kiriakos ieronimos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2020 νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η συνομιλία τους κράτησε για περίπου 15 λεπτά, όπου ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου που προσφάτως νόσησε από κορωνοϊό.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρωθυπουργός αρχικά ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα, ενώ συζήτησαν για την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, φαίνεται να παρέπεμψε το θέμα των πιστών στους Ναούς στην επιτροπή των λοιμοξιωλόγων οι οποίοι και θα αποφασίσουν.

Αύριο, 15 Δεκεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να τοποθετηθεί επί των ανακοινώσεων της Πολιτείας ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Επίσης τα Μέλη της ΔΙΣ θα ενημερωθούν από τον Μακαριώτατο για την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι παρά τις αντιδράσεις των Ιεραρχών δεν φαίνεται να υπάρξει φως στο τούνελ, και η Εκκλησία να τηρήσει τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις.



ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top