ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΛΑΒΑΜΕ ΜΕΣΩ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ.

θυμάσαι ποια ήταν η νομική διαδικασία, για την ανέγερση χώρου λατρείας προ του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου;

Οποιοσδήποτε χώρος λατρείας (ναός ή ευκτήριος οίκος) αλλοθρήσκων, ή αλλοδόξων, ή Γ.Ο.Χ.
για να ανεγερθεί έπρεπε πρώτα να πάρει την άδεια του οικείου Μητροπολίτη της (Νεοημερολογιτικής) Εκκλησίας της Ελλάδος και μετά την άδεια του Κράτους.

Επειδή για ευνόητους λόγους οι Μητροπολίτες της (Νεοημερολογιτικής) Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν έδιναν σχεδόν ποτέ άδεια ανέγερσης χώρου λατρείας (ναού ή ευκτήριου οίκου), το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε την νομική διαδικασία.

Έτσι ώστε όποιοι αλλόθρησκοι ή αλλόδοξοι ή Γ.Ο.Χ. ήθελαν να αναγείρουν χώρο λατρείας (ναό ή ευκτήριο οίκο) έπρεπε να πάρουν άδεια μόνο από το Κράτος και όχι και από τον οικείο Μητροπολίτη της (Νεοημερολογιτικής) Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, το έκανε αυτό προς όφελος των αλλόθρησκων και των αλλόδοξων, αλλά βάσει αυτής της νομικής αλλαγής ωφελήθηκαν και οι Γ.Ο.Χ.

Η αλλαγή αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην (Νεοημερολογιτική) Εκκλησία της Ελλάδος, διότι επέτρεπε στους αλλόθρησκους, στους αλλόδοξους και στους Γ.Ο.Χ. την ανεξέλεγκτη ανέγερση χώρων λατρείας.

Όντως αυτή η νομική αλλαγή, προκάλεσε την αρχή των δεινών για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα αργότερα.

Όμως σου τονίζω ξανά ότι μαζί με τους αλλόθρησκους και τους αλλόδοξους ωφελήθηκαν και οι Γ.Ο.Χ.

Τότε όλοι οι Γ.Ο.Χ. ήταν υπέρ αυτής της νομικής αλλαγής.

Κανείς Γ.Ο.Χ. δεν διαμαρτυρήθηκε γι αυτή τη νομική αλλαγή, που στην ουσία άνοιγε την Κερκόπορτα της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος στους αλλόθρησκους και στους αλλόδοξους.

Σήμερα όσοι αντιδρούν στην αλλαγή του νομικού πλαισίου, που θα επιφέρει επαρκέστερη νομική κατοχύρωση της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, είναι ή υποκριτές, κακοπροαίρετοι και συμφεροντολόγοι ή παρασυρμένοι.

Οι πρώτοι θα πρέπει να ντρέπονται.
Οι δεύτεροι, οι παρασυρμένοι, θα πρέπει να αποβάλουν τον φανατισμό, να ενημερωθούν με νηφαλιότητα για την ιστορική αλήθεια και να συμβάλουν για την καλύτερη δυνατή νομική κατοχύρωση της Εκκλησίας μας.

23 comments:

  1. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά :

    Το θέμα δεν είναι το είδος και η μορφή της νομικής προσωπικότητας αλλά αν η Σύνοδος αποδέχεται ή δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του ψευτο-λειτουργου για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι σε ένα κρατικό μητρώο.

    Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή και με βάση αυτή την Εγκύκλιο υπάρχουν, εντός της Εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος, Ιερείς δύο ταχυτήτων? Είναι σωστά αυτά τα πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι από έγκυρη πληροφορία που είχα , η εναλλακτική του μητρώου κληρικών σε συνδυασμό μάλλον με την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ήταν η μη αναγνώριση παντός θρησκευτικής τελετής και η αναγνώριση μόνο του πολιτικού γάμου ενώπιον του κράτους(όπως και στην Αγγλία).
    Μάλλον η εναλλακτική για τους πολέμιους φαντάζει καλύτερη.
    Μάλλον και κει οι ροεδ και οι ΓΟΧ για την γνωστή σεχτα είναι αιρετικοί γιατί εκτός από τον Ορθόδοξο γαμο αναγκάζονται για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα τους απέναντι στο αγγλικό κράτος να κάνουν και πολιτικό....
    Άραγε χρειάζεται να έρθει διωγμός για να αγαπήσουμε και να έχουμε ομόνοια εν Χριστώ;
    Παρατεινε το έλεος σου σ αυτούς που σε γνωρίζουν Κύριε!

    Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Ποια είναι τα δικαιώματα που θα χάνονταν Γεώργιε με την μη αναγνώριση του Κράτους?

      Τα κληρονομικα? Τα συνταξιοδοτικα? Επιδόματα? Φοροαπαλλαγες?

      Μήπως ξεχνάμε ότι μπορεί αύριο να έχουμε πεθάνει και έτσι κι αλλιώς τα παραπάνω δικαιώματα δεν θα υπάρχουν?

      ΥΓ: Για τα περί Σέκτας, καλύτερα να ψάξεις κάπου αλλού : Σε καμία στοά, σε καμία Σύνοδο....

      Διαγραφή
    2. Να ευχαριστώ τον Γεώργιο για την πληροφορία που έδωσε για τους ΓΟΧ και ΡΟΕΔ στο εξωτερικό σχετικά με τον πολιτικό γάμο, η οποία δείχνει και το μέγεθος της πνευματικής πτώσης και της υποκρισίας.

      Ο διωγμός κάποια στιγμή θα έρθει. Προσέξτε όμως τότε να μην κάνετε, όπως τώρα, υπακοή στη Σύνοδο.

      Με λίγα λόγια και για μην κουράζουμε και τον αγαπητό Ιωάννη, κάθε ΓΟΧ ιερέας που έχει ιερατικη (και όχι ψευδο-ιερατικη) συνείδηση ας πράξει ανάλογα.

      ΥΓ: Να υποθέσω ότι όσοι λαϊκοί δεν ανήκουν στους ΓΟΧ-ΘΝΠ θα χαρακτηριζονται και ψευδο-χριστιανοι?

      Διαγραφή
  3. Πάντως αν λάβουμε υπόψη μας και το σεμινάριο-ενημέρωση που έγινε επί του θέματος από τον +Φώτιο στο πτωχό και ταπεινό Νησίς, οφείλω να ομολογήσω ότι τα επιχειρήματα περί του συγκεκριμένου νόμου υπό το φως της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας είναι τουλάχιστον πτωχά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ ΤΟ ΝΗΣΙΣ ΕΔΟΘΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Κ.Κ. ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΧ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10 Ιουνίου 2019 - 12:31 μ.μ.

      Είπε κανείς ότι η Σύνοδος πλήρωσε λεφτά ?

      Η μομφή υφίσταται για άλλα πράγματα...πολύ πιο ουσιαστικά....

      Διαγραφή
  4. Παρακάμπτω τις "ανωνυμες" τοποθετήσεις σε τόσο σοβαρά ζητήματα και θα πω τα εξης, καθώς εδώ παει να χαθει η απλή λογικη κι ακουμε οτι να ναναι :
    1) To ότι έγινε αυτό το - πολύ μικρότερο- λάθος στο παρελθόν (επί ΠΑΣΟΚ) σημαινει οτι θα πρεπει να συνεχιστουνε τα λάθη ;
    πολύ μικρότερο, καθώς σημερα δεν κατοχυρωνονται οι ΓΟΧ και παραλληλα κατοχυρωνονται κι ετεροδοξοι , αλλοθρησκοι, ΑΛΛΑ "κατοχυρωνονται" οι ΓΟΧ Καλλινικου προδιδοντας, υπαγομενοι στους ετεροδοξους. Εσεις που λετε εμας υποκριτες, δεν λέτε εμας, αλλά όλους εκεινους τους Ομολογητές και Άγιους, οι οποίοι σε καμία περιπτωση δεν τήρησαν το "και η πιτα ολοκληρη κι ο σκύλος χορτατος"
    π.χ. αρνηθηκαν να πουνε (χωρις να πραξουνε) οτι εκαναν θυσια στα ειδωλα
    εμεις ουδεμια σχεση εχουμε με Ομολογητες και Μαρτυρες, αλλα τουλάχιστον (πρώτα ο Θεός) δεν θα υποχωρήσουμε στα αυτονόητα

