Αριστερά: π. Σπυρίδων Μπέιλυ, κέντρο: π. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, δεξιά: π. Ιωάννης Μαριδάκης.
σ.σ. Ανάμεσά τους ο π. Σπυρίδων που μας συγκίνησε με ΑΥΤΟ το βίντεο εναντίον του οικουμενισμού. [και ΕΔΩ]

Τον περασμένο Νοέμβριο ο π. Μαρκ Τάισον εγκατέλειψε την Αμερικανική Καρπαθορωσική Ορθόδοξη Επισκοπή (ACROD), μια δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Αμερική, και εντάχθηκε στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας (ROCOR) λόγω των ανησυχιών του στο θέμα της εισπήδησης του Πατριαρχείου στην Ουκρανική Εκκλησία. Σύντομα τον ακολούθησε ο π. Νεκτάριος Τρεβίνο

Τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο, ενορίες της υπαγόμενης στην Κωνσταντινούπολη Αρχιεπισκοπής των Ρωσικών Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Δυτική Ευρώπη, μετακινήθηκαν επίσης στην ROCOR. Εν τω μεταξύ, το Πατριαρχείο απέσυρε ξαφνικά το καθεστώς εξαρχίας της Αρχιεπισκοπής, αφήνοντας κληρικούς και λαϊκούς εις αναζήτηση νέας στέγης, με το Πατριαρχείο Μόσχας να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος. 
Τον Μάρτιο, το OrthoChristian ανέφερε ότι η ROCOR άνοιξε μια νέα ενορία στο Λούμποκ του Τέξας για να διακονήσει αρκετές οικογένειες που εγκατέλειψαν την τοπική ενορία της υπαγόμενης στην Κωνσταντινούπολη Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής.  
Τώρα, άλλοι τρεις ιερείς εγκατέλειψαν την δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προκειμένου να ενταχθούν στην ROCOR.
Ο π. Σπυρίδων Μπέιλυ, ο οποίος ανήκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, είναι τώρα ιερέας της υπαγόμενης στην ROCOR Επισκοπής της Μεγάλης Βρετανίας και Δυτικής Ευρώπης, και σύμφωνα με τον επισκοπικό κατάλογο έχει διορισθεί στην ενορία της Αγίας Ελισάβετ στο Wallasey της Αγγλίας. 
Είναι γνωστός ως ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως Η Ορθοδοξία και το Βασίλειο του Σατανά [Orthodoxy and the Kingdom of Satan], Το Αρχαίο Μονοπάτι [The Ancient Path], και Ταξίδι στο Άγιον Όρος [Journey to Mount Athos] και διατηρεί μια δημοφιλής σελίδα στο YouTube με πολλά διαφωτιστικά βίντεο.  
«Η απόφασή μου να μετακομίσω στην ROCOR οφείλεται σε διάφορους λόγους. Εδώ και καιρό ανησυχώ για τις αυξανόμενες εκσυγχρονιστικές και οικουμενιστικές τάσεις στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο οι ενέργειες στην Ουκρανία με έπεισαν ότι έπρεπε να φύγω», σχολίασε ο π. Σπυρίδων στο  OrthoChristian.  
Στις 13 Ιουλίου, το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου του Μέγα (ROCOR) στο Φοίνιξ ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι ο π. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, προηγουμένως στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και ο π.  Ιωάννης Μαριδάκης, αρχικά από την Κρήτη, έχουν επίσης ενταχθεί στην ROCOR.  
Ο π. Εμμανουήλ είναι επίσης γνωστός ως ο συγγραφέας πολλών γνωστών βιβλίων, όπως, The Heavenly Banquet and Jesus: Fallen? The Human Nature of Christ Examined From an Eastern Orthodox Perspective.  Είναι επίσης ο ιδρυτής του Orthodox Witness, ενός οργανισμού αφιερωμένου στην ένωση των κληρικών και ενοριτών όλων των Ορθοδόξων δικαιοδοσιών για το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Έγινε δεκτός στην ROCOR από τον προκαθήμενό της, τον Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνα.  
Το δημοσίευμα του Μοναστηριού αναφέρει ότι ο π. Εμμανουήλ έχει διορισθεί σε μία εκκλησία στο Τέξας, αν και ο υιός του Τόνυ σχολιάζει ότι η πληροφορία αυτή είναι ανακριβής.  
Ο π. Ιωάννης είναι παντρεμένος με μεγάλα παιδιά και αν και δεν γνωρίζει αγγλικά, μετακόμισε από την Κρήτη στην Αμερική για να φύγει από την Κωνσταντινούπολη και να ενταχθεί στην ROCOR. Στις 8 Ιουλίου του ανατέθηκε να υπηρετήσει ως βοηθός ιερέα στον ηγούμενο της Μονής του Αγίου Αντωνίου του Μέγα και θα αναλάβει τις κατ’ οίκον επισκέψεις, τις κλήσεις ασθενών και ορισμένες εξομολογήσεις.  
Είναι επίσης υπεύθυνος για την φροντίδα ενός τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Αμερική με το πολύτιμο και θαυματουργό τεμάχιο και θα συνεχίσει να ταξιδεύει με το ιερό τεμάχιο ως ευλογία στους πιστούς.  
Μια συλλογή θαυμάτων του τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού υπάρχει στην ιστοσελίδα «Joy of All Who Sorrow» του Καθεδρικού Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Σαν Φρανσίσκο.

Μετάφραση Φαίη

Πηγή 1: ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Πηγή 2: Orthodox Christianity

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top