Στην τακτική Συνεδρία της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ αναφέρεται συν τοις άλλοις και το εξής:

5) Συνεζητήθη τὸ ζήτημα τῶν νέων ταυτοτήτων, περὶ τοῦ ὁποίου ἀπεφασίσθη ἡ περαιτέρω διερεύνησις αὐτοῦ.

Επειδή λοιπόν διάφοροι μας ερωτούν δια το τι νομίζουμε ότι θα αποφανθεί η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ, θέλουμε και εμείς να θέσουμε κάποια απλά ερωτήματα στους ερωτώντας προς σκέψη.

Αν υποθέσουμε ότι η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ αποφασίζει την μη αποδοχή της νέας ταυτότητας: 

1) Αυτοί που ερωτούν θα αποδεχθούν ότι αποφασίσει η Εκκλησία;

2) Αν αποδεχθούν και τελικά πράξουν την μη αποδοχή αυτής, έχουν σκεφθεί το τι μέλλει γενέσθαι αν δεν λάβουν την ταυτότητα; Είναι πρόθυμοι να θυσιασθούν και να εγκαταλείψουν την εργασία τους, τις οικίες τους, ακόμα και την οικογένειά τους η οποία μπορεί να διαφωνήσει μαζί τους, και γενικά ότι συνεπάγεται με όλα αυτά λόγω της μη αποδοχής; Ή μήπως έχουν την πεπλανημένη αντίληψη ότι το Κράτος θα τους ''χαριστεί'' και θα τους ''απαλλάξει'' λόγω της αρνήσεώς τους;

3) Έχουν απαρνηθεί ήδη όλα αυτά ή απλώς αναμένουν την απόφαση δια να κάνουν υπακοή; Διότι μερικοί από αυτούς με σιγουριά αναφέρουν ότι αν δεν αντισταθούμε τώρα ούτε και όταν έλθει το επίσημο χάραγμα θα μπορέσουμε να αντισταθούμε. Τα έχουν απαρνηθεί οι διδάσκοντες όλα αυτά ήδη;

4) Η ΚτΠ είναι το χάραγμα; Αν δεν είναι, τότε ποιός εγγυείται με σιγουριά ποιό θα είναι και πότε;

Να διευκρινίσουμε ότι εμείς που ερωτάμε, ούτως ή άλλως δεν έχουμε ούτε σπίτια, ούτε εργασία μόνιμη, ούτε οικογένεια, ούτε παιδιά, ούτε τίποτα. Οπότε όσοι βρίσκονται στην κατάσταση που είμασθε εμείς, σίγουρα είναι πιο εύκολο να αντισταθούν. Αυτοί όμως που έχουν τα παραπάνω και κόπτονται τόσο πολύ για την απόφαση της Εκκλησίας, είναι έτοιμοι ή  έστω ετοιμάζονται; Αν ετοιμάζονται, τότε γνωρίζουμε πολλούς φτωχούς ώστε να τους δώσουν και τα σπίτια που μπορεί να έχουν, και τα χρήματά τους, αλλά και οτιδήποτε άλλο που δεν θα χρειαστούν εφ΄ όσον θα τα απαρνηθούν όλα!

21 comments:


  1. Η επιτυχία ενός συστήματος, εξαρτάται από το πλήθος των ανθρώπων που θα εφαρμόσουν το σύστημα.

    Επομένως αν θέλουμε να αποφύγουμε τα παραπάνω δύσκολα διλήμματα πρέπει να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε ΜΑΖΙΚΑ.

    Τις προθέσεις του κράτους τις ξέρουμε ήδη με το ΦΕΚ. Αυτό που δεν ξέρει το κράτος είναι τις δικές μας προθέσεις και κατά συνέπεια το επερχόμενο κόστος (πολιτικό και οικονομικό). Όλα τα άλλα είναι απλή θεωρία παιγνίων ( για να θυμηθούμε λίγο και τον Βαρουφάκη ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν στην οργανωμένη Ισπανία έγινε χάος με το συγκεκριμένο θέμα, τότε στην Ελλάδα τι πρόκειται να γίνει ?