    2) συνεχιζονται οι θεωρίες εκφοβισμού και παραπλανήσεως κι αφού είχαμε ακούσει από τον Σεβασμιώτατο Φώτιο για τη αποφυγή τάχα των παρανομων Ελληνοποιήσεων και των παιδόφιλων, μέσω του ΘΝΠ, τώρα οι "εγκυρες" πληροφορίες λενε και για πλήρη καταργηση αναγνωρισεως των θρησκευτικων τελετων.
    Και για αυτό έτρεξαν να προλαβουνε οι ΓΟΧ, υπαγομενοι στους αιρετικους του αρθρου 13 !!!
    Πολύ παρεμφερές σκεπτικό έχει ο αδελφός Γεώργιος με τον Σεβασμιώτατο Φώτιο....
    Και μας μιλαει μετα για αγαπη, αφου πρωτα μας ονομασε σεχτα...αλλωστε και καποιοι Επισκοποι απο αμβωνος καθυβριζαν τους αντιδρωντες με διαφορα κοσμητικα επιθετα (παντα εν αγαπη)
    Τωρα, ΑΝ φταναμε ποτε να καταργηθούνε πλήρως ως αναγνωρίσιμες οι θρησκευτικες τελετές, όπως στην Αγγλία κι αφού πρώτα αντιδρούσαμε σφόδρα και δεν θεωρουσαμε - οπως καποιοι Συνοδικοι ΓΟΧ - τιμωμενα προσωπα αυτους που εφραρμοζουνε αυτα τα ανομα σχεδια, (ουτε τρεχαμε με ζηλο να υπαχθουμε στο Θ.Ν.Π.), ΤΟΤΕ λοιπόν θα εξεταζουμε υπο ποιες συνθηκες θα γινοτανε αυτη η αναγνωριση μεσω του κρατους. Σε καμία περιπτωση δεν αρνεισαι την Πιστη σου τωρα (υπαγομενους ΞΕΚΑΘΑΡΑ στους αιρετικους)για να μην αναγκαστεις (ΙΣΩΣ) μετα απο αρκετα χρονια να αντιμετωπισεις μια δυσκολη κατασταση, που σαφως με (με τα υπάρχοντα δεδομένα), είναι πολύ μικρότερης βαρυτητας απο την υφισταμενη, ξεκάθαρη αρνηση Πιστεως
    Όμως αυτα τα σενάρια είναι και ευφάνταστα (τί αλλον εκφοβισμό και παραπλάνηση θα ακούσουμε επιτέλους ;) καθως καθε λογικος ανθρωπος καταλαβαινει ότι ακόμη και στα χρόνια του Αντιχρίστου θα υπάρχει "Εκκλησία"..η "Εκκλησία" της Ν.Τ.Π....ήδη υπάρχει στο νέο ημερολόγιο, να προσέξουνε λοιπόν κάποιοι μην αποτελέσουνε την Κρατούσα του πατρώου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρο ειναι παρεμφερές το σκεπτικό Γεωργίου +Φωτίου γιατί προφανώς έχουν την ίδια γνώμη υπέρ του ΘΝΠ, εχει αποστηθίσει τα επιχειρήματα και τα επαναλαμβάνει άσε που ο ιδιος ο σχολιαστής εγραψε σχόλιο σε προηγούμενο αρθρο ότι ήταν παρόν σε διάλογο επι του θέματος και η άλλη πλευρά αποχώρησε ανευ επιχειρημάτων
      Αφου στο λεει ο άνθρωπος οτι γνωρίζεται πολύ καλά με τους συνοδικούς
      που είναι το περίεργον;;

