Διάφοροι αδελφοί μας ερωτούν δια το τι ''θέση'' παίρνουμε για την επερχόμενη ''Κάρτα του Πολίτη''. Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα ώστε να αποφανθούμε! Άποψη έχουμε όμως και αυτήν θα καταθέσουμε.

Το ζήτημα αυτό θέλει πολύ προσοχή. Ακόμα ενθυμούμαστε όσους (δεκαετία ΄86 και μετά) θεωρούσαν ότι τότε ήλθε το χάραγμα και έπαιρναν τα βουνά ώστε να σωθούν! Επίσης ενθυμούμαστε οικογένειες που διέλυσαν το σπιτικό τους λόγω αυτών των ζητημάτων. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να λησμονήσουμε το γεγονός ότι αυτοί που φωνάσκουν εις την διαπασών συνήθως είναι μοναχοί οι οποίοι δεν έχουν καμία υποχρέωση, παιδιά κ.λπ..

Οπότε το ζήτημα αυτό θέλει πρωτίστως αποχή από τα πάθη, προσευχή, προσοχή, και διάκριση!

Η άποψή μας είναι ότι καλόν θα είναι να μην την πάρουμε διότι όλοι γνωρίζουμε ότι αυτήν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα πάντα ελέγχονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό! Γνωρίζουμε επίσης ότι όλο αυτό το σύστημα κάπου θα οδηγήσει. Το πρόβλημα δυστυχώς που συνεχώς παρουσιάζεται είναι οι ερμηνείες - παρερμηνείες που γίνονται εδώ και αρκετά έτη. Δημιουργούν σύγχυση και έτσι ο απλός πιστός σκοτίζεται.

Πρέπει οι αγαπητοί αδελφοί να κατανοήσουν ότι το χάραγμα το έχουμε ήδη εντός μας διότι μας κυβερνούν τα πάθη και αυτό δεν είναι ταπεινολογία αλλά η αλήθεια! Όταν κάνουμε έργα του διαβόλου ήδη τον έχουμε δεχθεί εντός μας, οπότε το να φωνάζει κανείς για τον Αντίχριστο και το Χάραγμα είναι γελοίο!

Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί που φωνάζουν ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ με όλα τα σχετικά....., δεν παρουσιάζουν και λύσεις για την μη αποδοχή. Απλώς φωνάσκουν, κατηγορούν τους υπολοίπους ως ''προδότες'' λησμονώντας λόγους όπως:





Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ε.Π.Ε. ΤΟΜ. 35

και τίποτα παραπάνω! Δυστυχώς δεν έχουμε μεγάλα πνευματικά αναστήματα όπως παλαιότερα και δια τούτο υπάρχει και η τοιαύτη σύγχυσις. Θα πρέπει να κατανοήσουν μερικοί ότι όταν θέλεις να εμφανίζεσαι ως ''ηγέτης'' τότε θα πρέπει να αναλάβεις και τις ανάλογες ευθύνες ειδάλλως γίνεσαι γελοίος και υποκριτής.

Πιστεύουμε ότι όσοι δεν την πάρουν πολύ καλά θα κάνουν. Θα χάσουν όμως τον μισθό τους όταν κατηγορούν τους άλλους που ίσως την πάρουν (ακόμα δεν γνωρίζουμε). Θα τον χάσουν διότι δεν δέχονται τον Αντίχριστο και το Χάραγμά του εξωτερικά, αλλά εσωτερικά ήδη και τον έχεις αποδεχθεί και σε έχει χαράξει εντός της καρδίας σου.

Να τονίσουμε ότι και οι αντίθετες όμως ερμηνείες - παρερμηνείες διαφόρων που θεωρούν ότι η Κάρτα του Πολίτη δεν είναι τίποτα, είναι αστείες και μάλιστα αντιπατερικές

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και θυμίζουμε:

Aποχή από τα πάθη, προσευχή, προσοχή, και διάκριση!

Άλλος
κάνει κουμάντο και μάλλον τον έχουμε πια ξεχάσει!



16 comments:

  1. Επειδή κάποιοι λενε ότι " ως γνωστόν τα σώματα ασφαλείας έχουν πάρει την κάρτα" κλπ έχω να δηλώσω με σιγουριά ότι το λιμενικό και ο στρατός αεροπορία Ναυτικό έχουν ευτυχώς ακόμα την πιο παλιομοδίτικη ταυτότητα που υπάρχει! Η αστυνομία έχει πλαστική χωρίς να έχει ούτε chip ούτε barcode όπως είναι το δίπλωμα δηλαδή.
    Επίσης έχω διαβάσει τα παρακάτω:

    1.(Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς ο άνθρωπος του Θεού - ομιλία για τη φοβερή κρίση. Εκδόσεις μυριόβιβλος. Σελίδα 305) όλος ο κόσμος θα υποκύψει σε αυτόν(τον αντίχριστο) και τότε θα αποκαλύψει το μίσος του για τον Χριστο και τη χριστιανοσύνη. ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος λέει ότι όλοι αυτοί που τον προσκύνησαν θα έχουν ένα σημάδι στο μέτωπο και στο δεξί τους χέρι. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό θα είναι ένα πραγματικό σημάδι στο σώμα ή Εάν αυτό είναι μία μεταφορική έκφραση του γεγονότος ότι οι άνθρωποι θα αποδεχθούν την αναγκαιότητα να προσκυνούν τον αντίχριστο, όπως επίσης να υποτάσσουν τα θελήματα τους στο δικό του.
    Γεώργιος
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2. (Αποκ. 7:2-3 " και ειδον άλλον αγγελον αναβαινοντα από Ανατολής ηλίου, έχοντα σφραγίδα Θεού Ζώντος, και εκραξε φωνή μεγάλη τοις τέσσαρσιν αγγελοις, οις εδόθη αυτοίς αδικησαι την γην και την θάλασσαν, λεγων Μη αδικησητε την γην μητε την θάλασσαν μήτε τα δένδρα, αχρις ου σφραγισωμεν τους δούλους του Θεού ημών ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ."

