Από 7- 10 Σεπτεμβρίου 2016 στο γνωστό Ρωμαιοκαθολικό  οικουμενιστικό «μοναστήρι» του Μπόζε στη βόρεια Ιταλία,  διοργανώνεται το 24ο Διεθνές Συνέδριο για την «Ορθόδοξη Πνευματικότητα» με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία».
Στο μοναστήρι εγκαταβιώνουν «μοναχοί και μοναχές» που ανήκουν σε διαφορετικά χριστιανικά δόγματα. Πρόκειται δηλαδή για μια, μεικτή και διομολογιακή μοναστική κοινότητα. «Bose è una comunità di monaci e di monache appartenenti a chiese cristiane diverse che cercano Dio nell'obbedienza al Vangelo,nella comunione fraterna e nel celibato».
Φέτος συμμετέχουν ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης που θα μιλήσει με θέμα «Μαρτύρων αίμα, σπόρος κοινωνίας» ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, με θέμα «Η μαρτυρία και η διακονία κοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και ο Αρχιμ. Παντελεήμων Μανουσάκης,  Καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Ρωμαιοκαθολικό Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού στη Βοστόνη,  η Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Επίκ. καθ. Καινής Διαθήκης στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ, ο Αθανάσιος Παπαθανασίου του περιοδικού "Σύναξη" και άλλοι Ορθοδόξοι κληρικοί και λαϊκοί.


Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου.



ΠΗΓΗ: AKTINEΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top