      Διαγραφή
    2. Τα επιχειρήματα +Φωτιου/Γεωργίου ομοιάζει με όλες τις δηλώσεις της Συνόδου Καλλινίκου/Κυπριανιτών- δηλ. Για κατανάλωση των απλοϊκών που έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου για ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ! Οταν δόθηκε επί Τρίτση το δικαίωμα να κτίζουν όλοι ναούς (καθώς προβλέπεται στο Σύνταγμα) δεν ζήτησαν να δηλώσουν οι ΓΟΧ ότι ειναι ετερόδοξοι. Ούτε δεχθήκαμε να γίνουμε κοινότητες στην κατηγορία «ετεροδόξων». Ούτε ιδρύσαμε «Εκκλησία» με το ΘΝΠ, χαρίζοντας το όνομα «Ορθόδοξοι» στου νεοημερολογίτης. Τώρα οι ΓΟΧ Καλλινίκος ίδρυσαν «Εκκλησία» για τα 30 αργύρια και το δικαίωμα να τραβάνε αδελφούς Ορθόδοξους στα πολιτικά δικαστήρια κατα των Ιερών Κανόνων. Απο τους καρπούς γνωρίζουμε το δέντρο!

      Διαγραφή
    3. Γιατί εσείς δεν γνωρίζεστε; 3 φορές ζητησατε συγνώμη από την Σύνοδο για παρόμοιες υβριστικές συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της, αλλά βλέπετε ιντερνετικά τα λέτε όλα γιατί από κοντα κακακια.... όπως ακριβώς έχω διαπιστώσει ότι κάνουν όλοι οι κατά φαντασίαν ομολογητές

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς επειδή από τους καρπούς γνωρίζεις το δέντρο εγώ που βίωσα "ομολογητές" έκανα χρόνια υπομονη και δεν έφυγα από αυτους και τελικά ο Θεός μου έδειξε ότι υπάρχει πνευματικό κενό υποκρισία ψέμα από ιερομενους σε θέματα εκκλησιαστικά αδιαφορία για την ενημέρωση του ποιμνίου πραξικοπηματικές αποφάσεις από άτομα εκτός εκκλησίας γενικά πρακτικές σέχτας και κακέκτυπο των σοβιέτ και όχι ορθόδοξη εκκλησία .. και όπως βίωσα αυτά και έφυγα(και από τον τοτε πνευματικό μου) αν και όποτε τα βιώσω παρόμοια τότε θα φύγω πάλι αλλά ο καθένας όπου αναπαύεται ελεύθερα επιλέγει άσε τις πλύσεις εγκέφαλου είπαμε πολυλογια χωρίς συνοχή νομικιστικα πράγματα που ούτε οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν υβριστές και συκοφάντες ενώ όταν σε πρώτο προσεγγίζουν με email σαν χιλιαστές σου μιλάνε όμορφα για να σε πάρουν με το μέρος τους και μόλις δουν ότι έχεις διαφορετική γνώμη σε βρίζουν σου λεν ότι είναι σωτήρες της εκκλησίας και τώρα που δεν τους πιστεύεις θα κολαστεις και σου κλείνουν και την πόρτα να μην πεις την γνώμη σου και αυτοί νομίζουν ότι δεν θα πάρουν το σφράγισμα ή ακόμα χειρότερα δεν το έχουν δεχθεί ήδη.... Λυπάμαι πολύ και πάλι συγγνώμη αλλά εκφράζω το βίωμα για δοκίμασε να αλλάξεις γνώμη από την δική τους να δεις πόσο καλοί είναι εγώ είχα εν άγνοια μου κάποτε διαφορετική γνώμη από την σύνοδο σε πολλά πράγματα και τέτοια συμπεριφορά από μέρους τους που τους κατηγόρησα κατάμουτρα δεν είδα .... που τα μισά να πω στους αποσχισμενους θα θελήσουν να με δειρουν η να με σύρουν στα δικαστήρια(εξακριβωμένα και τα 2). Αυτοί είναι οι καρποί αγαπητέ δεν θα επανέλθω γιατί μέχρι ένα σημείο μπορείς να πεις σε κάποιον μετά μόνο ο Θεός...