    Αυτό θα συμβεί πριν το σφράγισμα του αντιχρίστου... Και η ερμηνεία (Αρχιεπίσκοπου Συρακουσών Αβερκίου - π. Σεραφείμ Ρόουζ, Αποκάλυψη Ιωάννου - Ένας ορθόδοξος σχολιασμός σελ. 160 - 161)

    εδώ όμως εμφανίστηκε και ένας άλλος Άγγελος ο οποίος είχε τη σφραγίδα του Θεού του ζώντος ώστε να σφραγίσει τα μέτωπα των δούλων του Θεού και με τον τρόπο αυτό να τους απαλλάξει από τις επικείμενες συμφορές. Τι ακριβώς είναι αυτή η σφραγίδα δεν γνωρίζουμε και δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνουμε περαιτέρω. Ίσως να πρόκειται για το σημείο του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου με το οποίο θα μπορούν να ξεχωρίζουν οι πιστοί από τους άπιστους και τους αποστάτες ή ίσως να πρόκειται για τη σφραγίδα του μαρτυρίου για το όνομα του Χριστού. αυτό θα εκπληρωθεί κατά τη διάρκεια του ερχομού του αντίχριστου όταν η σφραγίδα του ζωοποιού Σταυρού θα διαχωρίσει τους άπιστους από τους πιστούς οι οποίοι θα φέρουν το σημείο του Χριστού με θάρρος και χωρίς ντροπή.... οι ενάρετοι θα χρειαστούν τη βοήθεια των αγγέλων πριν από τον ερχομό των καταστροφών και η βοήθεια αυτή θα μας δοθεί με τη δύναμη της σφραγίδας του πνεύματος. όμως η σφραγίδα αυτή θα φανέρωνε την ισχύ της μόνο στο βαθμό που εμείς θα δείχνουμε την Αρετή μας με τις πράξεις μας. (Αγ.Ανδρεας Κρήτης ΚΕΦ. 19)

    Γεώργιος
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για την σφραγίδα του αντιχρίστου ερμηνεύουν σχετικά:

    3. ( Αρχιεπίσκοπου Συρακουσών Αβερκίου - π. Σεραφείμ Ρόουζ, Αποκάλυψη Ιωάννου - Ένας ορθόδοξος σχολιασμός σελ. 218 - 220) Ερμηνεία Αποκ. ΚΕΦ.13: 16- 18 περί χαράγματος:

    όλοι όσοι προσκυνήσουν τον αντίχριστο θα φέρουν ένα σημάδι στο δεξί τους χέρι ή στα μέτωπα τους ακριβώς όπως οι σκλάβοι στην αρχαιότητα έφεραν σημάδια χαραγμένα στα μέτωπα τους και στρατιώτες στα χέρια τους θα προσπαθήσει να χαράξει σε όλους το καταστροφικό όνομα του αποστάτη στο δεξί τους χέρι ώστε να μη πράττουν το σωστό και καμιά καλή πράξη και στα μέτωπα τους ώστε να τους καθοδηγήσει στην απάτη και στο σκοτάδι. αλλά όσοι έχουν σφραγιστεί στο μέτωπό τους με το θείο φως δεν θα δεχθούν το χάραγμα αυτό το οποίο θα εξαπλωθεί παντού και στις αγοροπωλησίες ώστε εκείνοι που δεν θα το φέρουν θα έχουν φρικτό θάνατο λόγω παντελούς έλλειψης αγαθών (Άγιος Ανδρέας Κρήτης κεφάλαιο 37)

    Για τον αριθμό 666 αναφέρει

    Ένα ασυνήθιστο μυστήριο τυλίγεται γύρω από το όνομα του αντίχριστου και τον αριθμό του ονόματος του. έχουν γίνει πολλές προσπάθειες ακόμη και στην αρχαιότητα ώστε να λυθεί ο γρίφος για την έννοια των λέξεων αυτών αλλά καμία δεν κατέληξε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. οι πιο συχνές απόπειρες είναι εκείνες κατά τις οποίες για να βρεθεί το όνομα του αντίχριστου συνδυάζονται γράμματα που έχουν αριθμητική αξία. σε διάφορες αλφάβητος για παράδειγμα σύμφωνα με την εκδοχή του Αγίου Ειρηναίου ο αριθμός του θηρίου σχηματίζεται αν συνδυαστεί η αριθμητική αξία των γραμμάτων της λέξης "λατίνος" ή "Τιτάν". ορισμένοι έχουν βρει τον αριθμό του θηρίου στο όνομα του Ιουλιανού του παραβάτη αργότερα στον τίτλο του Πάπα Ρώμης Vicarious Filii Dei, δηλαδή αντιπρόσωπος του υιού του Θεού. Επίσης στο όνομα του Ναπολέοντα κλπ.
    Οι αιρετικοί στη Ρωσία προσπάθησαν να βρουν το 666 στο όνομα του Πατριάρχη Νίκωνα. ο Άγιος Ανδρέας λέει σχετικά με αυτό: " αν ήταν ανάγκη να γνωρίζουμε αυτό το όνομα ο Άγιος Ιωάννης που είδε όλα τα μυστήρια θα το είχε αποκαλύψει. Αλλά η Χάρις του Θεού δεν επιθυμούσε να γραφτεί στο θεόπνευστο βιβλίο το φρικτό αυτό όνομα". κατά τη γνώμη του Αγίου ιππόλυτου εξετάζοντας τις λέξεις μπορούμε να βρούμε πληθώρα ονομάτων και τίτλων στα οποία αντιστοιχεί ο αριθμός αυτός." Η προσεκτική εξέταση του αριθμού αλλά και όλων όσων έχουν γραφτεί σχετικά με το θηρίο θα το αποκαλύψει την ώρα της δοκιμασίας σε εκείνους που σκέφτονται σοφά και αγρυπνούν για τον ερχομό της" ( Άγιος Ανδρέας Κρήτης κεφάλαιο 38)

