Σήμερα Σάββατο, 31 Μαΐου 2014, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νεολαίας Ανατολής (Anadolu Gençlik Derneği), διοργανώθηκε πρωινή προσευχή στον αύλειο χώρο της Αγίας Σοφίας.

Στην προσευχή πρωτοστάτησε ο εκ των ιμάμηδων της Μέκκας, Abdullah Basfar, ενώ συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι από διάφορα σημεία της Πόλης.
Πριν την προσευχή το πλήθος φώναζε συνθήματα, όπως "Να σπάσουν οι αλυσίδες και να ανοίξει η Αγιά Σοφιά".
Η όλη ενέργεια, που αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος πίεσης και άλλοθι, για να "υποχρεωθεί" η κυβέρνηση να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε ισλαμικό τέμενος, οργανώνεται και συντονίζεται από κύκλους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του Γκιουλέν, οι οποίοι διαγκωνίζονται πάνω στην Αγία Σοφία, για να κερδίσουν οπαδούς ανάμεσα στα φανατισμένα στίφη των σουνιτών ψηφοφόρων της Τουρκίας.




ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




ΠΗΓΗ ''ΑΚΤΙΝΕΣ''

1 comments:

  1. «2. Ἡ ἀδελφική ἡμῶν συνάντησις σήμερον εἶναι ἕν νέον καί ἀναγκαῖον βῆμα εἰς τήν πορείαν πρός τήν ἑνότητα, πρός τήν ὁποίαν μόνον τό Ἅγιον Πνεῦμα δύναται νά μᾶς ὁδηγήσῃ, ἐκείνην τῆς κοινωνίας ἐν νομίμῳ ποικιλίᾳ (...) Ἐνῷ γνωρίζομεν πλήρως ὅτι δέν ἔχομεν φθάσει εἰς τόν σκοπόν τῆς πλήρους κοινωνίας, ἐπιβεβαιοῦμεν σήμερον τήν δέσμευσίν μας νά συνεχίσωμεν βαδίζοντες ἀπό κοινοῦ πρός τήν ἑνότητα, διά τήν ὁποίαν προσηυχήθη ὁ Κύριος πρός τόν Πατέρα «ἵνα πάντες ἕν ὦσιν»

    Από την Κοινή Δήλωση πάπα Φραγκίσκου και οικουμενικού Βαρθολομαίου, μετά τη συνάντηση που είχαν και προσευχήθηκαν στα Ιεροσόλυμα. Την άλλη φορά θα είναι μαζί τους και ο Φετουλάχ Γκιουλέν, μπορεί και ο ραββίνος Σνάϊερ, από τη Συναγωγή του Παρκ Ηστ, New York. Μόνο το άγιον πνεύμα (ποιο απ΄ όλα; πολλά δεν έχουμε ;) μπορεί να τους οδηγήσει στην ενότητα, όχι βέβαια στην ένωση (Ένωση) διότι αυτή χρειάζεται "δογματικήν ρύθμισιν", όπως είχε πει ο Αθηναγόρας. Θα την κάνει, λέμε εμείς, η δογματικότητα ! Δεν μπορεί, θα γίνει κι αυτό, όπως έγινε με την κανονικότητα των ιερών Κανόνων. Κάποιος θα βρεθεί, σαν τους Λοβέρδο ή Βενιζέλο με τις διασταλτικές (διασταλτικότητα) ερμηνείες του Συνταγματος (συνταγματικότητα). Τα λήγοντα σε -οτητα της βλακότητας μας αποβλάκωσαν.

    Παρένθεση
    Ο Κύριος προσευχήθηκε για την ενότητα και όχι για το "ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς ἕν ἐσμὲν". Λάθος έκανε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ! Το είπε το άγιον πνεύμα (του πάπα) στον πάπα και οι δικοί μας συμφώνησαν. Έγιναν κι αυτοί πάπες.

    Μέγας είσαι Κύριε, πώς τους ανέχεσαι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top