Μας στέλνουν διάφορα email ερωτώντας το γιατί δεν σχολιάσαμε το βίντεο του π. Σάββα που αναρτήσαμε, παρά γράψαμε μόνον ''χωρίς σχόλια''. Ο λόγος είναι απλός. 

Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι διαφωνούμε με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι κάθε λογής νεοαποτειχισμένοι, δηλαδή να τοποθετούνται για σοβαρότατα θεολογικά και εκκλησιολογικά ζητήματα με βίντεο τα οποία είναι και πολύωρα (το συγκεκριμένο είναι σχεδόν 3 ωρών!!!). Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατον να σχολιάζεις δια μέσω ενός άρθρου κάθε βίντεο δυο ή τριών ωρών! Ειδικά το συγκεκριμένο, αναφέρει τόσα πολλά ζητήματα τα οποία περιέχουν αντιφάσεις, συκοφαντίες, προσωπικές ερμηνείες του π. Σάββα κ.α., αλλά  περιέχει και πληροφορίες. Είναι λοιπόν αδύνατον να αναλυθούν σε άρθρο. Αν θέλανε ''διάλογο'' για να συζητηθούν ζητήματα που ενώνουν ή χωρίζουν, όπως πολλάκις λέγουν, έχουμε αναφέρει πως θα μπορούσε να γίνει. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι νεοαποτειχισμένοι προτιμούν το διαδίκτυο.... Να είναι καλά οι αναγνώστες......

Θα αναμένουμε το περιβόητο βίντεο που θα αναλύει τα ζητήματα των Γ.Ο.Χ., όπως ήδη προετοιμάζει και αναφέρει ο π. Σάββας, και ελπίζουμε να μην είναι και αυτό τρίωρο!

Υ.Γ. Ως συκοφαντίες θεωρούμε τα λεχθέντα περί σχισματικών.... Δεν μας ενοχλεί. Από το 1924 έως σήμερον τα ίδια διαβάζαμε και σήμερα ακούμε.

1 comments:

  1. Μα εάν δεν μας πούν Σχισματικούς ή τους κληρικούς μας δήθεν αντικανονικούς τότε είναι υποχρεωμένοι να ενωθούν μαζί μας αφού χωρίς τις κατηγορίες αυτές θα είμασταν και κατ αυτούς απόλυτα Ορθόδοξοι οπότε θα χανόταν η αυτονομία δρασης που έχουν ως νεοαποτειχισμένοι και ως δήθεν ορθότεροι από εμάς τους " ολιγόνοες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top