    Α(να)σφάλεια Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων: Χάος στην Ισπανία με τα ελαττώματα ασφαλείας του τσιπ.

    https://id-ont.blogspot.com/2018/05/blog-post_85.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αλλά για να μην τρέφουμε αυταπάτες και για να μην δημιουργούνται φρούδες ελπίδες, η Σύνοδος +Καλλινίκου δεν πρόκειται να πάρει απόφαση ενάντια στις ηλεκτρονικές ταυτότητες (κάνοντας τεράστια τούμπα σε σχέση με το 2000).

    Ο λόγος ? Μα απλούστατα Σλάβοι κληρικοί που ανήκουν ή έχουν κοινωνία με ΓΟΧ Καλλινίκου τις έχουν πάρει τις βιομετρικές ταυτότητες (άδειες παραμονής). Επομένως τι θα τους πούνε ?

    Τσάμπα αναρωτιέσαι αγαπητέ Ιωάννη.

    Ότι κάνουμε ΜΟΝΟΙ μας !

    ΥΓ: Βέβαια επειδή τελευταία το διπλωματικό τάλαντο που έχει αναπτύξει η Σύνοδος θα το ζήλευε και η καλύτερη σχολή διπλωματίας, είμαι σίγουρος ότι κάτι θα βρουν για να σκεπάσουν τα ασκέπαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά τα όσα λέγεις αγαπητέ, αλλά έκανα συγκεκριμένα ερωτήματα.

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με τα συγκεκριμένα ερωτήματα που βασίζονται στην προϋπόθεση ότι "η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ αποφασίζει την μη αποδοχή της νέας ταυτότητας" η προσωπική μου άποψη και θέση (αν και δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη αξία και σημασία) είναι η εξής :

      Ερώτημα 1ο: Αυτοί που ερωτούν θα αποδεχθούν ότι αποφασίσει η Εκκλησία;

      Απάντηση : Με την προϋπόθεση ότι η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ αποφασίζει την μη αποδοχή της νέας ταυτότητας, βαδίζοντας στα χνάρια των ομολογιακών εγκυκλίων του 2000 αλλά και παλαιότερων, λογικά κλήρος και λαός θα πρέπει να την ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα ήταν παράλογο να παραμένουν τόσα χρόνια σε μια Σύνοδο που θα έσφαλε σε τόσο σημαντικό θέμα.

      Ερώτημα 2ο : Είναι πρόθυμοι να θυσιασθούν και να εγκαταλείψουν την εργασία τους, τις οικίες τους, ακόμα και την οικογένειά τους η οποία μπορεί να διαφωνήσει μαζί τους, και γενικά ότι συνεπάγεται με όλα αυτά λόγω της μη αποδοχής; Ή μήπως έχουν την πεπλανημένη αντίληψη ότι το Κράτος θα τους ''χαριστεί'' και θα τους ''απαλλάξει'' λόγω της αρνήσεώς τους;

      Απάντηση : Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να έχουμε και λίγο μνήμη θανάτου. Έτσι δεν είναι ? Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ΔΕΝ ξέρουμε αν θα ζούμε το επόμενο ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ! Οπότε ποια εργασία, ποια σπίτια, ποια οικογένεια, ποια λεφτά ? Σύμφωνα και με τον ΙΩΒ : "γυμνός εξήλθα από την κοιλιά της μάνας μου και γυμνός θα απέλθω από τον κόσμο αυτό."

      Ερώτημα 3ο: Τα έχουν απαρνηθεί οι διδάσκοντες όλα αυτά ήδη;

      Απάντηση : Προσωπικά, αρκούμαι σε ότι μου χαρίζει ο Κύριος και τίποτε παραπάνω, χωρίς προσπάθεια για κοσμικά πράγματα, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μου το "Ο Κύριος έδωσε τα δώρα του και ο ίδιος τα αφαίρεσε. Ας είναι δοξασμένο το όνομά του στους αιώνες"

      Ερώτημα 4ο : Η ΚτΠ είναι το χάραγμα; Αν δεν είναι, τότε ποιός εγγυείται με σιγουριά ποιό θα είναι και πότε;

      Απάντηση: H ΚτΠ είναι ο τελευταίος και πιο σημαντικός πρόδρομος του χαράγματος της Αποκάλυψης, καθώς σε συνδιασμό με την απόσυρση και αχρήστευση του ρευστού (ήδη γίνεται) και το γεγονός ότι ΔΕΝ θα μπορείς να έχεις τραπεζικό λογαριασμό (και κατά συνέπεια χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες)αν δεν έχεις την νεά ταυτότητα, ΔΕΝ θα μπορείς πλεόν ούτε να αγοράσεις, αλλά ούτε και να πωλήσεις χωρίς την νέα ταυτότητα.