    Γεώργιος
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαραίτητη προϋπόθεση βλέπουμε πως είναι η προσκύνησις για το χάραγμα το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι κυριολεκτικό ή πνευματικό. Σίγουρα όμως είναι πνευματικό κατά πρώτον και ύστερα ίσως είναι και κυριολεκτικό.

    επίσης πριν το σφράγισμα του αντίχριστου μεσολαβεί το σφράγισμα των δούλων του θεού από τον Άγγελο και ο ερχομός των δύο προφητών οπότε πώς μπορούμε να μιλάμε για σφράγισμα με την κάρτα του πολίτη όταν δεν έχει έρθει ο Άγγελος να σφραγίσει τους δούλους του Θεού και οι δύο προφήτες να ελέγξουν τον αντίχριστο επίσης δεν έχει έρθει καν ο αντίχριστος ώστε να τον προσκυνήσουν και έπειτα να λάβουν το σφράγισμα του. Τα παραπάνω τα λένε Άγιοι Άφθαρτοι Ορθοδοξοτατοι πατερες , αλλά ακόμα και αυτοί όταν ζούσαν για κάποιους ήταν "κυπριανιτες"... Εγώ έναν αρχιερέα "κυπριανιτη" που ρώτησαν για την κάρτα δεν θα την πάρει λόγω παραβιασης ατομικης ελευθερίας αλλά επειδή είναι αρχιερέας και έχει ευθύνη ΟΤΑΝ έρθει η κάρτα με νηφαλιότητα προσευχή και προσοχή και στήριξη στους πιστούς που δεν επιθυμούν να την πάρουν και έχουν οικογένεια αλλά και των αδύναμων στην πίστη που θα την πάρουν χωρίς να τους στιγματίζει ως κολασμενους.... Όπως αναφέρει και το άρθρο να αγωνιστείς αλλά μην προσπαθείς να στείλεις και τους άλλους στην κόλαση...
    Δυστυχώς κάποιοι " ζηλωτές" αντί να προσεύχονται να μην έρθει ο πειρασμός μάλλον παρακαλούν να έρθει για να "δικαιωθούν" δήθεν και βιάζοντας τους πιστούς προς το σχίσμα για πράγματα που δεν έχουν γίνει ακόμα .... κρίμα και ο Θεός να μας βοηθήσει! Εγώ προτιμάω να τάσσομαι με απόψεις των Αγίων των αφθαρτων και του Γίγαντα της Ορθοδοξίας όπως αποκαλούσαν τον Αρχιεπίσκοπο Αβερκιο και του μεγάλου Ασκητή π Σεραφείμ της Γνήσιας εκκλησίας του Χριστου από από αυτές των "ζηλωτών" δημοσιογράφων. Όσο για τα προ-σφραγισματα αυτά είναι οι αμαρτίες μας ακόμα και των "ζηλωτών" κληρικών που υβρίζουν χυδαία όποιον έχει αντίθετη άποψη και των ηγουμένων μοναστηριών που δέρνουν(ξυλοδαρμός) τα παιδιά(μοναχούς) που τους εμπιστευτικές ο Θεός και νομίζουν ότι θα γλιτώσουν το σφράγισμα. Αν νομίζουν αυτοί ότι μπορούν να ερμηνεύσουν την Αγία Γραφή ορθόδοξα με τέτοιες πράξεις και μάλιστα ως αυθεντίες τότε έχουμε χάσει την κοινή λογική. Ερμηνεύουμε κατά τις καρδιές μας... ας προσέξουμε μήπως αυτές έχουν σκοτάδι και αν έχουν (που έχουν) ας αφήσουμε τις ερμηνείες για τους Αγίους Πατέρες που ήταν δοχεία του Φωτός της Θείας Χάριτος.


    Κ Ιωάννη αν θέλετε τις παραπάνω σελίδες από τις παραπομπές να σας τις στείλω σε φωτογραφία όταν βρω χρόνο χρόνο στο mail σας.

    Για τυχόν λάθη με συγχωρείτε αλλά τα μηνύματα είναι ηχογραφημένα λόγω έλλειψης χρόνου.

    Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ αδελφέ. Θα τα κοιτάξω και ότι είναι θα σου πω. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  5. Γεώργιε, γιατί δεν μας έλεγες εξ΄αρχής την απόψη σου και με τέχνη μας την πας σιγα-σιγα ;
    Εμεις ερμηνευουμε κατα το δοκουν τους Πατερες και την Αγια Γραφή ή μήπως εσύ; (δες παρακατω σχόλιο)
    Εσεις λοιπόν οι διακριτικοί, αντι να αντιδρασετε ΕΣΤΩ για την προετοιμασια ελεύσεως του σφραγισματος, την στερηση ελευθεριων και τα προβληματα ασφαλειας δεδομενων, ξοδευετε την ενέργειά σας στο να ειρωνεύστε εμάς...παντα εν Αγίω Πνευματι
    Και δεν αντιλέγω ότι υπάρχουνε πολλοί άξιοι ειρωνίας για τις αλλοπρόσαλλες (για ποιους χτυπάει η καμπάνα ;) ή υπερβολικές θέσεις τους, όμως τους χρησιμοποιούνε άτομα αν εσένα για να αποφύγουνε την ουσία του θέματος
    Βγείτε, αντιδραστε για τους ανω λογους κι ουδεις θα σας πει το παραμικρο
    Προφάσεις εν αμαρτίαις βλεπουμε λοιπόν και ξεγελατε τον κοσμο, ώστε τελικα να μην αντιδρασει καθολου. Και τελικά δεν αντιδράει ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κι όχι για να παριστάνουμε τους έξυπνους ή τους ενάρετους, θαραλλέους κ.τ.λ.
    Ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι το σφράγισμα του Αντιχρίστου, όμως έχω πολλές αμφιβολίες αν θα ενισχύσει ο Κύριος εκείνους που θα πάρουνε την ΚτΠ ώστε να μην πάρουνε το σφράγισμα του Αντιχρίστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Πολυ χειροτερη ομως ειναι η θεση σας περι ταχα συμβολικου-πνευματικου σφραγισματος. Κι εδω δεν τολματε να το πειτε ξεκαθαρα, αλλα σπερνετε την διαβολικη αμφιβολία, η οποία θα είναι αρκετή ώστε καποιοι Χριστιανοί να μην πάρουνε την πολύ δυσκολη αποφαση, να μην σφραγιστουνε.
    Μήπως πρεπει να γινει Πανορθοδοξη για τα παρακατω Γεωργιε (δες επομενο σχολιο) ;
    Εμεις το παιζουμε αυθεντιες ή εσυ βλασφημεις το Άγιο Πνεύμα, σπερνοντας με πονηρο τρόπο αμφιβολιες για το ξεκαθαρο χωριο της Αποκαλυψεως και την ερμηνεια του απο τους Αγιους Πατέρες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΡΙ ΤΑΧΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ
    Εφραίμ ο Σύρος : "Προσέχετε, ἀδελφοί μου, τὴν ὑπερβολὴν τοῦ θηρίου, διότι μεταχειρίζεται διάφορα τεχνάσματα πονηρίας. Ἄρχεται ἀπὸ τὴν γαστέρα, ἵνα ὅταν τὶς στενοχωρηθὴ μὴ ἔχων φαγητά, ἀναγκασθῇ νὰ λάβῃ τὴν σφραγῖδα ἐκείνου· ὄχι ὡς ἔτυχεν εἰς πᾶν μέρος τοῦ σώματος, ἀλλ' εἰς τὴν δεξιὰν χεῖρα καὶ εἰς τὸ μέτωπον, διὰ νὰ μὴν ἔχῃ ἐξουσίαν ὁ ἄνθρωπος νὰ κάμῃ μὲ αὐτὴν τὸ σημεῖον τοῦ σταυροῦ, μήτε πάλιν εἰς τὸ μέτωπον νὰ σημειώση τὸ ἅγιον ὄνομα τοῦ Κυρίου" [19]

    Τί δεν καταλαβαίνεις Γεώργιε από τον ξεκάθαρο λόγο του Οσίου Εφραίμ ή από τον επόμενου του Αγίου Ιωάννη ;

    Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, διηγείται αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901:

    Έτσι μπήκαμε στην εκκλησία, που ήταν γεμάτη κόσμο. Είδα μια Αγία Τράπεζα, που έκαιγαν κεριά από λίπος ζώων. Στην Αγία τράπεζα ήταν ένας βασιλιάς με κόκκινα, φλογισμένος, πορφυρός. Στο κεφάλι του ήταν ένα χρυσό στέμμα με ένα αστέρι. Ρώτησα το γέροντα: «ποίος είναι αυτός;» Μου απάντησε: « Ο Αντίχριστος». Ήταν πολύ ψηλός με μάτια σαν φωτιά, μαύρα φρύδια, ξυρισμένο μούσι, θηριώδης, πανούργος, διαβολικός με τρομακτικό πρόσωπο. Ήταν μόνος του στην Αγία Τράπεζα και έτεινε τα χέρια του στους ανθρώπους. Είχε νύχια σουβλερά σαν τίγρης και φώναζε: «Είμαι βασιλιάς, είμαι Θεός. Είμαι ο Αρχηγός. Αυτός που δεν έχει τη σφραγίδα μου θα θανατωθεί.».
    Όλοι οι άνθρωποι έπεσαν κάτω και τον προσκύνησαν και εκείνος άρχισε να βάζει τη σφραγίδα του στα χείλη τους και στα χέρια τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν λίγο ψωμί και να μην πεθάνουν από πείνα και δίψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓ. ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΒΕΠΕΣ (6, 105)
    Εν χειρί ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ή το τούτου χάραγμα επι τω μετώπω ΒΑΣΤΑΖΕΙ
    Αυτά αφορούνε πνευματικό σφράγισμα Γεώργιε ;

    «Θα’ρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρουν» τάδε έφη Πατροκοσμάς.

