Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε μία σελίδα η οποία χρησιμοποιεί νεοπαγανιστικά διαστρεβλωτικά παλαιά επιχειρήματα. Γράφουν ότι ο Ιερός Χρυσόστομος λέγει (προσέξτε τις τελείες και τις παρενθέσεις που χρησιμοποιούν):

«Τι όμως, άγιος είναι ο ναός του Σεράπιδος διά τα βιβλία; (αναφέρεται στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης που υπήρχαν στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας) Μη γένοιτο! Αλλ’ εκείνα μεν (τα ιουδαϊκά αυτά βιβλία) έχουν την δική τους αγιότητα, στον τόπο όμως (στο Σεράπειο δηλαδή) δεν την μεταδίδουν…αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον…μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων…και παρ’ αυτών (των Ελλήνων) στέκει εκεί βωμός απάτης αόρατος, εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι… Κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί».

Το κείμενο του Χρυσοστόμου διαστρεβλώνεται, ώστε αυτός να κατηγορηθεί πως ισχυρίζεται ότι «στο ναό του Σεράπιδος κατοικούν δαίμονες», ενώ ίδιος γράφει ότι «στην συναγωγή κατοικούν δαίμονες», όχι μόνο στην συναγωγή της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε αυτή της Δάφνης, στην Αντιόχεια.

Ιδού η αλήθεια κάτωθι:





Γράφει επίσης η Παγανιστική σελίδα ότι ο ιερός Χρυσόστομος υβρίζει τους Έλληνες λέγοντας:
«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα…»
ενώ ο ίδιος εννοεί ότι όσο αν τους φαίνεται (σε αυτούς) βάρβαρο το έθνος από το οποίο κατήγετο ο Ιωάννης, επειδή απέχει από την ελληνική παιδεία, τόσο πιο σαφή θα φανούν τα δικά μας. Ποιά δικά μας (βλ. εικόνα 2).
Δεν μεταφράζεται, στην παραποιημένη μετάφραση, το άρθρο «το» μπροστά από το «έθνος» από τους διαστρεβλωτές, αλλά ως «ένα έθνος».


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top