Παρακολουθήσαμε τα λυπηρά γεγονότα της επίθεσης των ισλαμιστών κατά των κοπτών. Παρακολουθήσαμε επίσης και τους Οικουμενιστές, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία προς εκμετάλλευση των γεγονότων αυτών, ώστε να παρουσιάσουν τις πεπλανημένες τους αντιλήψεις, επωφελούμενοι την λύπη των απλοϊκών ανθρώπων! Το έχουμε δει πολλάκις π.χ. όπως . Δια τούτο οι άγιοι μας συμβουλεύουν και προειδοποιούν: 


Mας ομίλησαν για αίμα χυμένο στον βωμό της Χριστιανικής πίστης! Είναι όντως εξοργιστικός ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι κάθε λογής Οικουμενιστές εκμεταλλευόμενοι και μη σεβόμενοι τους ανθρώπους, αλλά ούτε και την Αλήθεια την οποίαν αναμιγνύουν με το ψεύδος! Εμείς γνωρίζουμε ότι την αμαρτίαν του σχίσματος:

«Ουδέ μαρτυρίου αίμα...... δύναται εξαλείφειν» (Ιωάννου του Χρυσοστόμου, P.G. 62, 85-86)

Είδαμε επίσης άρθρα τα οποία μας πληροφορούν ποιοί οι Μονοφυσίτες! Ούτε ένας δεν παρουσίασε Πατερικές μαρτυρίες, παρά μόνο μαρτυρίες συγχρόνων καθηγητών αλλά και Οικουμενιστών δεσποτάδων!

Τι μας λέγουν όμως οι Πατέρες; Ποιοί είναι Μονοφυσίτες; Είναι αιρετικοί ή είναι (όπως λέγουν οι Οικουμενιστές), μία Χριστιανική κοινότητα; Μάλιστα ο όρος ''Μονοφυσίτες'' έχει απορριφθεί από τον σύγχρονο Οικουμενι(στι)κό «διάλογο»!

Ας μελετήσουμε τους Πατέρες μας, οι οποίοι είναι οι ''πυξίδες'' μας στο ''ταξίδι'' αυτό που ονομάζεται επίγειος βίος, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε εις τον προορισμό μας ασφαλείς, μη δίνοντας σημασία στις καταιγίδες και κλυδωνισμούς των αιρέσεων και των αιρετικών!

Σε μέλλοντα χρόνο θα κάνουμε μία πλήρη Πατερική ανάλυση περί των Μονοφυσιτών, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να έχει μία ολοκληρωμένη άποψη.




ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ΠΕΡΙ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΣΕΛ. 281

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top