    Oἱ Ἐπίσκοποι Ἀνδρέας καί Ἀρέθας Καισαρείας λένε επίσης :
    «Καί τήν ψῆφον δέ τοῦ θηρίου (τό 666) πλατῦναι πανταχοῦ ἐπιτηδεύσει, ἔν τε ὠναῖς καί πράσεσιν· ἵνα τοῖς τοῦτο μή λαμβάνουσιν ἐκ τῆς τῶν ἀναγκαίων ἐνδείαις βίαιος ἐπαχθῇ θάνατος». (Ἀνδρέα Καισαρείας P.G. 106,340)
    «Καί τήν ψῆφον (666) δέ τοῦ ὀνόματος τοῦ θηρίου, πανταχοῦ πλατῦναι ἐπετηδεύθη, ἐν τε πράσεσι καί ὠναῖς, ἵν' ὁ μή τοῦτο ἐπιφερόμενος, ἐν ταῖς τῶν ἀναγκαίων ἐνδείαις τελευτήσῃ». (Ἀρέθα Καισαρείας P.G. 106, 681)

    Επίσης, έχουμε τον λόγος Σιβύλλας της Ερυθραίας ( η οποία προείπε αρκετά γεγονότα με μεγάλη ομοιότητα με τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, ενώ η Αγία Αικατερίνη την αποκαλούσε την πιο σοφή απ΄ όλες τις γυναίκες):
    «σῆμα δε σοι τότε πᾶσι σφρηγίς ἐπίσημος»
    Η ΕΠΙΣΗΜΗ σφραγίδα Γεώργιε είναι το τάχα πνευματικό σφράγισμα και τολμάτε εσείς να ομιλείτε και για κοινή λογική ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα πρεπει να διευκρινησω οτι ομιλωντας σε πληθυντικο στα προηγουμενα σχολια δεν εννοουσα και τον Ιωαννη, που στο παρον αρθρο δεν τα λεει κι ασχημα, άσχετα αν διαφωνώ σε καποια
    Σε ένα θα σταθω :
    Αναζητούνε κάποιοι μια ξεκαθαρη γνωματευση και πριν γίνει αυτο, αναστέλλονται όλες οι αντιδρασεις
    Αυτο είναι εκ του πονηρου
    Δηλαδη για την Μακεδονια περιμεναμε ολοι να εχουμε την ιδια αποψη για να βγουμε να διαδηλωσουμε ;
    Ή μήπως μας έλεγαν κάποιοι (όπως στον παρον θέμα και πάλι δεν εννοώ τον Ιωάννη) ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε να καθαρθούμε απο τα πάθη και μετά να βγούμε να διαδηλώσουμε ;
    Όχι
    Και για αυτο η μονη απαντηση καποιων στο θεμα (τυχαίο ;) είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις που θολώνουνε την κατάσταση
    Η ΚτΠ είναι κάτι πολύ άσχημο, όπως κι αν το ερμηνεύει ο καθένας, και για αυτο θα έπρεπε να υπάρχουνε μαζικές αντιδράσεις
    Εκτός κι αν είναι Νόμος του Κράτους και δεν επιτρέπεται, δεν πρέπει να αντιδράσουμε κι εκεί στοχεύουνε οι πονηρές αυτές μεθοδεύσεις...
    Από την άλλη, θα πρέπει να προσεχθούνε κι οι ελεγχόμενες αντιδράσεις που θα διοργανώσουνε κάποιοι, ώστε να απορροφηθούνε κραδασμοί αντίδρασης...ώστε κάποια στιγμή να σκεφτούνε πολλοί Πιστοί "εντάξει αντιδράσαμε κι αφού δεν είναι το σφράγισμα, πάμε παρακάτω".
    Θα έπρεπε να υπάρχουνε μαζικές αντιδράσεις διαρκείας αλλά εμείς ακόμα ψυρίζουμε το τι ακριβώς είναι η ΚτΠ
    Εγώ δεν προκειται να πω κανεναν προδότη απο εκείνους που θα λαβουνε την ΚτΠ, όμως υπάρχουνε άλλοι που κάνουνε πολύ χειρότερα, συνεργώντας σε γενική ζημία...
    Ο Αντίχριστος και το σφράγισμα θα γίνουνε ούτως ή άλλως κάποια στιγμή, εξαιτίας της αμαρτίας κι αποστασίας από τον Θεό, πλην ουαί σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι θα συντελέσουνε ενεργέστερα σ΄αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταυρό εγώ έγραψα ότι σίγουρα θα είναι πνευματικό και ίσως κυριολεκτικό αλλά σε τι μορφή δεν ξέρουμε.... Και ο Αρχιεπίσκοπος Αβέρκιος στην ερμηνεία του συμφωνεί με τον Άγιο Ανδρέα και Αγιο Ιππόλυτο ότι θα είναι όπως η σφραγίδα που είχαν οι δούλοι ή οι στρατιώτες στην αρχαιότητα δηλαδή κυριολεκτικό... Και ο Άγιο Ιωάννης Μαξίμοβιτς αναφέρει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι πραγματικό σημάδι η είναι μεταφορική έκφραση (πόσο πιο απλά να στο πει δηλαδή)
    Και η άποψη μου πιο κάτω συμφωνεί και μετά δύο αυτά και γι'αυτό ο Άγιος Νικόδημος λέει ερμηνεύοντας την επιστολή προς Θεσσαλονικείς του αποστόλου Παύλου ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να φοβούνται και να αγχώνονται συνεχώς γιατί κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε Χριστιανούς και ότι ο αντίχριστος θα έρθει για αυτούς που και αυτός να μην ερχόταν πάλι στην απώλεια θα πήγαιναν και αυτό δεν καθησυχάζει και τοσο κανέναν νομίζω..... Λοιπόν δεν βλασφημω το Άγιο Πνεύμα όπως σκοπίμως λες διαστρεφοντας τα λόγια μου αλλά κατηγορείς έτσι και τους Αγίους που παρέθεσα γιατί θες να περάσεις την γνώμη σου και εσύ εγώ δεν προσπαθώ να καθησυχάσω κανέναν αντίθετα είπα ότι θέλει προσευχή νηστεία και συνεχή ένωση με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας όσο το δυνατόν φυσικά ώστε να φωτιζομαστε και όπως λένε και παραπάνω οι Άγιοι πατέρες ο Χριστός θα αποκαλύψει φωτίζοντας τότε και τώρα και πάντα και σε κάθε τι αυτους που αγρυπνούν δηλαδή αυτούς που προσεύχονται νηστεύουν και είναι ενωμένοι μαζί Του.Ο εν λόγω Άγιοι Πατέρες δεν καθησυχάζουν αλλά δίνουν την ελπίδα και η ιερή αποκάλυψη είναι γεμάτη με ελπιδα για αυτούς που αγαπάνε τον Χριστό και θέλουν να ειναι μαζί του. Συμφωνώ μαζί σου ότι η ΚτΠ είναι πολύ ασχημο γιατί παραβιαζοντας την ελευθερία μας μας καταργεί την προσωπικότητα οπότε πάμε πάλι σε θα πίστεως και αυτό μου το έχουν πει αρχιερείς μάλιστα φέτος αλλά δεν θέλω ψέματα αδερφέ... άλλο ΘΑ βγει κάρτα και όλο και κάτι γίνεται Δόξα τω Θεώ και τους δούλους του που Αυτός γνωρίζει ποιοι είναι και χάρη στις προσευχές τους αναβάλλεται συνεχώς κάθε φορά.... Και άλλο το ψέμα ότι τα σωματα ασφαλείας έχουν πάρει την κάρτα γιατί σε διαβεβαιώνω ότι ούτε η αστυνομία ούτε η πυροσβεστική ούτε ο στρατός αεροπορία Ναυτικό έχουν παραλάβει ή έχει βγει μέχρι και σήμερα διαταγή ότι θα αλλάξουμε τις ταυτότητες και θα παραλάβουμε ταυτότητες με τσιπ ... παρόλο που χείλη "δημοσιογράφου" ου ψεύδονται. Ελπίζω να ξεκαθάρισα την θέση μου αν και δεν έχει και πολύ νόημα περισσότερο κουτσομπολιό γίνεται και αλληλοκατηγορίες παρά σοβαρή συζήτηση και αυτό γιατί δεν είναι η συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο . Μην νομίζεις ότι εμείς δεν ανησυχούμε γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο σε μας αλλά και στις οικογένειές μας δεν είμαστε μόνοι μας εμείς..... Γι'αυτό να εύχεσαι να μην βγει και αν βγει να εύχεσαι και για εμας να μην την πάρουμε αδερφέ Σταύρο γιατί αφού είστε οι μόνοι ομολογητές ορθόδοξοι συνεχιστές των Πατέρων με πρώτη και καλύτερη αρετή την αγάπη σας τότε θα σας ακούσει ο Θεός. Να είσαι καλά Σταυρό για την ακόμα μια φορά εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων (βλέπεις βάζω και την γνωστή αγαπολογια όπως λες στο τέλος). Να χαίρεσαι εν Κυρίω.

    Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεχίζεις λοιπόν να σπέρνεις την βλάσφημη αμφιβολία, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον λόγο ΕΝΟΣ Αγίου, του Ιωάννου Μαξιμοβιτς και θα μιλήσω παρακάτω για αυτό
    Ο π. Σεραφειμ Ρόουζ δεν συγκαταλέγεται στους Αγίους, από όσο γνωρίζω, αλλά το σημαντικότερο είναι οτι δεν τεκμηριώνει αυτό που εσύ υποστηρίζεις. Μπορεί λοιπόν η ερμηνεία του να συμφωνει με τους Αγιο Ιππόλυτο κι Ανδρέα Καισαρείας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν συμφωνεις εσύ μαζί τους. Τέτοια "λογική", υπερβατική επαγωγική μέθοδο σαν την δική σου ομολογώ ότι μπορεί και να μην έχω ξανασυναντήσει.
    Ούτε κι ο Αγιος Νικόδημος τεκμηριώνει αυτό που υποστηρίζεις (περί συμβολικού σφραγίσματος). Ή συγνώμη, για να είμαι ακριβής, θέτεις υπό αμφισβήτηση, μην μας πεις ότι σε διαστρεβλώνουμε κιόλας.
    Πυροτεχνήματα άνευ περιεχομένου, εξαπολύεις λοιπόν Γεώργιε
    Το πρόβλημα είναι ότι εσείς φοβάστε υπερβολικώς και για αυτό επινοείτε τέτοιες θεωρίες, σαν αυτή των Κυπριανιτών, που κι εκεί ομολογώ ότι δεν έχω ξανασυναντήσει (ούτε ακόμη στους Οικουμενιστές) τέτοια σοφιστική μέθοδο παραπλανήσεως.
    Που μας λένε επίσης :
    Kεφάλαιο Γ6 :῾Ο ἀριθμὸς 666 εἶναι οὐδέτερος, Γ7 : ῾Ο ἀριθμὸς 666 δὲν εἶναι τὸ σύμβολο τοῦ ᾿Αντιχρίστου, Γ8 :῾Η ἀπομυθοποίησις τοῦ ἀριθμοῦ 666
    "ἡ σφράγιση καὶ ἡ πώληση καὶ ἡ ἀγορὰ δὲν πρέπει νὰ κατανοηθοῦν κατὰ γράμμα, ἀλλὰ συμβολικά, πνευματικά"
    Kαι βέβαια δεν ξεχνούνε να ειρωνευτούνε (πάντα εν αγάπη) εμάς τους αμαθείς, αμόρφωτους, του λαϊκού επιπέδου, που την πατήσαμε, εξισώνοντας παράλληλα τους Αγίους με τους Χιλιαστές
    Στην σελ. 15 λένε λοιπόν :
    Τὰ ἀνωτέρω ἀντιχριστολογικὰ συμπτώματα ἔχουν τὴν ἀφετηρία τους στὴν προτεσταντικὴ ̓Εσχατολογία τῶν ̓Αμερικανῶν Χιλιαστῶν, τῶν ὁποίων τὰ σχετικὰ συγγράμματα εἰσάγονται ἀφειδῶς καὶ ἀκρίτως στὴν ̔Ελλάδα ἀπὸ ὀρθοδόξους ̓Αντιχριστολόγους καὶ διαδίδονται εὐρέως στὰ λαϊκὰ ἰδίως στρώματα τῶν εὐσεβῶν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο πραγματικός Χριστιανός θα φοβηθεί, θα ανησυχήσει με μέτρο κι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οτιδήποτε χρειαστεί, έχοντας ακόμα και στις πολύ δύσκολες περιπτώσεις την Πίστη ότι :
    πιστὸς δὲ ὁ Θεός, ὃς οὐκ ἐάσει ὑμᾶς πειρασθῆναι ὑπὲρ ὃ δύνασθε, ἀλλὰ ποιήσει σὺν τῷ πειρασμῷ καὶ τὴν ἔκβασιν τοῦ δύνασθαι ὑμᾶς ὑπενεγκεῖν. (Προς Κορινθίους Α΄)
    Υπάρχανε Μάρτυρες που πέθαναν πριν ο δήμιος κατεβάσει το σπαθί, πριν τους υποβάλλουνε σε φρικτότερα βασανιστήρια, ενώ άλλοι ούτε καν αισθάνονταν τα βασανιστήρια
    Λόγος Οσίου Εφραίμ
    Διότι τότε θα ευρεθώσι πολλοί ευάρεστοι εις τον Θεόν, δυνάμενοι να σωθώσι εις τα όρη, και εις τα βουνά, και εις τούς ερήμους τόπους, μετά πολλών δεήσεων και υπερβολικών κλαυθμών. Διότι ο άγιος Θεός, θεωρών αυτούς εις τοιούτον απερίγραπτον κλαυθμόν και ειλικρινή πίστιν, ευσπλαχνίζεται αυτούς, ως φιλόστοργος πατήρ, και διατηρεί αυτούς όπου εκρύβησαν·……Ο δε Κύριος ημών έρχεται με γαλήνην δια ν’ αποκρούση δι’ ημάς τα τεχνάσματα του Θηρίου. Την στερεάν πίστιν του Χριστού ειλικρινώς βαστάζοντες, θα κάμωμεν την δύναμιν του Τυράννου ευκλόνιστον. Ας αποκτήσωμεν λογισμόν αμετάθετον και σταθερότητα, και τότε απομακρύνεται αφ’ ημών ο ασθενής Εχθρός, μη έχων τι να κάμη
    (Λόγος Αγίου Εφραίμ Σύρου : Περί της Συντελείας του κόσμου και περί Αντιχρίστου και εις την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου μας)

