Το νέο τρένο υψηλής ταχύτητας που ολοκληρώνει τη σύνδεση του πρόσφατα αναβαθμισμένου διεθνή αεροδρομίου του Ισραήλ κατευθείαν στο Όρος του Ναού αναμένεται να ολοκληρωθεί εγκαίρως για το Πάσχα, το οποίο ένας μυστικιστής θεωρεί κατάλληλο, αφού τόσοι εσωτερικοί υπαινιγμοί δείχνουν ότι ο δρόμος προς τον Τρίτο Ναό θα γίνει με σιδηροδρομικές γραμμές.
Ο ραβίνος Yehoshua Leib Diskin, ένας ηγετικός ραβίνος που έζησε  στην Ιερουσαλήμ στα τέλη του 19ου αιώνα ανέφερε το 1892 : "Οταν ακούσετε τη σφυρίχτρα του πρώτου τρένου που θα φτάσει στην Ιερουσαλήμ,τότε θα καθαρίζουν το δρόμο γιατί ο Μεσσίας και η γούλα (λύτρωση) θα είναι στο δρόμο".

Ο Rabbi Fish βλέπει αυτό το φαινόμενο τρένου πριν από το Μεσσία με τη νέα πίστα υψηλής ταχύτητας που θα φέρει τους ταξιδιώτες απευθείας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ. Το τρένο αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί τον Απρίλιο, ακριβώς εγκαίρως για τις διακοπές του Πάσχα.
 "Ένα τρένο υψηλής ταχύτητας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για το Πάσχα, όταν όλο το Ισραήλ πρέπει να φέρει τη θυσία του στο Ναό", λέει ο Fish στο News Breaking Israel. "Ο Χάσεμ (ο Θεός, κυριολεκτικά το όνομα) προετοιμάζει το δρόμο για τους προσκυνητές να φτάσουν στο Ναό".
Ο Fish εξήγησε ότι ένα τρένο έχει ειδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν το πιο κατάλληλο μέσο μεταφοράς για προσκύνημα.
"Πρακτικά, ένα τραίνο είναι το καλύτερο μέσο αφού μπορεί να μεταφέρει πολλούς περισσότερους ανθρώπους χωρίς τους κινδύνους ή τη κυκλοφοριακή συμφόρηση που συνδέονται με τις εθνικές οδούς", δήλωσε ο Fish.
Όντας μαθητής της Καμπάλα, όμως, οι πρακτικές του εξηγήσεις είχαν εσωτερικές πηγές."Η εβραϊκή λέξη" rakevet "σημαίνει κυριολεκτικά να ενταχθούν τα πράγματα μαζί", δήλωσε ο Fish. "Αυτός είναι ο σκοπός των προσκυνηματικών γιορτών: να φέρει μαζί όλο το Ισραήλ".
"Στη Γεμετρία (εβραϊκή αριθμολογία), το" rakevet "ισούται με το 622, ακριβώς το ίδιο με το" har HaBayit "(το Όρος του Ναού)", δήλωσε ο Fish.
Ο ραβίνος Matityahu Glazerson, ένας εμπειρογνώμονας στους κώδικες της Βίβλου, βρήκε μια υπόδειξη γι 'αυτό στο 17ο κεφάλαιο της Γένεσης. Ο ραβίνος Glazerson πραγματοποίησε έρευνα με κενό 70  γραμμάτων από τότε που το Ισραήλ γιόρτασε πρόσφατα την 70η επέτειό του. Σε στενή εγγύτητα, βρήκε τις λέξεις Tel aviv, Ιερουσαλήμ, 'rakevet' (τρένο), και τις εβραϊκές επιστολές που υποδεικνύουν φέτος, 5778.
Ο Asaf Fried, εκπρόσωπος των κινήσεων του United Tempe"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νέο τρένο είναι μέρος της διαδικασίας geula", είπε ο Fried στο News Breaking Israel. "Όλοι όσοι ασχολούνται με το κίνημα του Όρους του Ναού το βλέπουν με αυτόν τον τρόπο και ακόμη και οι πολεοδόμοι καταλαβαίνουν ότι ετοιμάζονται για τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα. Γιατί αλλιώς να κάνουν τη γραμμή του τρένου απευθείας από το αεροδρόμιο στο Όρος του Ναού; Δεν είναι μόνο ένα από τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα του Ισραήλ; "
Παρόλο που το τρένο μεγάλης ταχύτητας θα βελτιώσει σημαντικά την πρόσβαση στο ¨Ορος του Ναού, ο Fried βλέπει το αυτό σαν ένα μόνο μέρος της πρακτικής προσπάθειας που απαιτείται για να προετοιμαστεί για ένα πραγματικό Ναό.
"Είμαι εξοικειωμένος με πηγές που εκτιμούν ότι ο Τρίτος Ναός θα φέρει επιπλέον 7,5 εκατομμύρια τουρίστες στο Ισραήλ ετησίως", δήλωσε ο Fried. "Αυτό θα απαιτήσει πολύ περισσότερα από ένα νέο σιδηροδρομικό δίκτυο. Δεν υπάρχουν αρκετά δωμάτια για να στεγάσουν τους προσκυνητές που έρχονται στην Ιερά Πόλη για τις γιορτές. "
Η δήλωση του Fried είναι ακριβής. Το ενδιαφέρον για την Ιερουσαλήμ αυξάνεται και πέρυσι έθεσε ένα νέο ρεκόρ για τον τουρισμό με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες στην πόλη. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την έλλειψη καταλυμάτων και το 2016 καθιέρωσε σχέδιο για την προσθήκη 27.000 περισσότερων δωματίων στα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ έως το 2026.
Αλλά ο Fried δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη στέγαση των ανθρώπων."Με όλους αυτούς τους προσκυνητές που αναμένονται, θα πρέπει να βάλλουν δύο γραμμές τρένων", δήλωσε ο Fried. "Και φυσικά, θα χρειαστούν αυτοκίνητα βοοειδών για να φέρουν τη θυσία όλων".




ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top