      Να είστε όλοι καλά με την βοήθεια του Θεού.

      Διαγραφή
    5. 1.Τι ειναι ο καθείς εχει αποδειχθεί ανώνυμε 11,23

      2.για ομολογία δεν μπορεί να ζηταει τα ρεστα ενας ανώνυμος

      3. γραψε το όνομά σου για να εχεις την ευθυνη και τις επιπτώσεις της συκοφαντίας
      και εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε


      Διαγραφή
    6. Aνωνυμε αγαπολόγε 3.27
      προσωπικα εχω δεχτει πλήθος χαρακτηρισμών (που δεν ανταποδιδω, καθως το θεμα δεν ειναι επι προσωπικου) κι απότομες διακοπές συζητησεων, ελλειψεως επιχειρηματων της αλλης πλευρας, η οποία εκτος των αλλων με αποκαλει και ημιμαθη (!!!)
      τιμή μου
      Δεν αντιλεγω οτι μπορει να βρεθουνε και μερικοι που θα συμπεριφερθουνε ασχημα. Ανάμεσα τους κι άλλοτε υπερζηλωτες, που σνόμπαραν τον ηρωϊκο πρώην Φλωρίνης, και σήμερα τον Αγιοποίησαν για ευνόητους λόγους, μιας και πήγανε στο άλλο άκρο και τον χρειάζονται. Που υπέγραφαν εγκυκλιους για την ΚτΠ "ουδείς να μην λιγοψυχήσει, να μην απολεσθεί κ.τ.λ." και σήμερα, χωρίς καμιά ντροπή, ειρωνεύονται κιόλας όσους ακολουθησαν τα παραγγέλματα τους, θεωρώντας τα ως υπεύθυνα
      Παράλληλα βλεπουμε συκοφαντίες και ψευδη αμετρητα απο την άλλη πλευρα, που χρειάζονται τόμοι για να αναφερθούνε....
      Έτσι λοιπόν "επιχειρηματολογείς" εναντιον της θεάρεστης αποτειχίσεως από κακόδοξους και ομιλείς για σέχτες (πάντα εν αγάπη) ;
      Στέρεψαν τα "επιχειρήματα" κι οι φοβερισμοί για τις παρανομες Ελληνοποιήσεις, την παιδοφιλία, το κρατος που δεν θα αναγνωριζε τάχα κανενα Μυστηριο, και το αρθρο 13 Συνταγματος που υπαχθήκατε και τάχα περιλαμβανει κι ιδιαιτέρα κατηγορία εκτός των αιρετικων κι αλλοθρησκων ;

      Διαγραφή

    7. 11.23


      η συγνώμη ήταν στο πρωτο συνοδικό για τα κοσμητικά επίθετα σε κάποιον η καποιους και απο τα νευρα μου συμπεριέλαβα άπασα την συνοδο
      Δεν το εκρυψα ποτέ αυτό

      για τα τελευταια 2 συνοδικά η συγνώμη ειναι μονο στο δικο σου matrix

      και στο γραφω ξεκαθαρα οτι η πρωτη κουβεντα που ειπα ηταν
      δεν ζητάω συγνώμη γι αυτά που με δικαζετε γιατι ειναι λασπη
      κατόπιν για αλλα θεματα μιλήσαμε στο συνοδικό ενωπιον 10 επισκοπων
      ενταξει ανωνυμε συνεννοηθήκαμε;;