    Δεν ωραιοποιούνε λοιπόν οι Χριστιανοί τις καταστάσεις, ώστε να αναπαύουνε το ψυχολογικό τους. Τότε ας πάνε σε ψυχίατρο ή στους αιρετικούς, που τους λένε ότι αφού έγινε η επιφοίτηση την Πεντηκοστή άρα σωθήκανε, ανεξαρτήτως των έργων τους. Είδα άνθρωπο με 2 εγκεφαλικά, προφανώς λόγω άγχους, να είχε ηρεμήσει αφού πήγε στους Ιεχωβάδες.
    Συμφωνώ λοιπόν με αυτό που είπες ότι "Ερμηνεύουμε κατά τις καρδιές μας"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το να περιμένετε εσείς οι ίδιοι να φωτιστείτε από την προσευχή, κι όχι να ακολουθήσετε τους Αγίους ως οδηγούς, είναι δείγμα έπαρσης, προτεσταντισμού και πλάνης. Εμείς, που μας ειρωνεύεσαι ως Ομολογητές, ακολουθούμε απλά την διδασκαλία των Αγίων, η οποία είναι ξεκάθαρη και δεν μιλάει π.χ. ο Άγιος Εφραιμ συμβολικά περι γαστέρας
    Και προφανώς υποθέτεις ότι εμείς δεν κάνουνε προσευχή-νηστεία-Θεία Κοινωνία, αλλά ασχολουμαστε με τα πλήκτρα, για να παριστάνουμε τους Ομολογητές.
    Αν δεν μιλούσαμε σε τόσο σοβαρά θέματα, ποιο το νόημα να παριστάνουμε τους Χριστιανούς ;
    Και μετά από τόσες ειρωνίες που εξαπολύετε, επικαλείστε και την αγάπη που θεωρείτε ότι έχετε….Εγώ δεν μιλάω επι προσωπικου κι η μεγαλύτερη επιτυχία μου θα είναι να βοηθηθεί έστω κι ένας, κι αν είναι δυνατόν από εκείνους που εμμονικά υποστηρίζουνε "περίεργα" πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ
    Το σχετικο κειμενο το βρήκα μόνο εδώ, σε μια γρήγορη αναζήτηση
    http://apantaortodoxias.blogspot.com/2011/09/blog-post_08.html
    Εκεί είναι ασαφές, αφού γράφει :
    Ό Άγιος Ιωάννης ό Θεολόγος λέει ότι όλοι αυτοί πού τον προσκύνησαν θα έχουν ένα σημάδι στο μέτωπο και στο δεξί τους χέρι. Δεν είναι ξεκάθαρο, αναστηθούν αυτό θα είναι ένα πραγματικό σημάδι στο σώμα ή αναστηθούν αυτό είναι μία μεταφορική έκφραση του γεγονότος ότι οι άνθρωποι θα αποδεχτούν την αναγκαιότητα να προσκυνούν τον Αντίχριστο, όπως επίσης να υποτάσσουν τα θελήματά τους στο δικό του

