Με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και παράνομες NAVTEX θέλησε να απαντήσει η Άγκυρα στην εντυπωσιακή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε νότια της Καρπάθου. Τη νευρικότητα της Τουρκίας υπογραμμίζει και η επίθεση  που εξαπέλυσε κατά του Νίκου Δένδια ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στον απόηχο της δημόσιας στήριξης που παρέχουν στην Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.
Ηχηρό μήνυμα αποτροπής και υπενθύμισης των κόκκινων γραμμών της Αθήνας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε επιχειρησιακή άσκηση που πραγματοποιήθηκε νότια της Καρπάθου.
Παροπλισμένο πλοίο που προσομοίαζε σκάφος που έχει παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, βλήθηκε από πυραύλους και τορπίλη που εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφη, ελικόπτερο, πλοίο και υποβρύχιο.
NAVTEX και υπερπτήσεις
Το μήνυμα ελήφθη και εξόργισε την Άγκυρα, που προχώρησε στην παράνομη δέσμευση τριών περιοχών νότια της Κρήτη, με κωδικές ονομασίες που αποδίδουν το σύνθημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, τουρκικά μαχητικά σήμερα το πρωί προχώρησαν σε υπερπτήσεις στις νήσους Οινούσσες και Παναγιά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, έθεσε ξανά στον Σαρλ Μισέλ το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, με τις παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top