      Επίσης το ευρώ είναι ένα περίεργο νόμισμα και εξηγούμαι :

      Όλα τα χαρτονομίσματα σε φυσική μορφή, αναγράφουν πάνω τους το : "πληρωτέω επί τη εμφανίσει". Το ευρώ όμως ΟΧΙ, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ αδελφέ για τις απαντήσεις. Οφείλω όμως να πω ότι στο 3ο ερώτημα απάντησες ολίγον αόριστα. Ίσως βέβαια να μην θες να δώσεις πληροφοριές π.χ. αν έχεις σπίτι, χρήματα κ.λπ. είναι δικαίωμά σου οπότε κατανοώ την απάντησή σου.

      Διαγραφή

    4. Αν δημοσιεύσω τα προσωπικά δεδομένα που ζητάς αγαπητέ Ιωάννη, πιθανόν να έχεις σοβαρά θέματα με τον ευρωπαϊκό "δημοκρατικό" νόμο GDPR που είναι σε εφαρμογή από 25.5.2018

      Η χήρα έδωσε το δίλεπτο, και όμως θυσίασε περισσότερα από όλους τους άλλους.

      Διαγραφή
    5. χαχαχα ναι ο νόμος GDPR!

      Δεν ζήτησα προσωπικά δεδομένα κατά την έννοια του εν λόγου νόμου, απλώς με ενοχλείτο γεγονός μερικοί να κηρύττουν την μη αποδοχή της κάρτας και ακόμα να μην έχουν εγκαταλείψει τα υπάρχοντά τους........

      Δεν ομιλώ προσωπικά για εσένα αλλά γενικά.....

      Διαγραφή
  4. Οι αγαπητοί μας τραπεζίται :

    http://scripta---manent.blogspot.com/2018/05/blog-post_657.html?m=1

    Όταν λοιπόν το όριο αγορών για προϊόντα και υπηρεσίες πέσει από τα 200 ευρώ στα 5 ευρώ τότε οι χρεωστικές κάρτες, οι πιστωτικές κάρτες και η νέα τσιπαρισμένη ταυτότητα (χωρίς την οποία δεν θα μπορεί κανείς να έχεις τραπεζικό λογαριασμό και κάρτες) θα είναι ή δεν θα είναι ένα συνδυαστικό χάραγμα, χωρίς το οποίο ουδείς θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει ?

    Σαφώς και θα είναι !

    ΤΟ ΑΜΚΑ αν και πρόδρομος του χαράγματος δεν ήταν το ΧΑΡΑΓΜΑ γιατί κάποιος μπορούσε να δουλέψει μαύρα.

    Όταν καταργηθεί ή αχρηστευθεί στην πράξη το ρευστό, τότε όλα τα "εργαλεία" του συστήματος (κάρτες, ταυτότητες), θα δέσουν χειροπόδαρα τον κόσμο και θα τον οδηγήσουν όπως η μηχανή του τρένου τα βαγόνια στον αντίχριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὅπως αὐτὸς ποὺ διδάσκει περὶ ἐλεημοσύνης ἀλλὰ δὲν ἐλεεῖ κατακρίνετε, ἔτσι καὶ αὐτὸς ποὺ προτρέπει τὸν κόσμο νὰ ἀρνηθεῖ τὴν παραλαβὴ τῆς κάρτας τοῦ πολίτου καὶ ἀρκεῖται εἰς αὐτὸ μόνο χωρὶς τὴν ἀνάλογη προθυμία του (ἐὰν δύναται) γιὰ τὴν ἐνίσχυσή τους ΚΑΙ σὲ ὑλικά, σαφῶς κατακρίνεται.
    Διότι αὐτὸς ποὺ δὲν ἔχει οἰκογένεια, ἢ ζεῖ σὲ χωριὸ, ἢ εἶναι μοναχός, εὔκολα μὲ λίγες στερήσεις ἐπιβιώνει, ἐν ἀντιθέσει μὲ τοὺς οἰκογενειάρχες...
    Μὴν ἀρκούμαστε λοιπὸν στὴν διδασκαλία μόνο, ὅπως οἱ ὑποκριτές, ἀλλὰ νὰ εἴμεθα πρόθυμοι καὶ εἰς τὸ νὰ συμπάσχουμε μοιραζόμενοι τά ὑλικά ἀγαθά. Ἀλλὰ καὶ εἰς αὐτὴν τὴν περίπτωση, τὸ ἀναγκαῖο σὲ μένα, π.χ. τὸν καλόγερο, ἑνὸς ξεροκόμματου γιὰ ἐπιβίωση δὲ ἰσχύει καὶ γιὰ τὸν οἰκογενειάρχη μέ παιδιά ἡ κάποιον ἀσθενῆ ψυχικὰ ἢ σωματικά...
    Πασῶν τῶν ἀρετῶν, λοιπόν, ἡ διάκρισις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Αγιορείτη :

