Oι Τρικαμηνικοί συνεχίζουν να ''ανακαλύπτουν την Αμερική'' και μας παρουσιάζουν κάποια δήλωση - αν είναι αλήθεια τα όσα λέγει ο ''σχολιαστής'' - του Μητροπολίτη Φιλαρέτου της Ρωσικής Διασποράς κατά των Παλ/των. 

Ας δούμε ένα μικρό δείγμα - διότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε και συνέχεια με το κάθε τι που ανακαλύπτει ο καθένας αν και αργοπορημένος - δια το τι έγραφαν οι εφημερίδες - και όχι μόνο - της εποχής εκείνης, αλλά και με ποιούς είχε ''ζήτημα'' ο Φιλάρετος:















TA KEIMENA  ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ'' ΚΑΙ ΤΟΝ Κ.Ε.Ο (Κήρυκα Εκκλησίας Ορθοδόξων)



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





1 comments:

  1. Καταγγέλλω δημόσια το ιστολόγιο «Πατερική Παράδοση»- για την ακρίβεια είναι αντιπατερική - καθότι οι συντάκτες και διαχειριστές του εν λόγω ιστολογίου είναι «κατ' επάγγελμα» συκοφάντες και χειραγωγοί. Ήδη είναι γνωστόν τοις πάσι ότι εφαρμόζεται συστηματική λογοκρισία σχολίων αλλά σήμερα έφτασαν στο σημείο να θάβουν σκοπίμως τον αντίλογο σε ανάρτησή τους-διασυρμό που αφορά την διακοπή κοινωνίας της ΡΟΕΔ από τους ΓΟΧ στα τέλη της δεκαετία του 1970.Επειδή λοιπόν η αλήθεια θα πρέπει να αποκατασταθεί, την περίοδο εκείνη ένας ιερέας της ΡΟΕΔ έφυγε από την δικαιοδοσία της και απευθύνθηκε στους ΓΟΧ (Αυξεντίου τότε) προκειμένου να υπαχθεί στην δική τους δικαιοδοσία. Επειδή όμως ο συγκεκριμένος ιερέας ήταν παπικός και η ΡΟΕΔ τον δέχθηκε μόνο δια μυρώματος και έπειτα τον χειροτόνησε, ο Αυξέντιος αφού συμβουλεύθηκε καθηγητές της θεολογικής σχολής προκειμένου να επιβεβαιώσει εκκλησιολογικά το πως θα πρέπει να διαχειριστεί την ένταξη του πρώην παπικού κληρικού εν τέλει ο παπικός βαπτίστηκε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και χειροτονήθηκε.Αυτός ήταν ο λόγος που η ΡΟΕΔ διέκοψε εκείνη την περίοδο την κοινωνία με τους ΓΟΧ!

    Αυτή την αλήθεια όμως οι Ιησουίτες του «Πατερική παράδοση» επιμελώς δεν την αφήνουν να δει το φως της δημοσιότητας και έτσι δίνεται η εντύπωση στους αναγνώστες του ιστολογίου ότι δεν υπάρχει αντίλογος και θριαμβολογούν εις βάρος των ΓΟΧ και των παλαιοημερολογιτών.

    Σημειωτέον ότι είμαι αποτειχισμένη από τους ΓΟΧ αλλά η αδικία και η συκοφαντία για ζητήματα πίστεως θα πρέπει να στηλιτεύεται δημόσια και δεν χωρά καμία ανοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top