      να ειστε κι εσεις καλά με την βοηθεια του Θεου


      Διαγραφή
    8. Aν πάλι 3.27, είσαι απλά ένας αφελής που έτυχες σε άσχημες καταστάσεις από την μια πλευρά και σε ξεγελαστικές από την άλλη, τότε να σου ευχηθώ τα καλύτερα. Στα blogs, που δεν γνωριζομαστε προσωπικα και δεχομαστε και πονηραδες, είναι εύκολο να παρασυρθεις και να πεις και κατι παραπανω

      Διαγραφή
  5. Επειδή ουδεμία πλέον εμπιστοσύνη διαθέτω πρός ΓΟΧ ΘΝΠ, καλό θα ήταν ο συγγραφέας του μηνύματος να παρέθετε την ακριβή νομοθεσία, για τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτει.
    Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. Έτσι θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο της εμπλοκής των ΓΟΧ με τους αιρετικούς.
    Το εαν ωφεληθηκαν γενικά και αόριστα οι ΓΟΧ με νομικές ενέργειες που απευθύνεται σε αιρετικούς προσωπικά το αμφισβητώ τα μέγιστα, καθώς τελευταία τόνους από ψέμματα έχουν χυθεί, από μελάνια που μαύρισαν συνειδήσεις.

    Το άλλο στοιχείο που με προσανατολίζει προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η ανωνυμία του σχολιαστή - συγγραφέα.
    Ο ανώνυμος που θέλει να είναι ανώνυμος και δεν έχει το θάρρος της επώνυμης γνώμης, δεν έχει ούτε το κύρος της Αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα περί Αγγλίας θα τα εξακριβώσω σύντομα
    Για το ευφάνταστο σενάριο να καταργηθούνε πλήρως ως αναγνωρίσιμες οι θρησκευτικες τελετές στην Ελλάδα, θα πω ότι πολυ πιθανόν θα ΄ητανε σε ένα τέτοιο φανταστικό ενδεχόμενο να βρεθει αλλος τροπος νομικης κατοχυρωσεως, καθως άλλωστε πολλοί άθεοι δεν τα πανε καθολου καλα με τα περι γαμου κι αυτων τα δικαιωματα τα προστατευει παντα η Νεα Ταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eκεινοι που δεν κανουνε τιποτα ουσιαστικο απεναντι στην μουσουλμανοποιηση της Πατριδας μας (αλλα αντιθέτως, συναγελαζονται με τους υλοποιητές πολιτικους, τα "τιμωμενα" προσωπα που προσκαλουνε συνεχως)
    Εκεινοι που δεν κανουνε τιποτα απεναντι π.χ. στον παρανομο προσηλυτισμο που ασκουνε οι Ιεχωβαδες, οι οποίοι έχουνε κατακλυσει δημοσιους χωρους. Ενώ μεμονωμενοι Πιστοι τους εχουνε οδηγησει στο αστυνομικο τμημα κι αν η Σύνοδος οργάνωνε τις δράσεις, αυτές θα ήτανε πολυπληθέστερες δράσεις και μεγαλύτερου κύρους. (Τώρα πια, με το Θ.Ν.Π., θα είναι παράνομες κι οι αντιδράσεις...
    Αυτοι λοιπόν, κατηγορουνε οσους δεν αντεδρασαν στην παροχη δικαιωματων σε αιρετικους κι αλλοθρησκους για περιορισμενους χωρους λατρειας κι εμας σημερα ως υποκριτες, μια κι εξισωνουνε τις καταστασεις με την λαμπρή "επιχειρηματολογία" τους
    Ειναι τοσο ζηλωτες λοιπόν, που εναντιωνονται και στο δικαιωμα της ανεξιθρησκειας κι ελευθερης ασκησης των πιστευω (με μέτρο πάντα, οταν βρισκεσαι σε μια αλλοτε Ορθοδοξη χώρα)
    Ενω σήμερα, τους ψάχνουμε για να αντιδράσουνε
    Πράγματι, πολύ υποκρισία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω του άλλο να προσθέσω αφού νομίζετε όπως είπε και ο Κύριος μας "ότι
    Εν τη πολυλογια σας θα εισακουστείτε"

    Να με συγχωρείτε όλοι σας και ο Χριστός μας όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μια τελευταία επισήμανση.

