμενους 9-10 μήνες.

Στο χειρότερο σενάριο, θα κλείσουν οι μη απαραίτητες δομές, ξεκαθάρισε ο κος Σύψας, εξηγώντας συγκεκριμένα πως λόγου χάριν θα κλείσει η εστίαση, τα μπαρ, οι χώροι θεαμάτων αλλά το τελευταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία.

«Θα κάνουμε το παν, θα σταματήσουμε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά» υπογράμμισε.

Ενδεχομένως αυτή την εβδομάδα, που θα δούμε την επίδραση του Δεκαπενταύγουστου, να δούμε μια μικρή αύξηση και μετά θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση, επεσήμανε ο Λοιμωξιολόγος δηλώνοντας πως το γεγονός πως ο ιός μπήκε σε κλειστές δομές όπως ιδρύματα και γηροκομεία είναι ανησυχητικό, καθώς αυτά αποτελούν, όπως τόνισε «πυριτιδαποθήκες» για να κάνει ο ιός περισσότερα κρούσματα.

«Είμαστε σε μια επιπέδωση της καμπύλης σε σχέση με τον Άυγουστο αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση, δηλαδή τα κρούσματα να τριπλασιάζονται» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως τα πολλά κρούσματα οφείλονται στην κίνηση του πληθυσμού προς τις τουριστικές περιοχές.





2 comments:

  1. Ἀπροσδόκητη παρέμβαση
    Μητροπολίτου τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου ὑπέρ τοῦ "πολιτικῶς ὀρθοῦ"
    ὅσον ἀφορᾶ στόν covid-19
    καί ὑπέρ τοῦ ἐπικειμένου ἀμφιλεγομένου ἐμβολιασμοῦ


    Η παρέμβαση αυτή είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και καταδικαστέα. Ο Σεβ. κ. Κυπριανός ("Ὠρωποῦ & Φυλῆς") δεν δικαιούται να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις και παρεμβάσεις, για το περιεχόμενο των οποίων δεν μπορεί να εγγυηθεί. Πρόκειται για ενέργεια όχι μόνο επιλήψιμη, αλλά και επικίνδυνη, αν λάβουμε υπ όψιν ότι επί ενός καθαρώς επιστημονικού και ιατρικού ζητήματος, όπως είναι, επί παραδείγματι, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, καίτοι μή ειδικός ο ίδιος λαμβάνει θέση, υποστηρίζων, εμμέσως πλην σαφώς, την αποδοχή του επί θύραις εμβολιασμού εναντίον του covid-19. Ο εμβολιασμός αυτός, όμως, επικρίνεται από πλήθος εγκύρων επιστημόνων ανά τον κόσμο, ως απαράδεκτος και άκρως επικίνδυνος για τους ανθρώπους, λόγω μη επαρκούς ερεύνης συνεπειών, βεβιασμένης παραγωγής του και, κυρίως, λόγω της γενετικής του συστάσεως, η οποία προκαλεί μετάλλαξη και συνεπακόλουθα μεγάλα προβλήματα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό. Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του Σεβ. κ. Κυπριανού, θα πρέπει, για το δικό του το κύρος, να αποσύρει πάραυτα αυτή την ατυχέστατη παρέμβαση. Εάν δε, ο μη γένοιτο, δεν το κάνει ο ίδιος, τότε οφείλει η Σύνοδος στην οποία ανήκει να την αποδοκιμάσει για να προφυλάξει τους εμπιστευομένους αυτήν και να αποτρέψει την περαιτέρω αρνητική έκθεση του χώρου.


    Δημ. Ἰω. Κάτσουρας

    πτυχ. Θεολογίας, φ. Πολιτ. Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων


    ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


    Απάντηση σε προσβολές και ερωτήματα που ζητούν (υπεύθυνες) απαντήσεις
    «Ανεύθυνοι» είναι οι γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους με μάσκα στο σχολείο ή οι εισηγητές του μέτρου αυτού, που δεν τολμούν να αναλάβουν την ευθύνη, σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό σε κάποιο παιδί; Ποιοι είναι λοιπόν «Ανεύθυνοι»;

    «Συνωμοσιολόγοι» είναι οι σκεπτόμενοι πολίτες που δεν παραχωρούν το δικαίωμά τους στην ενημέρωση στα Μ.Μ.Ε. της ντροπής (βλ. λίστα Πέτσα) τα οποία χρηματίστηκαν (στην χώρα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Λόγου!) με χιλιάδες ευρώ, για να προωθήσουν συγκεκριμένες απόψεις ή εκείνοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει μια συνωμοσία κατά της δημόσιας υγείας στην οποία συμμετέχουν ως συνωμότες εκείνοι που οι ίδιοι αποκαλούν ...συνωμοσιολόγους! Ποιοι είναι λοιπόν «Συνωμοσιολόγοι»;

    Η άρνηση της ύπαρξης του «Κορωνοϊού» ως (...ασυμπτωματικής!) πανδημίας είναι ψευδολόγημα, που πρέπει να περιοριστεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ή η άρνηση της ύπαρξης όλων των άλλων ασθενειών (π.χ. γρίπη, καρκίνος, καρδιακά, εγκεφαλικά, διαβήτης, ανεύρυσμα, ηπατίτιδα, αναπνευστικά) ως αιτιών θανάτου; Ποιο από τα δύο λοιπόν είναι το μεγαλύτερο «ψευδολόγημα»;

    Η απόρριψη της λατρείας της Επιστήμης, ως δήθεν Θεάς που κατέχει το Αλάθητο (όταν μάλιστα τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ρευστή την επιστημονική γνώση, επειδή συνεχώς μεταβάλλεται με την πρόσληψη νέων επιστημονικών δεδομένων) είναι προβολή «μεσαιωνικών αντιλήψεων» ή η ιεροεξεταστική απαίτηση να φιμωθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι έχουν αντίθετη άποψη; Ποιο από τα δύο θυμίζει «Μεσαίωνα»;

    Οι «Νόμοι», πρέπει να εφαρμόζονται με αυστηρότητα, όταν αφορούν μόνο στην προστασία του συνόλου (όπως δηλαδή πρεσβεύουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα) ή και όταν αφορούν και στην προστασία του ατόμου; Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις οι Νόμοι εξασφαλίζουν αληθινή και υπεύθυνη Ελευθερία;


    http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2020/08/blog-post_30.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top