    Πολύ ευχαρίστως στις δύσκολες ημέρες που θα έρθουν να αναβιώσει το παρακάτω :

    Πραξ. 4,32 Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά.

    Πραξ. 4,33 καὶ μεγάλῃ δυνάμει ἀπεδίδουν τὸ μαρτύριον οἱ ἀπόστολοι τῆς ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ χάρις τε μεγάλη ἦν ἐπὶ πάντας αὐτούς.

    Πραξ. 4,34 οὐδὲ γὰρ ἐνδεής τις ὑπῆρχεν ἐν αὐτοῖς· ὅσοι γὰρ κτήτορες χωρίων ἢ οἰκιῶν ὑπῆρχον, πωλοῦντες ἔφερον τὰς τιμὰς τῶν πιπρασκομένων καὶ ἐτίθουν παρὰ τοὺς πόδας τῶν ἀποστόλων·

    Πραξ. 4,35 διεδίδετο δὲ ἑκάστῳ καθότι ἄν τις χρείαν εἶχεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να μην πάρεις την κάρτα του πολίτη και να νομίζεις ότι θα σωθείς μένοντας αντιευαγγελικός ως προς τις παραπάνω πράξεις των αποστολών ειναι ειναι τουλάχιστον σχιζοφρενικό.... σημερα που υπάρχουν οι διάδοχοι των Αγίων Αποστολών άρουν σας τιμάς παρα τους πόδας των λαϊκών σωματείων ..... και φυσικά οι λαϊκοί λένε ότι οι εκκλησίες ειναι δικές τους αυτοί λεει τις κρατήσανε άρα και το "και ουδέ εις τι των υπαρχόντων έλεγεν ίδιον ειναι, αλλ ην αυτούς απαντά κοινά" πάει περίπατο και εμείς νομίζουμε ότι μπορούμε να θυσιάσουμε την δίκη μας περιουσία στους διωγμούς .... εδώ διαχειρίζονται και διοικούν τις εκκλησίες λαϊκοί σαν τους προτεστάντες ... οι ίδιοι που θα αρνηθούν την ΚτΠ μιλάμε για μαύρα μεσάνυχτα ...... περιμένουμε να μας φωτίσει το σκότος ο Κύριος ημων Ιησούς Χριστός όντας αντιευαγγελικοί σε θεμελιώδη θέματα της εκκλησίας και επιλεκτικά Ζηλωτές. Οι πράξεις των αποστολών δείχνουν πως πρέπει να λειτουργεί η εκκλησία οι Χριστιανοί τότε δεν είπανε στον Άγιο Απόστολος Παύλο :
    Α όχι Απόστολε εμείς δεν σου δίνουμε την φιλανθρωπία μας - περιουσία μας γιατί εισαι πρώην Ιουδαίος οπως και οι άλλοι αποστολοι , και που ξέρουμε εμείς αν θες να πάρεις την περιουσία μας και τις εκκλησίες που χτίσαμε και κρατήσαμε με τους διωγμούς και να τα δώσεις στους Ιουδαίους ;;; το πλήρωμα της εκκλησίας του Χριστού θα σκεφτόταν και θα λειτουργούσε ετσι; αν διαβάσουμε τις πράξεις θα δούμε ότι όχι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γεώργιε,

      Καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου ότι έχεις μπερδέψει λιγάκι την έννοια της Εκκλησίας με το κτίσμα του Ιερού Ναού. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