    Αν θέλει η Σύνοδος να φτιάξει μια κανονική (σε κρατικό επίπεδο πάντα) Εκκλησία μέσω των ΘΝΠ, θα πρέπει να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ τους κληρικούς να εγγραφούν στο Μητρώο του Υπ.Παιδείας, προκειμένου να μην υπάρχουν κληρικοί 2 ταχυτήτων (πχ άλλος να βαπτίζει και άλλος να υπογράφει ότι βάπτισε....)

    Αφού όπως λένε δεν υπάρχει θέμα ομολογίας Πίστεως, γιατί δεν υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ να εγγραφούν στα Μητρώα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ ανωνυμε 11.23 είσαι τόσο ζηλωτής, που δεν μας λες το όνομά σου και μιλάς για κακάκια ;
    Λυπάμαι και για το ύφος σου, γιατί δείχνεις να είσαι κάποιας ηλικίας και θέσεως…
    Για τις συκοφαντίες που εκτοξεύεις «ανώνυμα», θα λάβεις σύντομα και την απάντηση από τον Σεβασμιώτατο Φιλάρετο και να ελπίζεις να μην ανοίξει την κουβέντα στα καμώματα του Παύλου Αμερικής και την τραγική στάση που τήρησαν οι Συνοδικοί απέναντι σ΄αυτά….
    Ο Σεβασμιώτατος Φιλάρετος, της Συνόδου ΡΟΕΔ Τύχων, για την οποία ο ΓΟΧ Σεβασμιώτατος Φώτιος μιλούσε το 2009 με τα καλύτερα λόγια και τελικώς ενώθηκε με εκείνους που κατηγορούσε με τα χειρότερα λόγια….. περισσσότερα στα σχόλια εδω
    https://entoytwnika1.blogspot.com/2019/05/blog-post_62.html

    Κι εσύ 11.30 (προφανώς είσαι ο ίδιος "ανώνυμος") κατηγορείς την πολυλογία, μιας και δεν έχεις τίποτα να ανταπαντήσεις. Αναπαύεσαι μόνο στην πολυλογία υπερασπίσεως του Θ.Ν.Π. , με τα "τρανά" επιχειρήματα που αυτή εμπεριέχει. Και μετά την "αγάπη" που μας προσέφερε ο αδελφός Γεώργιος κι ο "ανώνυμος" αρθρογράφος του παρόν κειμένου, μας προσφέρεις κι εσύ τις αγαπολογίες σου. Όταν εξαντλούνται όλα τα ευφάνταστα «επιχειρήματα» σας κι οι ύβρεις & συκοφαντίες που αποδίδετε, τότε το ρίχνετε στην αγαπολογία.

    Ανήκετε κι εσείς στους ατρόμητους "ζηλωτές" που συναγελαζονται με την Αντιχριστη εξουσια, τα τιμώμενα πρόσωπα για εσάς ;
    Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω με πόση ευκολία χλευάζατε όλοι εσείς, οι τρανοί ζηλωτές, π.χ. τον Λουκά Ιατρό ως Σεργιανιστή, ενώ εκείνος τουλάχιστον υπέφερε φρικτά κάποιο διάστημα για την Πίστη του, άσχετα αν φαίνεται ότι δεν άντεξε ως τέλους. Ενώ εσείς απλά καπηλευτήκατε τους ηρωϊκούς αγώνες των προγόνων μας και τελικά, τους εκτροχιάσατε πλήρως. Κάποια στιγμή μπορεί να δημοσιεύσω ολοκληρωμένο κείμενο, με τίτλο «Οι κατά φαντασία ΓΟΧ», όπου θα παρατεθούνε και πολλά άλλα στοιχεία….
    Όπως και σε άλλα θέματα παριστάνατε τους τρανούς ζηλωτές εκ του ασφαλούς και σήμερα βλέπουμε κι άλλες υποχωρήσεις και μεταστροφές 180 μοιρών....και τότε είσασταν, όπως και σήμερα, ζημιογόνοι. Και παράλληλα, πλήρεις θράσους

