Ο κ. Σημάτης παραπονείται λέγοντας:

«Ἀντὶ γιὰ κατάθεση ἐκκλησιαστικῶν θέσεων (ἀφοῦ ὅλες τους οἱ θέσεις ἀποδείχτηκαν ἕωλες καὶ καταρρίφτηκαν) μεταφέρουν τὴ συζήτηση σὲ προσωπικὸ ἐπίπεδο καὶ ἔτσι νομίζουν πώς ...ξεμπέρδεψαν...».
https://paterikiparadosi.blogspot.com/2019/07/blog-post_82.html

Ο κ. Σημάτης φαίνεται ότι δεν θυμάται τα δεκάδες κείμενα που έχουμε παρουσιάσει και εμείς αλλά και το ιστολόγιο Κρυφό Σχολειό! Οι θέσεις μας λέγει αποδείχτηκαν έωλες! Μάλλον έωλα (κατ΄ άλλους φιλολόγους γράφεται ''αίολα'' με διαφορετική ετυμολογική σημασία), είναι αυτά που αναφέρει ο κ. Σημάτης! Και τι θα έλεγε; Μήπως ότι είχαμε δίκιο; Αν το έγραφε τότε την συνέχεια την γνωρίζετε....

Όσον αφορά το λεχθέν:  

''μεταφέρουν την συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο'' 


Επαναλαμβανόμαστε και πάλιν! Αν θέλουν ενότητα τότε ας αφήσουν την ημερολατρεία τους και ας επανέλθουν στην κανονική τάξη. Τις θέσεις μας τις έχουμε καταθέσει πάμπολλες φορές και τις γνωρίζουν πολύ καλά! Το αν είναι ''έωλες'' ή αν ''καταρρίφτηκαν'' δεν θα το κρίνει ο κ. Σημάτης για αυτονόητους λόγους.

Αυτό που κρίνει όλους μας είναι το αποτέλεσμα και ο ίδιος ο Θεός!

Υ.Γ. Μία από τις αρκετά επικίνδυνες εκκλ. θεωρίες - θέσεις  είναι η κάτωθι: 


«Θεωροῦμε ὡς τὴν μόνη ρεαλιστική, ἐφικτὴ καὶ ἁγιοπατερικὴ λύση αὐτὴ ποὺ κατὰ καιροὺς ἔχει παρουσιάσει ὁ π. Εὐθύμιος».

Η μόνη (!!!) εφικτή, ρεαλιστική και αγιοπατερική.... είναι αυτή που έχει παρουσιάσει ο π. Ευθύμιος! Οπότε ο μόνος ρεαλιστής που χρησιμοποιεί αγιοπατερικά επιχειρήματα είναι ο π. Ευθύμιος!

Ε συγχωρέστε μας αλλά μόνος του θα μείνει! Οι λόγοι επίσης αυτονόητοι!



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top