    Aκόμα περισσότερο, γράφει αμέσως μετά :
    Και όταν ΟΛΟΣ ό κόσμος επιδείξει μία τέτοια ΠΛΗΡΗ υποταγή -και των δύο, θελήματος και συνείδησης- τότε οι δύο δίκαιοι, πού (ήδη) αναφέρθηκαν, θα εμφανιστούν και θα κηρύξουν άφοβα την πίστη και θα αποκαλύψουν τον Αντίχριστο.

    Oι 2 προφήτες όμως θα εμφανιστουνε πριν σφραγιστούνε οι Πιστοί, ώστε να τους σώσουνε….
    Καθως ο Κύριος δεν θα μας εγκαταλείψει ούτε τότε
    Λόγος Οσίου Εφραίμ Σύρου
    Πριν δε ταύτα γίνωσι, θ’ αποστείλη ο Κύριος Ηλίαν τον Θεσβίτην και τον Ενώχ, ως εύσπλαχνος, δια να παρακινήσωσιν εις την ευσέβειαν το γένος των ανθρώπων, και κηρύξωσι παρρησία την θεογνωσίαν εις πάντας τούς ανθρώπους, δια να μη πιστεύσωσιν εις τον Τύραννον ένεκα φόβου, και θέλουσι κράζει και λέγει.
    Πλάνος είναι, ω άνθρωποι, ας μη πιστεύση κανείς εις αυτόν παντελώς, μηδέ να υπακούση εις τον θεομάχον· ας μη φοβηθή κανείς εξ υμών διότι ταχέως θα αφανισθή. Ιδού έρχεται εξ ουρανού ο Κύριος, δια να κρίνη πάντας, όσοι επείσθησαν εις τα σημεία αυτού· αλλ’ ολίγοι είναι τότε οι θέλοντες να υπακούσωσι, και να πιστεύσωσι εις το κήρυγμα των προφητών. Ταύτα δε ποιεί ο Σωτήρ, δια να δείξη την άφατον αυτού φιλανθρωπίαν· ότι ουδέ κατά τον καιρόν εκείνον δεν αφίνει το γένος των ανθρώπων άνευ κηρύγματος, δια να υπάρχουν πάντες αναπολόγητοι εις την κρίσιν.

    Λάθη κάνανε λοιπόν όλοι οι Άγιοι κι αυτή η ασαφής άποψη ΕΝΟΣ μόνο Αγίου δεν τεκμηριώνει τίποτα, όταν απέναντι υπάρχουνε τόσοι άλλοι Άγιοι. Δεν ξέρω αν π.χ. ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς επηρεαζότανε από τον φιλόσοφο Βλαδίμηρο Σολοβιέφ, που αναφέρει στο λόγο του, όπως π.χ. ο Άγιος Νεκτάριος επηρεάστηκε από καταξιωμένο ιστορικό και τον ακολούθησε στο λάθος του, δηλαδή σε λανθασμένες κατηγορίες εναντίον του Άγιου Θεοδώρου Στουδίτου
    http://www.oodegr.com/oode/protestant/dogma/stouditis_1.htm

    Λόγος Οσίου Εφραίμ Σύρου
    Όλοι δε όσοι επείσθησαν εις το φοβερόν Θηρίον, και έλαβον την σφραγίδα εκείνου, τον δυσεβή χαρακτήρα του μιαρού, προστρέχοντες προς αυτόν θα λέγωσι μετ’ οδύνης. Δος εις ημάς να φάγωμεν και να πίωμεν, διότι πάντες αποθνήσκομεν της πείνης, και αποδίωξον αφ’ ημών πάντα τα ιοβόλα θηρία. Και μη έχων ο άθλιος αποκρίνεται πολύ αποτόμως λέγων· από που εγώ θα δώσω εις εσάς να φάγητε και να πίητε, ω άνθρωποι, ο ουρανός δεν θέλει δώση βροχήν εις την γην· η γη πάλιν δεν έδωκε διόλου θέρος ή γεννήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πρέπει όμως να αναφέρω ότι χρησιμοποίησα στα σχόλια μου αυστηρότερο ύφος από όσο θα έπρεπε, καθώς θεώρησα ότι έχω απέναντί μου επισημότερο πρόσωπο, μεγαλύτερης ευθύνης, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Γεώργιος κι όχι, όπως δείχνουνε τα πράγματα, απλά έναν λαϊκό
    Ελπίζω ομως αυτό το υποφαινόμενο λάθος να μην αξιοποιηθεί για να λοξοδρομήσει η συζήτηση από την ουσία της ή να θέτει επ΄ αμφιβόλω επί συνολικού την αξιοπιστία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top