    Όποτε θέλετε να συζητήσουμε και προσωπο με προσωπο
    Ή εσεις δεν συζητάτε αλλά μόνο επιβάλλετε ποινές σε όσους δεν σας ακολουθούνε στο χάλι σας ;
    Προφανώς δεν έχετε δικαιοδοσία να επιβάλλεται ποινές για να υπερασπιστείτε κακοδοξίες και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι ποινές θα αποτελούσανε τίτλο τιμής. Όπως κι ουδόλως με απασχολούνε όσοι χαρακτηρισμοί αποδίδονται και σε εμένα. Με ενοχλεί όμως μόνο η ξεδιάντροπη παραπλάνηση του Ποιμνίου που κάνετε κι οι συκοφαντίες που εκτοξεύετε εναντίον άλλων και λυπάμαι για την πόρωσή σας. Είχα μια ελπίδα ότι λέγοντας οφθαλμοφανή πράγματα θα αλλάζατε στάση, τουλάχιστον κάποιοι λαϊκοί, για το καλό τους. Οι προγόνοι μας αποτειχίστηκαν για το ημερολόγιο και σήμερα, που γίνονται τόσα αίσχη, ακούμε τόσα παραπλανητικά / συκοφαντικά περί αποτειχίσεως. Κι οι παλαιο/τες, στην πλειοψηφία τους, να βρίσκονται δυστυχώς σε νιρβάνα. Ο Θεός να τους φωτίσει κι άλλωστε κάποιοι εξ αυτών μπορεί να καταλάβουνε κάποια στιγμή και στο τέλος να αποδειχθούνε οι καλύτεροι

    Aκόμα περιμένουμε κι από τον Σεβασμιώτατο Φώτιο να μας υποδείξει ΕΝΑ παράδειγμα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, όπου οι Ορθόδοξοι επικαλούνται έναντι των Σχισματικών ή αιρετικών ότι εκείνοι είναι η επικρατούσα θρησκεία. Αντιθέτως, οι Ορθόδοξοι πάντα λέγανε ότι αποτελούσανε το Αποστολικό, ακαινοτόμητο πλήρωμα. Ο όρος επικρατούσα θρησκεία έχει να κάνει ως προς το Συνταγμα, είναι δηλαδή καθαρά νομικός όρος κι απορρέει από το ποια είναι η κανονική Εκκλησία, όπως ΟΡΙΖΕΤΑΙ στο άρθρο 3 του Συντάγματος. Το Σύνταγμα βέβαια, που καταπατήθηκε/αλλοιώθηκε βάναυσα από την γνωστή μερίδα των Συνοδικών, ώστε να παραπλανήσουνε και να δικαιολογήσουνε την θέση τους
    όπως φαίνεται στα σχόλια εδω
    https://entoytwnika1.blogspot.com/2019/01/blog-post.html
    κι εδώ
    https://entoytwnika1.blogspot.com/2019/03/b.html

    Σταύρος Τάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ανωνυμο σχόλιο 11.23 προφανώς δεν αναφέρεται στον Σεβασμιώτατο Φιλάρετο, ο οποίος έγραψε σχόλιο μόλις 6 λεπτά πριν
    μιλανε βέβαια πάλι, με το γνωστό τους ύφος (πάντα εν αγάπη), για τάχα συκοφαντικές επιθέσεις, αλλα δεν είμαι αρμόδιος να πω κάτι περαιτέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top