      Το ποιος φροντίζει για τη διαχείριση και τις υλικές ανάγκες του Ιερού Ναού δεν έχει καμία σημασία, αρκεί να μην μπερδεύονται τα δογματικά με τα διοικητικά. Κάτι που δυστυχώς γίνεται με τα ΘΝΠ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κυριἀκο εσύ νομίζεις ότι το ΘΝΠ αφορά ζήτημα δογματικής φύσεως; Αν ναι τότε γνώριζε ότι τούτο δεν σημαίνει ότι πρέπει και να ασπαστούμε αυτήν την άποψη. Το γιατί δεν την ασπαζόμαστε, ήδη έχω απαντήσει μερικώς (π.χ. σε ερμηνείες τύπου: «δεν μας αναγνωρίζουν ως κανονική Εκκλησία....») λες και πριν μας αναγνώριζαν, αλλά θα απαντήσω και εμπεριστατωμένα. Για την επίσημη Εκκλησία ανέκαθεν θεωρούμασταν σχισματικοί, και για την Πολιτεία όταν γινόταν έμμεση αναγνώριση γινόταν μόνον και μόνον για τους ψήφους!

      Διαγραφή
    3. Επίσης αν δεις την ανάρτηση εδώ (https://entoytwnika1.blogspot.com/2018/05/blog-post_9.html) την οποία δημοσίευσα μόνον ως ντοκουμέντο ιστορικό, και όχι ως να αποδεικνύει την δήθεν αναγνώρισή μας, θα αντιληφθείς ότι υπάρχει και συνέχεια (για όποιον του αρέσει η έρευνα ας μελετήσει και θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές) η οποία ξεκαθαρίζει προς όλους το τι είμασταν και είμαστε για την επίσημη Εκκλησία.

      Διαγραφή

    4. Μακάρι να είναι όπως τα λες αγαπητέ Ιωάννη. Το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.

      Όλα θα φανούν στην πράξη.

      Διαγραφή
    5. Γνωρίζω αδελφέ ότι είσαι καλοπροαίρετος αλλά έλπιζε επί τον Κύριον. Επίσης ξαναλέγω (όπως και παλαιότερα) ότι πρέπει να προσέχεις τις ''ερμηνείες'' ορισμένων που αποφαίνονται μετά πάσης βεβαιότητος δια το τι είναι ακριβώς η ΚτΠ κ.λπ. Να μόλις πριν από λίγο ενθυμήθηκα ένα βιβλίο του έτους 2008, που μετά πάσης βεβαιότητος ο Συγγραφέας αυτού, αποφαινόταν ότι ο ΑΜΚΑ είναι το προτελευταίο στάδιο του Χαράγματος. Πρόσεχε τις ερμηνείες και τις μετά σιγουριάς βεβαιώσεις........

      Διαγραφή

    6. ΤΟ ΑΜΚΑ ήταν και αυτό ένα βήμα.

      Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσουμε να περπατάμε προς αυτή την κατεύθυνση.

      Διαγραφή
  8. Όχι αγαπητέ Κυριάκο εχει πολυ μεγάλη σημασία το ποιος φροντίζει την διαχείριση και τις υλικές ανάγκες και αυτός πρέπει να ειναι ο επίσκοπος έστω και εμμέσως ορίζοντας επιτρόπους οι επίτροποι ομως να ξερεις ειναι αυτόκλητοι (λίαν επιεικώς ) την σημάτων ημέρα στις ενορίες των ΓΟΧ.... ντρέπομαι και μόνο που τα λέω...και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται κανένα ΘΝΠ εγω δεν ανέφερα κάτι τέτοιο και ούτε ο νόμος ορίζει κάτι τέτοιο. γιατί οι Άγιοι Αποστολοι είχανε νομικό πλαίσιο να επικαλεστούν; Η Εκκλησία του Χριστού ειναι μια αδερφέ όπως και ο Ίδιος ο Χριστός που ειναι η κεφαλή της χτες και σημερον ο Αυτός και εις τους αιώνας! Όποτε κάθε τι άλλο ειμαι περιττό και δικαιολογία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Και κάτι από τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο που πιστεύω είναι αρκετά επίκαιρο :

    Λόγος κγ : Περί αγάπης του Θεού και Αποταγής και της εν αυτώ αναπαύσεως :

    1) Παραφυλάττου εκ των μικρών, ίνα μη εμπέσεις εις τα μεγάλα.

    2) Μη δεσμεύσης την σην ελευθερία εν ταις αιτίαις της τρυφής, ίνα μη δούλος των δούλων γένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top