Εικόνα
Ο καρδινάλιος Koch εκφωνεί χαιρετισμούς

1 Σεπτεμβρίου 2022, Καρσλρούη, Γερμανία: Ο Καρδινάλιος Koch, Νομάρχης της Διεύθυνσης για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας (Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία) εκφωνεί χαιρετισμούς από τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην 11η Συνέλευση του WCC κατά την πρώτη θεματική της ολομέλεια, με επίκεντρο τη Φροντίδα για τη Δημιουργία . Η 11η Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών πραγματοποιείται στην Καρλσρούη της Γερμανίας από τις 31 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Η αγάπη του Χριστού κινεί τον κόσμο προς τη συμφιλίωση και την ενότητα».

 
Φωτογραφία: 
Ο Πάπας ευχήθηκε στους εκπροσώπους των εκκλησιών στη συνέλευση από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου «μια ουσιαστική και γόνιμη συνάντηση που εμβαθύνει και ενισχύει τους δεσμούς κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών και των παρόντων οικουμενικών οργανώσεων».

Ο ποντίφικας είπε εκ των προτέρων στους χαιρετισμούς ότι έχει «ποιμαντικό ενδιαφέρον για τις εργασίες της Συνέλευσης».

Ο Πάπας Φραγκίσκος σημείωσε επίσης ότι η Καθολική Εκκλησία έχει στείλει «εξουσιοδοτημένους παρατηρητές» στις συνελεύσεις του ΠΣΕ από τότε που έλαβε χώρα η 3η Συνέλευση του ΠΣΕ στο Νέο Δελχί το 1961.

«Χαίρομαι που μια αντιπροσωπεία είναι επίσης παρούσα φέτος, ένδειξη της ισχυρής σχέσης μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που έχει εδραιωθεί με την πάροδο του χρόνου», είπε ο Πάπας.

Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε στο θέμα της συνέλευσης, «Η αγάπη του Χριστού κινεί τον κόσμο προς τη συμφιλίωση και την ενότητα». Είπε ότι οι Χριστιανοί πρέπει να έχουν κοινή μαρτυρία για το Ευαγγέλιο για να αντιμετωπίσουν την αδικία και τη διαίρεση στον κόσμο, όχι μόνο μεταξύ των εκκλησιών αλλά και μεταξύ των θρησκειών, των πολιτισμών, των λαών, των εθνών και ολόκληρης της ανθρώπινης οικογένειας.

«Η αποστολή μας ως Χριστιανοί είναι να φέρουμε την εκπλήρωση αυτής της συμφιλίωσης στον κόσμο, με την Εκκλησία να είναι το όργανο και ορατό σημάδι της ενότητας στην οποία ο Θεός καλεί όλους τους ανθρώπους», είπε ο Φραγκίσκος.

Ο Πάπας αναφέρθηκε στην ενότητα μεταξύ των εκκλησιών του κόσμου ως απαραίτητη για τη συμφιλίωση σε άλλους τομείς. «Η συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση για την αξιόπιστη αποστολή της Εκκλησίας», εξήγησε. «Ο Οικουμενισμός και η Ιεραποστολή ανήκουν μεταξύ τους και αλληλοσυνδέονται».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top