ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': Λάβαμε ένα μήνυμα και θέλουμε να σχολιάσουμε κάποια γεγονότα που είδαμε.
   Μερικοί παραπονούνται, ερωτώντας, που είναι οι Ορθόδοξοι, γιατί δεν διαμαρτύρονται, που είναι οι Γ.Ο.Χ κ.λπ. κ.λπ. Η προσωπική μας θέση την οποία με παρρησία λέγουμε (διότι εμείς συμμετείχαμε και συμμετέχουμε σε όλα τα συλλαλητήρια και διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί παλαιότερα και σήμερα), είναι ότι επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος! Και εξηγούμαστε καλύτερα· όταν σταματήσουν μερικοί από τους συμμετέχοντες (όπως είδαμε σε πρόσφατο βίντεο) να ουρλιάζουν με αλαλαγμούς υβρίζοντας τον κόσμο που πήγε να δει την παράσταση, τρίζοντας τα δόντια τους έμπροσθεν όλων, τότε θα είμαστε και εμείς μαζί τους! Δικαιολογίες δεν περνάνε! Η στάση αυτή δεν είναι ορθή, πάντα κατά την γνώμη μας. Με αυτόν τον τρόπο, και να ήθελες να πείσεις, δεν μπορείς να πείσεις ούτε τον εαυτό σου! Οπότε, αν θέλουν οι εν Χριστώ αδελφοί να δούνε κόσμο, τότε προτείνουμε ή να απομονώσουν τους εν λόγω (συγχωρέστε μας για την έκφραση) ''τσαμπουκάδες'', ή να αποστασιοποιηθούν από αυτούς δηλώνοντάς το. Ότι η παράσταση είναι βλάσφημη, τούτο ούτε καν το συζητούμε, αυτονόητο είναι! Όμως μην λησμονούν μερικοί ότι ο Χριστός βλασφημείται διότι εμείς είμαστε η αιτία που βλασφημείται, λόγω των κακών μας έργων, λόγων κ.λπ.. Άραγε τι είναι χειρότερο; να τον βλασφημούν όσοι δεν τον πιστεύουν, ή αυτοί που υποτίθεται ότι τον πιστεύουν; Ας σκεφθούν τούτους τους λόγους οι εν Χριστώ αδελφοί, και θα διαπιστώσουν ότι όντως η αιτία είμασθε πρωτίστως εμείς οι ίδιοι! Μία από τις πιο εύκολες δικαιολογίες είναι ότι πάντα φταίνε οι άλλοι! Το ίδιο επιχείρημα επικαλέσθηκαν και οι πρωτόπλαστοι, και είδαμε που βρέθηκαν και ποιές ήταν οι συνέπειες! Είναι κρίμα τόσα χιλιάδες έτη και να μην έχουμε βάλει μυαλό ακόμα!

Ο νοών νοείτω και συγχωρέστε μας αν σας πικράνουμε.

Το μήνυμα που λάβαμε έχει ως εξής:

Ήμουν εκεί την Τετάρτη το βράδυ την ώρα της παράστασης με περίπου άλλους  30 αδελφούς.
Μπήκανε περίπου τα 20 άτομα για να δούνε την παράσταση. Θεωρείται αποτυχία για το θέατρο τέτοιος αριθμός κοινού. Το χειρότερο για αυτούς εκεί μέσα είναι, πως με την παρουσία των διαδηλωτών από έξω, καταρρακώνονται και οι ίδιοι. Παρατήρησα τους υπεύθυνους του θεάτρου στην πόρτα, όλοι με κατεβασμένα κεφάλια, σιωπηλοί.

Δεν νομίζετε πως μέσα τους  αισθάνονται τον έλεγχο και την αδικία;  Δεν νομίζετε πως ο Δεσπότης Χριστός μας, με την παρουσία Χριστιανών ξεσηκώνει συνειδήσεις;

Δεν νομίζετε πως θα είναι και γι αυτούς μια επιτυχημένη ισχυρή επιχειρηματολογία για να μην προσπαθήσουν  στο μέλλον τέτοια θηριωδία;

Το πολύ σημαντικό επίσης,  πως ακόμη και τα ματ που ήταν παρόντα για να διαφυλάξουν την παράσταση, όλα νέα παιδιά, ήταν με κατεβασμένα κεφάλια, αμίλητοι, προσεχτικοί σε αυτά που φώναζαν οι αδελφοί. Ακόμη και κάποιοι περαστικοί ενσωματώθηκαν μαζί μας, και μία νεαρή  Γιαπωνέζα που βαφτίστηκε Ορθόδοξη στην Ελλάδα, προσήλθε δίπλα μου και στάθηκε για λίγο στη διαμαρτυρία.

