Προ ενός περίπου έτους, δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο βίντεο το οποίο δείχνει τον π. Παΐσιο να προσκυνά και να λαμβάνει ευλογία από τον Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Οι υπερασπιστές του έσπευσαν να τον δικαιολογήσουν λέγοντας ότι ήταν νέος ο Πατριάρχης οπότε και δεν είχε εκδηλώσει τις φιλοοικουμενιστικές του ενέργειες ακόμα, ότι το ''προορατικό'' που είχε ο Παΐσιος δεν λειτουργεί πάντα και όποτε θέλει κ.λπ. κ.λπ.......

Είναι έτσι όπως τα λέγουν;

Κατ΄ αρχάς, στον ενθρονιστήριο λόγο του (2/11/91) ο ίδιος ο Πατριάρχης δημόσια και ενώπιον όλων ανέφερε (συν τοις άλλοις), εκδηλώνοντας τον φιλοοικουμενισμό του, τα εξής:






1 έτος μετά περίπου από την ενθρόνισή του (7/11/92), βλέπουμε το γνωστό βίντεο με τον ασπασμό του π. Παισιου. 

Μετά από ακριβώς 2 ημέρες (9/11/92), ο Πατριάρχης με δηλώσεις του ζητά από τους Αγιορείτες να εκδιώξουν τους διαφωνούντας μοναχούς:





ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: «Έθνος», 9/11/92» και «ΤΑ ΝΕΑ», 9/11/92


Δημιουργήθηκε σάλος, και οι Αγιορείτες τον Δεκέμβριο του 1992 αποφασίζουν:


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 17/12/92

Που ήταν ο π. Παΐσιος σε αυτόν τον σάλο; Δυστυχώς άφαντος!!!


Να όμως που επανεμφανίζεται δηλώνοντας ότι:





«Καθημερινή», 27/11/93


Επίσης, δηλώνει και πάλι στον κ. Μαρτζέλο:

                                                    http://fanarion.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html


To επιχείρημα λοιπόν ότι δήθεν δεν γνώριζε, διότι ήτο νέος ακόμα ο Πατριάρχης μη εκδηλώνοντας τα φιλοοικουμενιστικά του φρονήματα, όπως βλέπετε καταρρίπτεται!

Όσον αφορά το ''διορατικό'' του χάρισμα και το επιχείρημα ότι ''δεν λειτουργεί πάντα και όποτε θέλει'', έχουμε να πούμε ότι εδώ δεν χρειαζόταν κάποιο  ''ειδικό'' χάρισμα, αλλά απλώς ανοικτούς οφθαλμούς και ώτα, διότι και δηλώσεις υπήρξαν, και ντοκουμέντα και πολλά άλλα που δεν δημοσιεύουμε προς το παρόν. 

Όπως βλέπετε, ο π. Παΐσιος όχι μόνον έμεινε άπρακτος προς την αντιμετώπιση ενός κακόδοξου Πατριάρχη, αλλά έπραξε αυτό που ακριβώς επιθυμούσε το Φανάρι!!!

Τι απαντούν οι υποστηρικτές του; Μας θυμίζουν την δήθεν διακοπή μνημοσύνου επί Αθηναγόρα! Μόνο που ακόμα αναμένουμε τις αποδείξεις ότι όντως διέκοψε το μνημόσυνο διότι εμείς βρήκαμε το άκρως αντίθετον όπως αναφέραμε και εδώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top