Βλέπουμε συνεχώς διάφορους Αρχιερείς να ειρωνεύονται με διάφορα σχόλια όσους αντιστέκονται στους εμβολιασμούς και στην υποχρεωτικότητα. Το λυπηρό είναι ότι οι Αρχιερείς αυτοί δεν αποδεικνύουν καν ότι οι λεγόμενοι ''αρνητές'' έχουν άδικο, και αρέσκονται συνεχώς να θυμίζουν στον κόσμο την ''υπακοή'' κ.λπ, και να προσβάλλουν συνεχώς με τα πικρόχολα σχόλιά τους. Δεν είδαμε πάντως να αναιρούν επιστημονικά διάφορες θέσεις των ''αρνητών'', και φυσικά εννοούμε τα σοβαρά επιχειρήματα αυτών και όχι τις διάφορες αστειότητες που και εμείς έχουμε σχολιάσει αναιρώντας αυτές. Λέγουμε ''επιστημονικά'' διότι οι ίδιοι επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι επρόκειτο περί ''ιατρικού ζητήματος''. Το ζήτημα ''υποχρεωτικότητα'' το έχουμε αναλύσει σε άλλο άρθρο.
Γράφονται κείμενα δίχως να παρέχουν καμία απόδειξη εις το ότι έχουν δίκιο οι ίδιοι. Ομιλούν για ''διαδικτυακό οχετό'' ενώ και οι ίδιοι λαμβάνουν και δημοσιεύουν πληροφορίες από το διαδίκτυο ή χειρότερα ακόμα από την τηλεόραση.
Ζητούν υπακοή, σεβασμό και εμπιστοσύνη, δίχως να κάνουν και κάτι ώστε να την κερδίσουν από τον κόσμο. Μάλλον το αντίθετο ακριβώς καταφέρνουν προκαλώντας συνεχώς τους πιστούς με τα σχόλιά τους.
Γιατί όμως δεν τους εμπιστεύεται ο κόσμος; Μήπως οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν μία αυτοκριτική εξετάζοντας το γιατί ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται; Και πάλιν εννοούμε τον κόσμο ο οποίος έχει σωφροσύνη και δεν ομιλούμε για παράφρονες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τους εμπιστεύονται ούτε οι σώφρονες! Οπότε καλόν θα είναι οι Αρχιερείς να αρχίζουν να αναζητούν την αιτία, όπως επίσης θα πρέπει να αναζητήσουν και τον τρόπον που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να αρχίζει και πάλιν να τους εμπιστεύεται ο λαός.
Ας θυμούνται ότι οι διάφορες αρετές που ζητούν από τους άλλους κερδίζονται, με το παράδειγμα, την αγιότητα, την ταπεινοφροσύνη κ.α., και δεν επιβάλλονται - ή πιο απλοποιημένα - πρώτα γίνε εσύ όπως πρέπει για να γίνουν οι άλλοι καθώς πρέπει....

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top