Σκέφτηκα πως αυτή η Γιαπωνέζα θα ελέγξει πολλούς από εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς εν ημέρα Κρίσεως.

Είναι σημαντική η παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις για να λαμβάνουν το μήνυμα οι αντίχριστες δυνάμεις  που σφυγμομετρούν τις καταστάσεις. Να καταλάβουν  πως δεν είμαστε ψοφίμια Χριστιανοί  και πως σηκωνόμαστε λίγο από τη βολή του καναπέ μας.

Διαδηλώνουμε όχι μόνο για την Βλασφημία που λαμβάνει χώρα στο Ακροπόλ, αλλά και για την κάθε βλασφημία που επιτελείται εις βάρος της  Ελλάδας στις μέρες μας.

Εάν ξεσηκωθήκαμε 1,5 εκατομμύριο  μασίφ  Ελληνικός λαός,  για τις απαράδεκτες  κυριαρχικές διαθέσεις των Σκοπίων, πόσο μάλλον θα πρέπει να ξεσηκωθούμε για τις απαράδεκτες κυριαρχικές διαθέσεις του σατανά, εις βάρος της Ελλάδας. Δεν μπορεί ο Σατανάς να σηκώνει δημόσια φωνή βλασφημίας στην Ελλάδα την Χώρα των Αγίων, και εμείς να καθεύδουμε. Είναι ο δημόσιος χαρακτήρας που μας επιτάσσει να ξεσηκωθούμε.

Εύχομαι να γίνουμε αντάξιοι του ονόματος  και της παρακαταθήκης της Ορθοδοξίας που μας εμπιστεύτηκε ο Χριστός μας.

Εύχομαι οι Ιερείς και οι Αρχιερείς που λαμβάνουν την κοινοποίηση να μεριμνήσουν, το εύχομαι.

Καλή σαρακοστή εύχομαι με καρπούς Αγιοπνευματικούς να αξιωθούμε.

Συγχωρέστε με...

Εν Χριστώ


12 comments:


  1. Άρθρο 10

    Διάλυση θρησκευτικού νομικού προσώπου

    .......... αν η λειτουργία του έχει καταστεί παράνομη ή ανήθικη ή αντίθετη προς τη δημόσια τάξη.

    Μήπως όμως η κρατική πλέον ιεραρχία ΓΟΧ δεν θέλει τέτοια συλλαλητήρια για να μην καταστεί αντίθετη προς τη δημόσια τάξη η οποία διοικείται από Μασσώνους και υπηρετεί Μασσώνους ?

    Αλήθεια, τι σημαίνει στην πραγματικότητα ο όρος "αντίθετη προς τη δημόσια τάξη" ?

    Κυριάκος Βαρβέρης - Ιεροκατήγορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ίσχυε αυτό που γράφεις, τότε δεν θα τους βλέπαμε στα συλλαλητήρια, π.χ. στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Σου θυμίζω ότι μερικοί είχαν γράψει (μετά πάσης βεβαιότητος!) ότι αν δούμε κανέναν από αυτούς να τους στείλουμε και φωτογραφία (ειρωνικά)! Ε να όμως που ήταν εκεί!

      Θα σε παρακαλέσω να μην ξανααναφέρεις το ''ιεροκατήγορος'' ούτε για αστείο διότι: 1ον ) δεν είναι αστείο και 2ον) είπα την γνώμη για το εν λόγω θέμα-ζήτημα που συζήτησαμε. Αν είναι η γνώμη μου να αποτελεί αντικείμενο ειρωνείας, τότε να σταματήσω να συνδιαλέγομαι μαζί σου. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα αδελφέ.... διάλογο κάνουμε.

      Διαγραφή

    2. Αγαπητέ Ιωάννη,

      Βγήκε καμιά ανακοίνωση από την κρατική ιεραρχία ΓΟΧ για το συλλαλητήριο που έγινε στην Θεσ/νίκη, που να προτρέπει στη συμμετοχή του ? Δεν νομίζω !

