Κοινή προσευχή για την Πανδημία στα Ιεροσόλυμα

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ισραήλ, εκπρόσωποι θρησκειών, μεταξύ των οποίων και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος πραγματοποίησαν κοινή προσευχή στην Ιερουσαλήμ, ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ria novosti, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι πνευματικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν σε έναν ανοιχτό χώρο για να προσευχηθούν όλοι μαζί, ενώ το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της εκδήλωσης.
Η προσευχή πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, με το βλέμμα στραμμένο στη παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ




«Αυτή η νέα τρομερή πραγματικότητα έχει επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το φύλο και τη φυλή. Με πίστη στην αλληλεγγύη, καλούμε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσευχή για υγεία και ενότητα» – αναφέρει το κοινό μήνυμα που εξεδώθη από τους θρησκευτικούς ηγέτες και την υπηρεσία Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.
Σήμερα, στο Ισραήλ, σύμφωνα με την εντολή διαταγή του Υπουργείου Υγείας, όλοι οι χώροι θρησκευτικής λατρείας είναι κλειστοί και η προσευχή επιτρέπεται σε εξωτερικούς χώρους και σε μικρές ομάδες ανθρώπων που τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top