Ο ΙΕΡΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΕΝΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

Του Παναγιώτη Νούνη

Το Κράτος, οι άθεοι ή και μασόνοι πολιτικοί, ιατροί και η Αστυνομία πλέον, αποφαίνονται και νομοθετούν (ως αλάθητες παπικές αυθεντίες) περί της Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας και εναντίον των θρησκευτικών και ιερών Μυστηριακών πράξεων, καθότι στοχοποιεί άρδην επισκόπους, κληρικούς, λαϊκούς θεολόγους και πιστούς.

Ο ιερός Δαμασκηνός όμως, ένας μεγάλος Πατέρας και Δογματολόγος της Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας, εκφράζει διαμετρικά σφοδρή και αντίθετη άποψη, καθότι έχει παρόμοιες εμπειρίες στην εποχή του:


«Οὐ βασιλέων ἐστί νομοθετεῖν τῇ Ἐκκλησίᾳ… Βασιλέων ἐστίν ἡ πολιτική εὐπραξία· ἡ δέ ἐκκλησιαστική κατάστασις ποιμένων καί διδασκάλων» (Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού, Περί τῶν ἁγίων εἰκόνων 12, PG 94, 1296).

Ελευθέρα μετάφραση: Δεν είναι δουλειά του Κράτους ή των πολιτικών να νομοθετούν και να χειραγωγούν (νομικά και πολιτικά) την Εκκλησία ή τα περί της Εκκλησίας. Το διακόνημα των πολιτικών είναι οι κοινωνικά καλές πράξεις και τα καλά έργα για τους πολίτες. Για τα εκκλησιαστικά πράγματα την ευθύνη κυρίως την έχουν οι επίσκοποι, οι κληρικοί, οι μοναχοί, οι λαϊκοί θεολόγοι και οι πιστοί.

Παράλληλα, μας αποσαφηνίζει ο άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός, ότι:

«Οὐ δέχομαι βασιλέα τυραννικῶς τήν ἱερωσύνην ἁρπάζοντα… οὐ πείθομαι βασιλικοῖς κανόσι διατάττεσθαι τήν Ἐκκλησίαν, ἀλλά πατρικαῖς παραδόσεσι ἐγγράφοις τε καί ἀγράφοις» (Αὐτόθι 16, PG 94, 1301-1304).

Ελευθέρα μετάφραση: Δεν δεχόμεθα από το Κράτος όπου με τυραννικά και φασιστικά μέσα (π.χ. προπαγάνδα με τα Μ.Μ.Ε. και τις Αστυνομικές αρχές) να υποκλέπτουν και να απαξιώνουν, δόλια και πονηρά, την ιερωσύνη και τα λοιπά Μυστήρια της Εκκλησίας. Δεν πρόκειται να υπακούσω ή να πειστώ σε άδικους κρατικούς (τρομο)νόμους που διατάζουσι την Εκκλησία, αλλά θα πειστώ και θα υπακούσω στην γραπτή και άγραφη ιερά Παράδοση της Πατερικής Θεολογίας της Εκκλησίας.

Ξεκάθαρες κουβέντες, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν Νουν Χριστού, και όχι νουν «Γνωστικών».

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

1 comments:

  1. Χριστός ανέστη αδελφοί.
    Μια ερώτηση θα υποβάλλω καλοπροαίρετα και όποιος θέλει ας μου απαντήσει τη γνώμη του.
    Πώς η συνείδηση του κάθε Επισκόπου και πρεσβυτέρου και μάλιστα των πατρώων παραδόσεων και εορτολογίου του επέτρεψε να λειτουργήσει διαδικτυακά χωρίς το ποίμνιο να παρίσταται στον ιερό ναό;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top