      Οπότε, η αλληλουχία έχει ως εξής: Είδαν τον κόσμο στη Θεσ/νίκη (ποιος λογικός θα κατηγορούσε 500.000 ανθρώπους για ενέργεια αντίθετη προς τη δημόσια τάξη ?) και μετά προχώρησαν στην ανακοίνωση για την Αθήνα.

      Σχετικά με το "ιεροκατήγορος" :

      Επειδή καταφέρομαι ευθέως και επωνύμως απέναντι στην κρατική ιεραρχία ΓΟΧ, αναφέρω εκ των προτέρων την ιδιότητά μου έτσι ώστε οι αδελφοί που πιθανόν να διαβάζουν αυτά που γράφω, να μην μπούνε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι αυτή την λέξη.

      Οπότε την χρησιμοποιώ εκ των προτέρων από μόνος μου.

      Είναι απόλυτο δικαίωμά σου να φιλοξενείς ή να μη φιλοξενείς σχόλια που θα φέρουν την υπογραφή "ιεροκατήγορος".

      Να είσαι πάντα καλά και να σε ευλογεί και να σε σκεπάζει ο Κύριος.

      ΥΓ: Δεν έχω τίποτε προσωπικό με κανέναν αδελφό. Υπάρχουν όμως ανοικτοί "λογαριασμοί" με την κρατική ιεραρχία ΓΟΧ. Ελπίζω κάποια στιγμή να κλείσουν αυτοί οι "λογαριασμοί".

      Διαγραφή
    3. Τα περί ανακοινώσεων κ.λπ. είναι προσωπικές σου διαπιστώσεις και μόνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι είτε λάθος είτε σωστές..... Το πρόβλημα δεν είναι το αν μπούνε οι αδελφοί σε πειρασμό, αλλά το να αποφύγεις εσύ προσωπικά τον πειρασμό, επαναλαμβάνω (όπως και στο άρθρο), ότι το πιο εύκολο επιχείρημα είναι ότι φταίνε πάντα οι άλλοι!

      Δεν είπα ότι θέλω ή δεν θέλω να φιλοξενώ σχόλια, αλλά αυτό που είπα είναι ότι αν συνδιαλέγομαι με κάποιον και αυτός με ειρωνεύεται, τότε θα σταματήσω να συνδιαλέγομαι.

      Εν πάση περιπτώσει όπως νομίζεις. Τι άλλο να πω.

      Διαγραφή
    4. Όσο για την Θεσσαλονίκη: http://entoytwnika1.blogspot.gr/2018/01/blog-post_52.html

      Διαγραφή

    5. Σχετικά με το link:

      http://entoytwnika1.blogspot.gr/2018/01/blog-post_52.html

      Δεν ήταν Συνοδική ανακοίνωση. H Συνοδική ανακοίνωση βγήκε αργότερα. Αλίμονο αν οι τοπικοί Επίσκοποι δεν προέτρεπαν το ποίμνιό τους να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

      Ας μην αναγάγουμε όμως το αυτονόητο σε ομολογία πίστεως.

      Διαγραφή
    6. Έλα τώρα αδελφέ! Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης μου λέγεις τώρα! Ο Φώτιος είναι Γραμματέας της Συνόδου και ότι συνεπάγεται με αυτό......

      Διαγραφή

    7. Τι συνεπάγεται αδελφέ Ιωάννη ? Μήπως η ιδιότητά του ως Αρχιγραμματέα τον κάνει ανώτερο από τους συνεπισκόπους του ? Δεν νομίζω !

      Άλλο η Συνοδική Απόφαση που δεσμεύει μια τοπική Εκκλησία και άλλο η δράση ενός Επισκόπου. Το γενικό προσδιορίζει το μερικό και όχι το αντίστροφο.

      Δηλαδή τι θα πούμε ? Ότι επειδή ο Σεραφείμ είναι στα χαρτιά αντι-οικουμενιστής είναι και στα χαρτιά αντι-οικουμενιστική η κρατική "εκκλησία" της Ελλάδος ?

      Διαγραφή
    8. Θα τα πούμε από κοντά στο ΑΚΡΟΠΟΛ.....

      Διαγραφή
    9. http://scripta---manent.blogspot.gr/2018/02/blog-post_644.html?m=1

      Διαγραφή

 
Top