ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Οι δημοσιογράφοι στο πλευρό της Εκκλησίας
Όλο και περισσότερο ο λαός του Μαυροβουνίου εκφράζει τη συμπαράσταση του προς την Εκκλησία, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης της χώρας. 
Μετά την επιστολή συμπαράστασης από γιατρούς της χώρας σειρά πήρε ο δημοσιογραφικός κόσμος ο οποίος καλεί την πολιτεία να σεβαστεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.
«Η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή καταπατηθεί, τότε αυτόματα έχει καταπατηθεί και η ελευθερία των πολιτών», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι 98 δημοσιογράφοι που υπογράφουν το κείμενο. 
«Εμείς που καθημερινά αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του λόγου δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτή την αδικία που συμβαίνει. Απευθύνουμε έκκληση στις αρχές του Μαυροβουνίου να δείξουν άμεσο ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει μετά τη ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και να σταματήσει την απέλαση κληρικών της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Απευθύνουμε επίσης έκκληση προς τη διεθνή κοινή γνώμη να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον στην κατάφωρη αυτή αδικία έναντι των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα μας. Οι Ορθόδοξοι κληρικοί στο Μαυροβούνιο έχουν υποστεί πολλές αδικίες και βιαιότητες το τελευταίο διάστημα και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.  



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top